Win | Maak een fotocollage in de vorm van jouw favoriete land met Mappixx

Update 10 mei 2020: deze winactie is gesloten

Heb jij ook duizenden vakantiefoto's waar je nooit iets mee doet? Van sommige reizen heb ik een fotoboek gemaakt en ik heb wat foto's als polaroid af laten drukken, maar daar houdt het wel bij op. Hoe leuk zou het zijn als je jouw foto's op een originele manier in jouw interieur kunt verwerken?!

Over Mappixx

Mappixx geeft je de mogelijkheid jouw foto's te verwerken in de vorm van een jouw favoriete land of continent. Creëer bijvoorbeeld een collage in de vorm van Zuid-Afrika met al jouw safari foto's. Of kies voor Europa en gebruik foto's van verschillende landen om op een creatieve manier jouw fijne herinneringen aan de muur te hangen.


Hoe werkt het?

Op de site van Mappixx staan zo'n 100 verschillende landen en continenten waar je uit kunt kiezen. Allereerst kies je jouw favoriete vorm. Vervolgens upload je de foto's die je wilt gebruiken voor het collage. Mijn tip is om van tevoren te bedenken welke foto's je wilt gebruiken. Zet al deze foto's in een mapje op je laptop of PC en pas zo nodig de kleuren of de belichting aan. Ikzelf koos voor een A3 formaat collage en daarvoor geldt een maximum van 12 foto's. Ga je voor een A2 formaat? Dan kun je 18 foto's gebruiken. Voor een A1 collage kun je 24 foto's uploaden en voor een A0 formaat mag je 30 foto's gebruiken. 

Na het kiezen van de vorm, het uitzoeken, bewerken en uploaden van de foto's is het tijd om het collage te gaan maken. Dit vond ik zelf het lastigste gedeelte. Niet omdat het programma niet werkt, maar omdat ik het heel lastig vond om het juiste collage te creëren. Ik wilde namelijk dat het geheel er qua kleur mooi uitzag en daarom heb ik wel honderd verschillende posities geprobeerd! Zelf vind ik het ontzettend leuk om te experimenteren met mijn foto's, dus het maken van het collage was voor mij zeker geen straf.

De Mappixx collages verschillen in prijs van €29 tot €59, afhankelijk van het formaat. Verzending is gratis binnen Nederland en België en binnen 4 werkdagen na het plaatsen van jouw bestelling wordt de poster bij je afgeleverd. Ik bestelde mijn Mappixx collage op dinsdag en vrijdag had ik 'm al in huis!


Mijn Mappixx collage

Ik heb heel veel vormen en fotocombinaties geprobeerd om tot mijn uiteindelijke collage te komen. Ik begon met een collage van Europa, maar door alle kleine uitstulpingen aan Europa lukte het me niet om tot een mooi collage te komen. Vervolgens heb ik nog een collage gemaakt van Malta en Thailand, maar uiteindelijk heb ik toch voor Nederland gekozen. Nederland heeft een lekker herkenbare vorm, ik ben er geboren en ik woon er nog steeds. De foto's die ik heb uitzocht zijn van allerlei verschillende reizen die ik heb gemaakt: zo zit er een foto van Noorwegen, Hong Kong, Malta en Slovenië tussen.

Ik heb de foto's eerst stuk voor stuk bewerkt en vierkant uitgesneden. Hierna ben ik gaan puzzelen en ben ik tot mijn uiteindelijke compositie gekomen zoals te zien op de foto's! Je kunt er nog voor kiezen om tekst onder het collage te plaatsen, maar ik heb besloten dit niet te doen.

Ik ben ontzettend blij met mijn A3 formaat collage van Mappixx! De poster is gemaakt van dik, stevig papier (250 grams) met een glimmende finish. Ook komen de kleuren prachtig uit. Naast de papieren versie, ontvang je trouwens ook een digitale versie in je mail. Leuk om jouw collage als achtergrond te gebruiken op je telefoon of laptop of om 'm op social media te delen.


Win een Mappixx collage in een formaat naar keuze

Krijg jij ook gelijk zin om je vakantiefoto's uit te zoeken en zo'n leuk collage te creëren? Goed nieuws! Ik mag namelijk een Mappixx collage in een formaat naar keuze weggeven! Klik hier om alvast te kijken uit welke landen en continenten je kunt kiezen.

Hoe doe je mee?
  • Volg Mappixx en mij op Instagram.
  • Laat onder de winactiefoto op Instagram weten van welk land jij graag een collage zou willen maken.
  • Tag iemand onder de winactiefoto die een Mappixx poster ook helemaal geweldig zou vinden.
  • Meer kans maken? Deel dan de winactiefoto in jouw Instagram verhaal en tag @meemetlee daarin. Heb je een privéaccount? Stuur me dan even een screenshot, zodat ik kan zien dat je de foto hebt gedeeld.

Meedoen kan tot en met zaterdag 9 mei 23.59 uur. Zondag 10 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar zal een berichtje ontvangen via Instagram en de accountnaam van de winnaar zal in de beschrijving van de winactiefoto op Instagram worden vermeld. Deelname aan deze winactie is toegestaan voor inwoners van Nederland en België. Veel succes!

Meer lezen over toffe reisproducten?