Dit zijn de 36 leukste cadeaus voor reizigers (€1,49 tot €499)

Een leuk en origineel cadeau verzinnen voor jezelf of om aan iemand anders te geven, is áltijd lastig. Nu de feestdagen er weer aankomen, begint voor vele de zoektocht naar originele cadeaus. In dit artikel vind je daarom 36 reisgerelateerde cadeaus, oplopend in prijs. Leuke reisproducten om te geven én te krijgen, in ieder budget. Of je nou je voor een geliefde helemaal wilt uitpakken of gewoon een cadeautje voor een paar euro zoekt, ik ga je helpen!

Bron: Pinterest
Bij elk product vermeld ik de webshop. Klik je op het linkje dat ik heb gekoppeld aan de webshop, dan kom je meteen bij het desbetreffende cadeau uit! De meeste cadeaus zijn makkelijk te bestellen via Bol.com of te koop in winkels zoals HEMA en Xenos.

Ik wens je alvast veel succes met de zoektocht naar toffe cadeaus en ik hoop dat de feestdagen - ondanks deze bijzondere tijd - toch mooi voor je gaan zijn!

Een hip kofferlabel - €1,49

Een opvallend kofferlabel is ideaal om jouw koffer te herkennen tussen alle koffers op de bagageband. Daarnaast is het een handige accessoire, omdat je je gegevens erin kunt schrijven, zodat de vinder van de bagage contact met je op kan nemen als je je koffer kwijt bent!

Een leuk kofferlabel shop bij Xenos al vanaf €1,49.

Spatwaterdicht telefoonhoesje - €2,50

Een doorzichtige hoes die je telefoon beschermt tegen regen en opspattend water, zand, stof en sneeuw én een verstelbaar nekkoord heeft, dat je er ook kunt afhalen. Handig, toch? HEMA heeft een universeel hoesje - of eigenlijk zakje - die dus voor meerdere merken en types geschikt is én die heel betaalbaar is. 

Een spatwaterdicht telefoonhoesje shop je bij HEMA voor €2,50.

Metalen rietjes - €3,04

Dit cadeau is perfect voor die ene vriend of vriendin die duurzaam wil leven en is daarnaast helemaal Instagramable. Handig voor op reis of voor thuis!

Een set van 2 metalen rietjes shop je via Bol.com voor €3,04.

Een toffe kofferriem - €3,49

Een kofferriem verstevigt je koffer en door te kiezen voor een opvallend exemplaar zorg je ervoor dat jouw koffer opvalt op de bagageband. Een handige reisgadget dus!

Een leuke kofferriem shop je bij Xenos vanaf €3,49.

Leuke paspoorthoes - €4

Met een paspoorthoes bescherm je je paspoort én ziet je paspoort er ook nog eens leuk uit. Veel verschillende merken verkopen deze hoezen. Bij HEMA vond ik leuke die ook nog eens betaalbaar zijn!

Een leuke paspoorthoes shop je bij HEMA voor €4. 

Macro, groothoek en fish eye lens voor je telefoon - €4,99

Dit is een ontzettend leuk cadeautje voor iedereen die van fotografie houdt en hier graag mee wilt experimenteren. In deze set zitten 3 verschillende lenzen die je over de camera van je telefoon zet. Voor €4,99 kun je dus macro, groot hoek én fish eye foto's maken met je smartphone. Hoe tof?

Deze 3-in-1 lenzen set voor je smartphone shop je via Bol.com voor €4,99.

Reisdagboek voor volwassenen - €7,99

Wil je ooit een verre reis gaan maken? Of misschien heb jij of een vriend of vriendin een leuke roadtrip gepland staan? Dan is een reisdagboek onmisbaar! Ik dit boekje kun je van dag tot dag opschrijven wat je meemaakt en daarnaast is er ook ruimte voor praktische informatie. Licht in gewicht en stevig en daarom ideaal voor in je tas, backpack of koffer!

Een reisdagboek voor volwassenen shop je via Bol.com voor €7,99.

Een leuke camerariem - vanaf €8,95

De standaard camerariem die je bij je camera geleverd krijgt kun je eenvoudig vervangen voor een veel toffer exemplaar! Ikzelf heb al een hele tijd een leuke blauwe met franjes. Deze is helaas niet meer te koop, maar op internet zijn genoeg andere leuke exemplaren te vinden!

Een leuke camerariem shop je bijvoorbeeld bij Bol.com al vanaf €8,95.

Afstandsbediening voor smartphonecamera - €8,99

Wil je op een mooie plek een foto met de zelfontspanner van je smartphonecamera maken? Dan is een bluetooth afstandsbediening een ideale gadget! Zo hoef je niet meer binnen 10 seconden naar de juiste positie te rennen en kun je meerdere foto's achter elkaar maken.

Een afstandsbediening voor een smartphonecamera shop je via Bol.com voor €8,99

Een ikgaopavontuur reisbandje - €11,95

Dit vind ik nou echt een grappige gadget. Een armbandje met verschillende icoontjes die je helpen te vinden wat je zoekt! Door te wijzen naar bijvoorbeeld het wifi-, bus-, of restauranticoontje, snapt een local meteen wat je bedoelt en hoef je niet met handen en voeten te praten!

Een ikgaopavontuur reisbandje shop je bij Bol.com voor €8,95.

Waterdicht telefoonhoesje - €11,95

Heb jij altijd al foto's onderwater willen maken? Dit waterdichte hoesje belooft tot wel 50 meter diep je telefoon te beschermen! Door het doorzichtige materiaal kun je gewoon foto's en filmpjes blijven maken en daarnaast is het hoesje geschikt voor bijna alle merken en types! Deze gadget ga ik snel op mijn verlanglijstje zetten.

Een waterdicht telefoonhoesje shop je via Bol.com voor €11,95.

Het bucketlist boek voor op reis van Elise de Rijck - €12,99

In dit boek vind je 250 gekke, grappige en unieke dingen die je gedaan moet hebben op reis! Of je nu naar Spanje op vakantie gaat, gewoon in eigen land blijft of verre oorden opzoekt, dit boek zal jouw vakantie nog leuker maken!

Het bucketlist boek voor op reis shop je via Bol.com voor €12,99.

Een reisgids van time to momo - €13,99 tot €17,99

Heb je een leuke trip op de planning staan? Laat de voorpret alvast beginnen met een reisgidsje van time to momo! De boekjes staan vol prachtige foto's, leuke wandelroutes en tips van locals. De time to momo weekendje weg in Nederland en België is bijvoorbeeld heel leuk om cadeau te geven (of te krijgen!). 

De time to momo reisgidsjes shop je via Bol.com, variërend in prijs van €13,99 tot €17,99.

Klik hier voor mijn review van de time to momo weekendje weg reisgids

Survival bestek met lampje - €14,84

Ben je op zoek naar een grappige gadget? Wat denk je van een multitool waarbij je zowel een vork, lepel, mes, opener, kurkentrekker en lampje bij de hand hebt? Het ideale cadeau voor de avontuurlijke reiziger.

Survival bestek met lampje shop je op Bol.com voor €14,84

Wegwerpcamera met flitser - €14,84

In het digitale tijdperk waarin we leven staat onze telefoon vol met foto's, maar is het niet veel leuker om foto's af te laten drukken? Neem je wegwerpcamera mee tijdens een dagje uit, weekendje weg of vakantie en laat je foto's ontwikkelen!

Wegwerpcamera met flitser (27 foto's) shop je bij Bol.com voor €14,84.

Midwinter van Suzanne Vermeer - €15,99

Op vakantie lees ik het liefst een boek van bijvoorbeeld Suzanne Vermeer. De verhalen spelen zich namelijk af over de hele wereld. Voor haar nieuwste boek, Midwinter, is het skigebied Grand Tour des Trois Vallée het decor. Een heerlijke winterthriller om mee op de bank te kruipen!

Midwinter van Suzanne Vermeer shop je via Bol.com voor €15,99. 

Friendship book for backpackers - €15,99

Dit boek is ideaal om al die geweldige mensen die je op reis tegenkomt te onthouden. Wanneer je nieuwe mensen ontmoet op reis, kun je ze dit vriendenboekje in laten vullen, zodat alle herinneringen bewaard blijven! Een ideaal cadeau voor de wereldreiziger dus.

Het friendship book for backpackers shop je via Bol.com voor €15,99. 

Bucketlist romantisch weekendje weg van Marleen Brekelmans - €17,50

Een prachtige paperback die vol staat met de meest romantische plekjes voor een weekendje weg in Nederland of België. De accommodaties zijn stuk voor stuk uniek en kleinschalig, met elke keer net dat extra beetje persoonlijke aandacht. Dit zijn de plekken waar nog niet iedereen komt en die je je leven lang onthoudt! Een heerlijk boek om inspiratie op te doen.

Bucketlist romantisch weekendje weg shop je via Bol.com voor €17,50.

Coffee on the road giftbox - €19,99

Dit is het perfecte cadeau voor een koffieliefhebber. Geen oploskoffie meer als je op reis bent, maar altijd heerlijke filterkoffie van lokale koffieboeren. En het enige wat je nodig hebt is één van deze bijzondere zakjes koffie en heet water! De koffie giftbox bevat 10 zakjes heerlijke koffie uit Colombia, Brazilië, Guatemala, Honduras en Ethiopië.

De coffee on the road giftbox is verkrijgbaar via ikwilmeerreizen.nl voor €19,99.

Exploding kittens gezelschapsspel - €19,99

Een van de tofste gezelschapsspelletjes vind ik Exploding Kittens. Het kaartspel zit verpakt in een klein doosje en is daarom uitermate geschikt om mee te nemen op reis. Met dit spel is het zeker weten lachen, gieren, brullen. Een potje duurt ongeveer een kwartier. 

Exploding Kittens shop je via Bol.com voor €19,99

Nederland - vakantie in eigen land van REiSREPORT - €20

Nu een verre reis ineens heel ver weg lijkt, inspireren Marlou en Godfried je om Nederland verder te ontdekken! Ze reden bijna 4500 kilometer door ons kikkerlandje op zoek naar de mooiste en rustigste plekjes. Alle tips en mooie foto's bundelden ze in de reisgids Nederland - vakantie in eigen land: een geweldig boek om inspiratie op te doen voor het volgende tripje in Nederland. 

Nederland - vakantie in eigen land van REiSREPORT shop je via Bol.com voor €20.

Klik hier voor mijn review van Nederland - vakantie in eigen land

Opvouwbare waterfles - €21,50

Deze waterfles is een ware uitkomst voor op reis! De fles is gemaakt van siliconen en fungeert als volwaardige drinkfles met een inhoud van 600 ml. Wanneer hij leeg is, is de fles compact op te rollen en neemt hij niet onnodig veel ruimte in je tas in. Daarnaast is hij super stevig en hartstikke duurzaam.

Een opvouwbare waterfles shop je via ikwilmeerreizen.nl voor €21,50.

Verliefd op Nederland van Roëll de Ram - €22,50

Nog zo'n boek die iedere reisliefhebber in de kast heeft moeten staan is het nieuwste boek van Roëll de Ram. Na 'Backpack bestemmingen' ligt sinds deze zomer haar nieuwste hardcover in de winkel: Verliefd op Nederland. Het verschil met het boek van REiSREPORT die ik hiervoor noemde? In Verliefd op Nederland vind je ook de leukste tips voor een bezoek aan steden, terwijl je in Nederland - vakantie in eigen land vooral kennis maakt met de rust die Nederland te bieden heeft. Verliefd op Nederland staat nog op mijn wensenlijstje!

Verliefd op Nederland shop je via Bol.com voor €22,50.

Wereldstekker voor meer dan 170 landen - €25,97

Een van de handigste items op reis? Een wereldstekker natuurlijk! Want hoe vervelend is het als je in je accommodatie komt en je je telefoon niet kunt opladen omdat je de verkeerde stekker hebt?

Een wereldstekker die geschikt is voor meer dan 170 landen shop je via Bol.com voor €25,97. 

Waterdicht pocket picknickkleed - €26,99

Dit picknickkleed is waterdicht, super compact én lichtgewicht. Je stopt 'm zo in je broekzak of tas en hebt daarmee altijd een waterdicht kleedje bij de hand om op te zitten. Erg handig voor festivals, kampeertrips, op het strand of als je gaat hiken!

Een waterdicht en compact picknickkleed shop je via ikwilmeerreizen.nl voor €26,99.

Dopper thermosfles 350 ml - €29,50

We kennen allemaal de Dopper waterflessen wel, maar wist je ook dat Dopper hele leuke en handige thermosflessen verkoopt? De kleur 'steamy pink' is mijn favoriet, maar ook is de fles verkrijgbaar in het matzwart, grijs en wit. 

Een thermosfles van Dopper met een inhoud van 350 ml shop je bij Bol.com voor €29,50.

Kledingstomer voor op reis - €29,99

Zoek je een cadeau voor een echte fashionista? Dan is een kleine, handzame kledingstomer die gemakkelijk in je koffer past het ideale cadeau. Met dit apparaatje heb je nooit meer gekreukte kleding op reis!

Een kledingstomer voor op reis shop je via Bol.com voor €29,99.

Reisprint poster van een reisroute - €32,95

Reisprint maakt het mogelijk een reis tot leven te brengen. Vergeet de wirwar aan lijntjes op PolarSteps en visualiseer jouw reisroute overzichtelijk én op een ontzettend mooie manier met Reisprint! De posters zijn in verschillende maten verkrijgbaar, variërend in prijs van €24,95 tot €39,95. 

Een Reisprint in A2 formaat poster ontwerp je gemakkelijk en snel op reisprint.nl voor €32,95.

Klik hier voor mijn review over Reisprint

Kurken wereldbol op standaard - €36,99

Dit product staat heel hoog op mijn lijstje! Hoe gaaf is het om een grote, kurken wereldbol in je huis neer te zetten en met pinnetjes aan te geven in welke landen je bent geweest?

Een kurken wereldbol met een diameter van 25 centimeter shop je via Bol.com voor €36,99.

Before they pass away van Jimmy Nelson - €52,99

Wie dol is op verschillende culturen en fotografie mag dit boek zeker niet missen! Fotograaf Jimmy Nelson reisde met zijn team de wereld over op zoek naar de laatst bestaande inheemse stammen. Het resultaat van de reis? Een geweldig boek vol mooie platen. Er is ook een grotere hardcover beschikbaar. Deze kost je €99,99. 

Before they pass away van Jimmy Nelson shop je via Bol.com voor €52,99.

Toffe en duurzame hangmat van Tropilex - €69

Tropilex verkoopt fair trade hangmatten in toffe designs. Ik vind het ontzettend fijn om te weten dat de producten duurzaam zijn, onder goede omstandigheden zijn geproduceerd én dat er een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan non-profit milieuorganisaties. Met dit in mijn achterhoofd ligt de hangmat nog nét wat lekkerder. Klik hier voor de review van mijn Tropilex hangmat met een toffe blauwe print met franjes!

Een hangmat van Tropilex shop je via Tropilex.com of dehangmat.nl vanaf €69.

Waterproof solar powerbank - €79,95

Is jouw telefoon ook altijd zo snel leeg? Een powerbank op zonne-energie is de oplossing! Wanneer de powerbank leeg is, leg je deze simpelweg op een plaats met zonlicht neer en maak je binnen de kortste keren weer gebruik van extra energie. Ideaal als je gaat kamperen en geen stroom tot je beschikking hebt!

De waterdichte solar powerbank shop je op Bol.com voor €79,95.

HP Sprocket fotoprinter voor smartphone - €149

Met de HP Sprocket Studio Snow breng je je mooiste herinneringen weer tot leven! De compacte en makkelijk te bedienen printer laat je snel scherpe foto's van 10x15cm afdrukken, vanuit zowel de fotoalbums als de sociale media op je telefoon. Ook printpapier voor de HP Sprocket is een leuk cadeau!

De HP Sprocket Studio Snow fotoprinter shop je via Bol.com voor €149.

NORTVI koffer van duurzaam materiaal - €189

De lichtgewicht koffers van NORTVI hebben een prachtig, simpel design en zijn gemaakt van duurzame materialen! De koffers van 36 L en 39 L zijn verkrijgbaar in 3 toffe kleuren: rainforest green, midnight black en sand white. 

Een NORTVI koffer shop je via nortvi.com vanaf €189. 

GoPro HERO7 - €219

Wil je iemand die gek is op videografie goed verwennen? Geef dan een action cam, zoals de GoPro HERO7 cadeau! Met dit vernuftige apparaatje kun je de vetste activiteiten vastleggen. Een must voor de avontuurlijke reiziger! Ook GoPro accessoires zijn een leuk - en beter betaalbaar - cadeau.

De GoPro HERO7 shop je via Bol.com voor €219.

DJI Mavic Mini drone - €399,99

Wil je echt uitpakken deze feestdagen? Geef dan de DJI Mavic Mini drone cadeau! Ikzelf kocht dit fantastische speelgoed afgelopen zomer en ben er ontzettend blij mee. De beeldkwaliteit is top, de drone is erg gebruiksvriendelijk en daarnaast licht in gewicht. 

De DJI Mavic Mini drone shop je gemakkelijk via Bol.com voor €399,99 of in combinatie met extra accessoires en een beschermkoffer voor €499. 

Mocht je nog een leuk reisgerelateerd cadeau weten dat nog mist in dit lijstje? Laat het me dan vooral weten door middel van een e-mail of een berichtje via Instagram!

Dit artikel bevat affiliate links