Weekendje naar het Vlaamse Scheldeland: luxe B&B, Dendermonde en Mechelen

Het Scheldeland is een regio in Vlaanderen die zich uitstrekt langs de rivieren de Schelde, de Rupel en de Dender. De 3 grote Vlaamse steden, Antwerpen, Brussel en Gent, omsluiten als een driehoek de regio. Dit stukje Belgiƫ ligt op slechts 30 kilometer van de Nederlandse grens en daarom is het een ideale bestemming voor een weekendje naar het buitenland. Ik ging je voor en zocht voor je uit wat er te doen is en waar je het leukste kunt overnachten.

Bezoek Dendermonde tijdens je weekendje Scheldeland

Overnachten bij B&B Casa Cava

Middenin de stedendriehoek ligt de stad Dendermonde. Aan de rand van deze stad vind je een ontzettend mooie B&B die de perfecte uitvalsbasis biedt om het Scheldeland te ontdekken. De B&B heeft de naam Casa Cava gekregen, en dat is toepasselijk omdat een aantal kamers in een eeuwenoude brouwerij gevestigd zijn!

De B&B en haar kamers zijn modern en stijlvol ingericht en tevens van alle gemakken voorzien. Door het hele gebouw heb je goedwerkende gratis Wifi, op de kamers hangen flatscreen televisies met Netflix, het bed ligt lekker en de badkamer oogt luxe. Verder staat er iedere morgen een fantastisch ontbijtbuffet voor je klaar met verse broodjes, croissants, pancakes, eitjes, sapjes en meer! Ik heb zelden zo'n heerlijk ontbijt gehad in een B&B. 

Leuk extraatje: je kunt een jacuzzi bij je verblijf boeken! Al bubbelend kijk je uit over de grote tuin van Casa Cava en de achterliggende weilanden waar de koeien en paarden staan te grazen. Met een drankje uit de bar maak je je avond helemaal compleet!

Wil je mijn uitgebreide review van B&B Casa Cava lezen? Klik dan hier! Meteen de beschikbaarheid checken doe je hier.

Casa Cava is wat mij betreft een dikke aanrader!

Wat te doen tijdens een weekend Scheldeland?

Ik was 24 uur in het Scheldeland en bezocht het Trollenbos in Boom, de stad Mechelen en de stad Dendermonde. Maar uiteraard is er nog veel meer te doen!

1. Trollenbos en blotevoetenpad in Boom

Net onder Antwerpen vind je het grote recreatiegebied De Schorre. Hier zijn verschillende activiteiten te beleven zoals klimmen en waterfietsen, maar ook is er een heus trollenbos. In een mooi stukje groen zijn 7 imposante houten trollen verstopt. Er is geen vaste looproute, dus je zal goed moeten zoeken om er eentje te vinden! Met zo'n 5 kilometer wandelen zul je ze allemaal tegenkomen.

Verder is er in het Trollenbos een 'barrevoetspad', oftewel blotevoetenpad aanwezig. Dit vond ik er zo tof uitzien! Met je blote voeten wandel je door de modder, over stro, over kiezelsteentjes en nog veel meer natuurlijke materialen. Geen zorgen: op het einde van de wandeling staan kranen waar je je voeten schoon kunt spoelen. Ik heb het pad zelf helaas niet bewandeld, omdat ik er niet op voorbereid was en dus geen handdoek mee had.

Een van de trollen in het Trollenbos

2. Bezoek de stad Mechelen

Na het Trollenbos reed ik in een klein half uurtje door naar de stad Mechelen! Wandel een rondje door het oude centrum met haar statige huizen, zoek de rust in de groene Kruidtuin, plof neer op een gezellig terras op de Grote Markt, bewonder het glas in lood in de Sint-Romboudskathedraal of huur een kano! Samenvattend: in Mechelen vermaak je je wel een middagje!

Parkeertip! Ik parkeerde mijn auto gratis op het Douaneplein aan de rand van de stad. Vervolgens wandelde ik in 20 minuten naar hartje Mechelen.

In Mechelen kun je niet om de statige oude gebouwen heen

3. Bezoek de stad Dendermonde

Op een paar minuten rijden van B&B Casa Cava vind je het gezellige oude centrum van Dendermonde. Het Stadhuis, het Belfort en het Begijnhof zijn erg mooi om te bekijken, en ook de statige huizen rondom de Grote Markt zijn de moeite waard. Hier vind je ook een aantal gezellige terrasjes voor een borrel, lunch of diner!

Parkeertip! Ik parkeerde mijn auto gratis op parkeerplaats Bruynkaai en liep vervolgens in een kleine 10 minuten naar de Grote Markt van Dendermonde.

Dendermonde ligt op slechts een paar minuten rijden van Casa Cava

4. Wandelen en fietsen

Neem je fiets gerust mee naar het Scheldeland, want deze kun je er uitstekend gebruiken! Langs de oever van de rivier de Schelde kun je namelijk heerlijk wandelen en fietsen. En ook het natuurgebied Vlassenbroek is een ideale plek voor de natuurliefhebber. Mocht je geen fiets mee nemen, dan kun je er eentje huren bij B&B Casa Cava!

5. En verder nog...

Omdat B&B Casa Cava in het midden van de stedendriehoek Antwerpen, Brussel en Gent ligt, zijn alle drie de steden goed te bereiken. Verder is het pittoreske dorpje Vlassenbroek een bezoekje waard.


Ik bezocht Antwerpen in 2019 tijdens Winter in Antwerpen

Praktische informatie voor een weekend Scheldeland

Overnachten

Ikzelf overnachtte bij B&B Casa Cava. Wat mij betreft echt een dikke aanrader! Je boekt er al een kamer inclusief ontbijt vanaf €105 per nacht. Liever een andere accommodatie? Hier vind je een overzicht met betaalbare hotels, appartementen en B&B's in het Scheldeland. 

Locaties


Bereikbaarheid

Dit weekendje weg is het gemakkelijkste te doen met de auto. Heb je zelf geen auto tot je beschikking? Huur dan bijvoorbeeld een auto in Nederland. Of reis met NS International naar Antwerpen en haal daar een huurauto op!


Meer lezen over weekendjes weg?

Dit artikel bevat affiliate links