Touren door de Achterhoek met een elektrische scooter van Zoefff

Afgelopen zaterdag stapte ik voor het eerst van mijn leven op een scooter. Ik was namelijk door Jeroen van Zoefff Scooterverhuur uitgenodigd om een tour te maken door de Achterhoek en dit bleek een groot succes! Ik reed door prachtig verkleurde bossen, slingerde door schattige dorpjes en volgde de rivier de IJssel.

Met de scooters van Zoefff ontdek je de Achterhoek op een toffe manier
 

Over Zoefff E-scooterverhuur

Middenin de Achterhoek, op de grens van Doetinchem en Zelhem, is Zoefff scooterverhuur gevestigd. Vanuit Doetinchem zijn er diverse routes met verschillende lengten uitgezet. De routes leiden je door de mooie natuur die de Achterhoek te bieden heeft en langs vele leuke plaatsjes, zoals Doesburg, Bronkhorst en `s-Heerenberg.

De scooters

De scooters van Zoefff zijn elektrisch aangedreven snorscooters. De voordelen? Ze zijn geruisloos en produceren geen uitlaatgassen, zodat je echt kunt genieten van de schitterende Achterhoekse natuur. Je hoort de vogeltjes fluiten en je bent zo fluisterstil dat konijnen, vogels en fazanten gewoon blijven zitten. Ook de omgeving zal het waarderen dat je geen stank en herrie produceert. Super fijn! Daarnaast is het rijden op de scooters helemaal milieuvriendelijk. Ze worden namelijk opgeladen met zonnestroom die Zoefff zelf opwekt!

De maximum snelheid van de scooters is ongeveer 25 kilometer per uur en daarom hoef je geen helm op. Een rijbewijs (AM) is wel verplicht! Je mag met de scooters over alle fietspaden rijden, ook in stiltegebieden.

Je kunt de scooters voor een dagdeel huren met een bereik van 60 km, maar de scooters zijn ook voor een hele dag te huur. Je krijgt dan een extra accu mee, zodat je tot 120 kilometer kunt touren! Naarmate de accu verder leeg gaat, neemt de maximale snelheid af. Daarom is een extra accu ook erg fijn!

De elektrische scooters hebben een toffe blauwe kleur en zijn makkelijk in gebruik. Er zit zelfs cruise control op! Wanneer je 7 seconde in de maximale snelheid rijdt, kun je het gas loslaten en blijf je de maximale snelheid rijden. Verder zijn de scooters uitgerust met een windscherm, een telefoonhouder en een mandje. 

De scooters hebben een toffe blauwe kleur

De routes

Het rijden op de scooters op zich is al een ontzettend leuke activiteit, maar een mooie route erbij maakt de belevenis helemaal af. Wanneer je vertrekt, rijd je al meteen het mooie buitengebied van Doetinchem in!

Vanuit het vertrekpunt heeft Zoefff, op basis van eigen ervaring en de ervaring vana klanten, de mooiste routes uitgestippeld. In totaal zijn er 7 routes uitgezet, variërend van 50 tot 97 kilometer. De routes leiden je langs kastelen, door schattige dorpjes en mooie natuur. Via de app Komoot krijg je de route toegestuurd. Het is een gratis app en werkt fijn. Je ziet precies waar op de route je bent en waar je heen moet!

Ook fijn: je kunt je telefoon onderweg opladen

Mijn tour met Zoefff

Voor mij had Jeroen een route van 64 kilometer in petto, maar eerst kregen we wat te drinken en een uitleg over de scooters. Nadat we een thermoskan met warme chocolademelk en gevulde koeken mee hadden gekregen, gingen we op pad. Deze warme choco kwam later goed van pas! Tijdens onze tour was het namelijk een koude, gure herfstdag en zelfs onze handschoenen hielden ons niet warm. Onderweg konden we daarom fijn onze handen opwarmen met een glaasje chocolademelk!

We kregen warme chocolademelk en gevulde koeken mee

Ondanks dat het mijn eerste keer op een scooter was (ik reed 1 keer eerder op een E-chopper), ging het me goed af! De scooters zijn erg makkelijk in gebruik en hebben een blauw kenteken en gaan dus maximaal 27 kilometer per uur, waardoor je geen helm op hoeft! Naast de cruise control (ideaal!), zitten er ook knipperlichten en 2 spiegeltjes op de scooter die het afslaan makkelijker maken. Tot slot is het mandje een leuke toevoeging, omdat je hier bijvoorbeeld je picknickspullen in zou kunnen meenemen!

De omgeving waar Jeroen in woont is prachtig. Aan het begin van de route zal je vooral door een bebost gebied rijden, maar naarmate je de route verder rijdt, kom je ook in de uiterwaarden terecht. Je rijdt dan over dijkjes parallel aan de rivier de IJssel.

Ik maakte de tour op een herfstige dag

Daarnaast stonden er voor mij 2 leuke stadjes op het programma. Het eerste stadje waar we terechtkwamen, was Bronckhorst. Een stadje met gezellige straatjes, dat met kerst wordt omgetoverd tot een Charles Dickens kerstmarkt! Ieder jaar herleeft de sfeer van het jaar 1843 met een reis terug in de tijd. Verschillende mensen hullen zich in historische kleding, vuurkorven branden en zangkoren zorgen voor de gezelligheid. Maar ook buiten de feestdagen is Bronckhorst een leuke plek met gezellige straten en knusse winkeltjes waar verschillende ambachten verkocht worden.

Een tijdje later kwamen we in de stad Doesburg terecht. Een merkbaar grotere plaats dan Bronckhorst, maar ook hartstikke gezellig. Doesburg is een Hanzestad met een fraaie historische binnenstad waar het middeleeuwse stratenpatroon perfect bewaard gebleven is. 

De leuke stadjes Bronckhorst en Doesburg

Ondanks het gure weer hebben we een ontzettend leuke dag gehad! De route is ontzettend divers: je rijdt over dijkjes, door steden maar ook door het bos. Verder is de scooter ontzettend makkelijk in gebruik, is het erg leuk dat we warme chocolademelk en koeken meekregen en is de service top. Kortom: een scootertour met Zoefff is een ontzettend toffe manier om de veelzijdige Achterhoek te ontdekken!

De bomen waren zó mooi verkleurd tijdens mijn tour

Praktische informatie over Zoefff E-scooterverhuur

Prijzen

Tarieven verschillen per dagdeel. Scooterhuur van 10.00 tot 13.00 uur of van 18.00 tot 21.00 uur kost €35 per persoon, scooterhuur van 14.00 tot 17.00 uur kost €40 en voor een scooter van 10.00 tot 17.00 uur of van 14.00 tot 21.00 uur betaal je €60. Prijzen zijn inclusief WA-verzekering, een slot en een route. Bij de scooterhuur van 7 uur krijg je ook een kopje koffie of thee bij aankomst en een ijsje na afloop. Een picknickarrangement is bij te boeken voor €10 per persoon.

Voor vertrek met de scooter dient er een borg betaald te worden. Deze bedraagt €150 voor de eerste scooter en €50 voor elke extra scooter. Dit bedrag kan alleen middels PIN betaald worden.

Locatie


Bereikbaarheid

Zoefff E-scooterverhuur is gemakkelijk te bereiken met de auto en de auto kan gratis worden geparkeerd op het terrein. Met het openbaar vervoer is Zoefff wat lastiger te bereiken. Je kunt dan de bus nemen tot de halte Doetinchem, Zelhemseweg en vervolgens moet je nog 1,5 kilometer lopen.

Zoefff E-scooterverhuur
Turfweg 18A
7004 HS Doetinchem