Luxe overnachten en ontbijten bij B&B Casa Cava in het Vlaamse Scheldeland

Het Scheldeland is een regio in Vlaanderen die zich uitstrekt langs de rivieren de Schelde, de Dender en de Rupel. Dit stukje Belgiƫ wordt door de stedendriehoek Antwerpen, Gent en Brussel gevormd. Het ligt op slechts 30 kilometer van de Nederlandse grens en daarom is deze regio een ideale plek voor een weekendje (niet te ver) weg!

Ik verbleef Ć©Ć©n nachtje bij B&B Casa Cava in Dendermonde

Over B&B Casa Cava

Middenin de stedendriehoek ligt de stad Dendermonde. Hier niet heel ver vandaan, in het plaatsje Baasrode, vond ik een prachtige bed and breakfast met maar liefst 9 kamers: Casa Cava. En deze B&B heeft een verhaal: een paar van de kamers zijn namelijk gevestigd in een eeuwenoude brouwerij!

De B&B wordt met veel liefde gerund door Ingeborg en haar man Dieter. Ingeborg liet haar werk als bankier en boekhouder achter zich om hun langgekoesterde droom waar te maken: een eigen B&B starten! Haar diploma voor interieurvormgeving kwam perfect van pas bij het opzetten van Casa Cava.

Dit is de nieuwbouw met ontbijtzaal en een aantal kamers

De kamers

De B&B heeft in totaal 9 kamers en ik sliep in de kamer met de naam Karmeliet. Zoals de naam Casa Cava je misschien al deed vermoeden, hebben de kamers namen van alcoholische dranken. Perfect passend bij de oude brouwerij waar een aantal van de kamers in zijn gevestigd! De andere kamers en de grote ontbijtzaal zijn in een nieuwbouw gevestigd.

Karmeliet is, net zoals alle andere kamers, modern ingericht en heeft een olijfgroene accent kleur. De kamer is voorzien van een een fijn tweepersoonsbed, een mooie badkamer met ruime douche, handdoeken en 3 mininatuur doucheproducten, een grote flatscreen televisie met Netflix, een handig bureautje en zelfs airconditioning!

Ik vond de inrichting van de kamer en de badkamer ontzettend mooi en stijlvol. Het bed lag lekker en ook de douche vond ik erg fijn. De kamer was tevens ontzettend schoon en van alle gemakken voorzien. Ik ben dik tevreden!

Ik verbleef in kamer Karmeliet

De voorzieningen

In de B&B vind je een centrale ruimte met een woonkamer, een bar, een grote keuken en meerdere tafels waaraan het ontbijt wordt geserveerd. Ook is er een jacuzzi aanwezig die je voor €25 bij je verblijf kunt boeken. Ik boekte 'm erbij en o wat was dit heerlijk! Vanuit de jacuzzi kijk je vrij uit over de grote tuin van Casa Cava en de achterliggende weilanden waar de paarden en koeien staan te grazen. Met een colaatje erbij uit de bar was mijn avond helemaal compleet. Heerlijk!

Verder is er in zowel de centrale ruimtes als de kamers gratis Wifi aanwezig. Deze deed het erg goed. Ook is het mogelijk om een fiets te huren bij Casa Cava.

De jacuzzi bij je verblijf boeken is een dikke aanrader

Het ontbijt

Het ontbijt wordt 's ochtends geserveerd in de centrale ontbijtzaal: een prachtige zaal met enorme ramen en een geweldige inrichting. Er staat een fantastisch ontbijtbuffet voor je klaar met heerlijke verse harde broodjes, croissants, kaneelbroodjes, pancakes, fruit, beleg, jus d'orange, andere fruitsapjes, koffie, thee en ook komt Ingeborg vragen of ze een eitje voor je kan bakken. Ik moet zeggen dat dit een van de beste ontbijtjes was die ik ooit in een B&B voorgeschoteld heb gekregen. Alleen voor het ontbijt zou ik al een keertje terug willen!

Zelden at ik zo'n goed ontbijt in een B&B!

De service

Ingeborg en Dieter waren ontzettend gastvrij en lief. Bij binnenkomst kregen we van Dieter uitleg over het pand en de B&B, hij zette de jacuzzi voor ons klaar en Ingeborg heeft het ontbijt voor ons tot in de puntjes verzorgd! Ook voor vragen en tips in de omgeving konden we bij ze terecht. 

De omgeving

Op zo'n 10 minuten rijden ligt de stad Dendermonde. Een leuke, sfeervolle stad waar je terecht kunt om te shoppen, voor een terrasje of om gewoon lekker rond te kijken. Verder kun je heerlijk wandelen en fietsen langs de oevers van de Schelde en door het natuurgebied Vlassenbroek. Ook het gelijknamige pittoreske dorpje Vlassenbroek is een bezoekje waard. Verder liggen de grotere steden Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen vlakbij! Kortom: genoeg te zien en te doen!


Dendermonde is een sfeervolle stad

Praktische informatie over B&B Casa Cava

Prijzen en boeken

Een kamer in B&B Casa Cava inclusief het heerlijke ontbijt boek je al vanaf €105 per nacht, de prijs is afhankelijk van de periode. De jacuzzi of een fiets zijn tegen betaling bij te boeken. Wil je de beschikbaarheid van de kamers checken of gelijk boeken? Klik dan hier!

Locatie


Bereikbaarheid

B&B Casa Cava is gemakkelijk te bereiken met de auto en ligt op zo'n 75 kilometer van Bergen op Zoom. Je kunt gratis parkeren op het terrein van de B&B of langs de weg. Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan naar de bushalte Baasrode, Scheepswerfstraat. Vanaf hier is het nog zo'n 8 minuten wandelen naar de B&B. Je kunt via NS International gemakkelijk treintickets voor de trein in BelgiĆ« kopen.

B&B Casa Cava
Rosstraat 124
9200 Dendermonde, Belgiƫ

Meer weten over B&B Casa Cava? Bezoek dan de officiƫle website.