Haal het vakantiegevoel in huis met deze 9 tips

Een gave reis maken of zelfs een dagje weg zit er vanwege Covid-19 nog even nniet in. Mijn roadtrip door onder andere Oostenrijk en de Dolomieten in juli gaat zeer waarschijnlijk niet door en hetzelfde geldt voor mijn reisje naar Mallorca in augustus. Misschien heb jij ook wel een vette reis of leuke trip moeten cancellen? Ontzettend jammer natuurlijk, maar niet getreurd: met deze tips haal jij het vakantiegevoel in huis.

Bewerk je vakantiefoto's

Waarschijnlijk herken je dit wel: tijdens jouw reis maak je honderden foto's en vervolgens belanden deze op je laptop en gebeurt er helemaal niks meer mee. Nu is een goede tijd om het digitale stof van deze foto's af te blazen en eens lekker rond te kijken tussen je eigen foto's. Selecteer een paar mooie en bewerk deze! Zelf bewerk ik mijn foto's altijd met BeFunky: een gratis online programma dat makkelijk in gebruik is en waar je een hoop mee kunt. Pas het licht een beetje aan, de kleur als dit nodig is en misschien het contrast?

Ik kijk nog regelmatig mijn fotoboeken van onder andere Thailand en Noorwegen terug

Maak een fotoboek

Na het bewerken van je foto's kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er een paar op social media te delen, maar nog leuker is om er een fotoboek van te maken! Al je herinneringen bundelen in een boek is ontzettend leuk, toch? Zeker wanneer 'ie op de deurmat valt en je alle herinneringen nog eens op kunt halen. Je kunt ervoor kiezen om alleen foto's met eventueel een korte beschrijving waarin je de dag en de plaats vermeld te maken, maar je kunt er ook een soort dagboek van maken. Schrijf per dag op wat je hebt gedaan, maak mapjes van alle dagen dat je op reis bent geweest en plaats de foto's in het juiste mapje. Zo kun je makkelijk en overzichtelijk van dag tot dag een fotoboek maken! Ik maak die van mij altijd via Albelli.

Ontwerp een fotocollage

Een andere leuke manier om iets met je foto's te doen, is om ze in je interieur te verwerken. Je kunt een paar foto's af laten drukken en deze in lijstje door het hele huis vespreiden, maar nog leuker is om er een collage van te maken. Zelf heb ik een collage van mijn reizen bij Mappixx en IXXI gemaakt en met beide ben ik ontzettend blij.

Boek een Airbnb online experience

Op Airbnb kunnen locals naast accommodaties ook ervaringen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan rondleidingen, kookworkshops, meditatiesessies of danslessen. Deze ervaringen kunnen natuurlijk niet doorgaan, maar daar heeft Airbnb wat op bedacht! Je kunt nu namelijk online ervaringen boeken. Geniaal, toch? Online ervaringen zijn interactieve, live videosessies voor kleine groepen. Ze worden geleid door ervaren hosts, bieden online interactie en zijn een geweldige manier om met mensen over de hele wereld in contact te komen! Benieuwd welke online ervaringen je kunt boeken? Klik dan hier.

Kookles in Thailand: ik maakte onder andere krabkoekjes

Bezoek een van de bekendste musea online

Bezoek jij vaak een musea als je op reis bent? Zo ja, dan kun je nu je hart ophalen. De mooiste musea ter wereld geven jou namelijk een kijkje in hun collectie: online! Zo kun je binnenkijken bij de parel van Parijs: het Louvre. Maar ook ons eigen Rijksmuseum, het British Museum uit Londen, the Metropolitan Museum of Art uit New York, het Vaticaanmuseum uit Rome en de Hermitage uit St. Petersburg doen mee. Dus waar wacht je nog op? Afvinken die musea!

 • Het Louvre, Parijs - bekijk de online tour hier
 • De Hermitage, St. Petersburg - bekijk de online tour hier
 • British Museum, Londen - bekijk de online tour hier
 • The Metropolitan Museum of Art, New York - bekijk de online tour hier
 • Het Rijksmuseum, Amsterdam - bekijk de online tour hier
 • Het Van Gogh Museum, Amsterdam - bekijk de online tour hier
 • De Vaticaanse Musea, Rome - bekijk de online tour hier
 • Het Acroplis Museum, Athene - bekijk de online tour hier
 • Het Museo Nacional del Prado, Madrid - bekijk de online tour hier
 • National Museum of Natural History, Washington D.C. - bekijk de online tour hier
 • National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul - bekijk de online tour hier
 • Het Pergamonmuseum, Berlijn - bekijk de online tour hier
 • Museu de Arte de Sao Paulo, Sao Paulo - bekijk de online tour hier
 • Museo Nacional de Antropología, Mexico City - bekijk de online tour hier

Maak thuis wereldse gerechten

Een van de leukste dingen om te doen op reis? De lokale keuken proeven natuurlijk! Zelf ben ik dol op Italiaans eten, maar ook Grieks vind ik heerlijk. Gelukkig staat heel het internet vol met recepten en kun je daardoor jouw favoriete gerechten thuis maken! Ga jij voor een Thaise curry, een Italiaanse spaghetti of misschien toch voor een Oostenrijkse schnitzel? Extra leuk: organiseer een thema-avond. Kies een land, zoek gerechten uit die bepaalde keuken en trek een outfit aan die helemaal aansluit bij het thema! Maak voor een Thaise avond bijvoorbeeld curry met als dessert mango sticky rice of voor een Italiaanse avond bruschetta, pizza (uiteraard met zelfgemaakte bodem) en tiramisu. Genieten gegarandeerd! Voor degenen die liever niet in de keuken staan: bestellen kan natuurlijk ook.


Droogbloemen maken je interieur lekker zomers

Haal (droog)bloemen in huis

Zelf krijg ik altijd het ultieme vakantiegevoel als ik de warmte van de zon op m'n huid voel én exotische bloemen om me heen zie. Bloemen geven me zo'n zomers gevoel! Het nadeel aan verse bloemen is dat ze meestal na een week al aan vervanging toe zijn en daarom ben ik tegenwoordig helemaal fan van droogbloemen! Je hebt ze in de meest waanzinnige kleuren en soorten én ze gaan super lang mee. Daarnaast staat zo'n bosje met felgekleurde bloemen natuurlijk hartstikke leuk en zomers in je interieur.

Oefen met je fotografievaardigheden

Fotograferen vind ik ontzettend leuk. Op pad gaan met m'n spiegelreflexcamera en een beetje experimenteren doe ik dan ook graag op vakantie. Ben jij ook fan van fotograferen? Dan is het nu de ideale tijd om te oefenen met je fotografievaardigheden. Lees je in over ISO, sluitertijd en diafragma en ga aan de slag! Duik bijvoorbeeld je tuin in of een parkje in de buurt. Dan schiet jij tijdens je volgende trip mega professionele foto's.

Lees ook: zo fotografeer je watervallen

Leer een nieuwe taal

Hoe zit het met jouw talenkennis? Komt jouw Frans bijvoorbeeld niet heel veel verder dan baguette en croissant? Hoe vet zou het dan zijn als je tijdens je volgende vakantie naar Frankrijk iedereen omver kunt blazen met jouw Franse woordenschat? Zelf lijkt het me heel leuk om Spaans te kunnen spreken en daarom heb ik de gratis app Memrise gedownload. Je kunt uit verschillende talen kiezen en vervolgens woordjes van de door jouw gekozen taal leren. Heel leuk en de app is ontzettend makkelijk in gebruik. Aanrader!

Dit artikel bevat affiliate links