Touren door Amersfoort, de Eempolder en Soest met E-chopper Leusden

Middenin ons land ligt een schitterende regio waar je de verrassende stad Amersfoort met haar middeleeuwse centrum, het agrarische veenweidegebied de Eempolder, maar ook heidevelden, stuifduinen en bossen vindt. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, maar nog leuker is het om dit stukje Nederland te ontdekken met een stoere E-chopper!

Op de E-chopper door Amersfoort

Ik werd door E-chopper Leusden uitgenodigd om een middagje te komen touren door de regio!

De E-choppers

E-choppers zijn gemakkelijk te besturen scooters met dikke banden die - zoals de naam al zegt - volledig elektrisch zijn. Lekker milieuvriendelijk dus! De E-choppers hebben een blauw kenteken en een helm dragen is daarom niet verplicht. Je mag op een E-chopper rijden als je minimaal 16 jaar oud bent en als je beschikt over een brommerrijbewijs (AM) of autorijbewijs (B). 

Ik kreeg deze fantastische roze E-chopper mee

De routes

Er zijn verschillende routes voor je uitgezet. Ik koos voor een route van 33 kilometer met de naam 'Door de Keistad naar de Eempolder en de Soesterduinen'. Deze route kun je afleggen in 3 uur en neemt je mee door de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort, door de Eempolder, langs vliegbasis Soesterberg en langs de Soesterduinen.

Bij aankomst op de locatie van E-chopper Leusden krijg je een QR-code die je kunt scannen om de route te downloaden. Vervolgens kun je de route laden in een app zoals Komoot. Dit kan gewoon gratis en dankzij de telefoonhouder op het stuur is het een ideale manier om de route te volgen! Extra handig: je kunt tijdens het rijden je telefoon gewoon opladen, want net onder de telefoonhouder zit een USB-poort!

Verder zit er een tasje op de E-chopper, maar heb je veel spullen mee dan raad ik je aan om een rugzak mee te nemen. Mocht het koud zijn, dan kun je ook een rugzakje met trui van E-chopper Leusden meekrijgen: wat een service!

Je kunt de routes in de app Komoot laden

Amersfoort

Mijn eerste bezienswaardigheid: Keistad Amersfoort! Ik kende de stad nog niet en werd zó verrast. De middeleeuwse binnenstad is ontzettend sfeervol en fotogeniek. Je vindt er veel oude gebouwen, grachten, gezellige winkels en sfeervolle terrasjes. Zet je E-chopper zeker even neer en wandel een rondje door het centrum!

Aanraders om te bekijken in Amersfoort zijn de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren en de Mannenzaal. De Koppelpoort en de toren zie je op de foto's hieronder, de Mannenzaal is het enige van oorsprong middeleeuwse gasthuis dat in Nederland bewaard is gebleven!

Amersfoort heeft een fotogenieke, middeleeuwse binnenstad

De Eempolder en Soest

Nadat ik een rondje door Amersfoort was gewandeld, verliet ik via een aantal knusse klinkerstraatjes de stad. Volgende stop: de Eempolder! Helaas begon het ontzettend hard te regenen en hield zelfs mijn poncho niks meer tegen. Het werd ontzettend koud en ook zag ik niets door de regen die in m'n ogen spatte... Daarom besloot ik via de kortste weg terug te rijden naar E-chopper Leusden. Zo jammer! 

Maar: ondanks de regen passeerde ik nog een aantal prachtige landschappen, variërend van open weilanden tot dichtbegroeide bossen. Ik kan me dus voorstellen dat de volledige route op een mooie dag hartstikke leuk is, mede door de diversiteit van de regio. De middeleeuwse sferen van Amersfoort worden afgewisseld met landelijke vergezichten en de mysterieuze bossen. Ook de Soesterduinen én voormalig vliegbasis Soesterberg stonden nog op de planning.

Helaas gooide regen roet in het eten

Samenvattend

Ondanks dat mijn middag scooteren een beetje in het water was gevallen, raad ik je een tour met een E-chopper door deze regio 100% aan! De E-chopper is een ontzettend leuk en relaxed middel om de streek te verkennen, ik werd hartelijk ontvangen en goed geholpen door de mannen van E-chopper Leusden, de E-choppers zijn goed onderhouden en gemakkelijk te besturen en dankzij haar diversiteit is de regio een ideale plek voor een middagje touren!

De sfeervolle binnenstad van Amersfoort

Praktische informatie over E-chopper Leusden

Tarieven

De huur van een E-chopper voor 2 uur bedraagt €32,50. Voor 3 uur betaal je €37,50 per persoon en een hele dag kost je €59. De E-choppers zijn alle dagen van de week te huur. Wil je de beschikbaarheid checken of meteen boeken? Klik dan hier.

Service

Ik werd hartelijk ontvangen, kreeg een trui mee omdat het koud was en kreeg een duidelijke uitleg over de E-choppers en de route. Wordt er regen voorspeld op de dag dat je een E-chopper gehuurd hebt? Dan mag je gerust een andere dag komen. Ook kun je tijdens de tour bellen als er iets is. Top service dus!

Locatie


Bereikbaarheid

De locatie van E-chopper Leusden ligt net naast de A28 en is daarom gemakkelijk met de auto te bereiken. Je kunt op het terrein van E-chopper Leusden gratis parkeren. Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan naar bushalte Leusden, Plesmanstraat en wandel vervolgens in 7 minuten naar E-chopper Leusden.

E-chopper Leusden
De Eenruiter 2
3833 LB Leusden

Meer informatie over E-chopper Leusden? Bezoek dan de officiële website.

Meer lezen over toffe dagjes uit?