In deze gelateria in Murano eet je het beste ijs van Venetië

In de zomer van 2018 maakte ik een stedentrip naar Venetië. Ik ben dol op Italië vanwege het heerlijke klimaat en het fantastische eten. Tijdens mijn citytrip ging ik daarom op zoek naar het lekkerste ijs van Venetië. Na wat teleurstellingen, kwam ik uit bij een gelateria in Murano. Murano wordt meestal beschreven als een eiland in de Lagune van Venetië, maar het is net als Venetië zelf een verzameling eilandjes die door bruggen aan elkaar verbonden zijn. Murano ligt ongeveer 1,5 kilometer ten noorden van Venetië en is beroemd om zijn glaswerk.


Murano gelateria

Het was puur toeval dat ik bij Murano gelateria uitkwam. Ik zocht op Google Maps naar de dichtstbijzijnde gelateria en kwam bij deze uit. De gelateria zit in een steegje verscholen en wordt gerund door een jong koppel. De keuzemogelijkheden zijn niet gigantisch: het is een kleine winkel met zo'n 20 verschillende smaken ijs, waaronder ook zuivelvrij ijs! 

Het personeel was ontzettend vriendelijk en schepte voor mij een bolletje citroen en een bolletje mango op een grote hoorn. Ondertussen kwam een oudere, Italiaanse man de winkel ingelopen met een verse bak ijs. Hij vertelde dat hij net van verse mango's het mango-ijs had gemaakt. Hoe leuk?

Ik nam een hapje van mijn bovenste bolletje - het mango-ijs - en oh wat was dit lekker. De substantie was ontzettend zacht en de smaak was zo vol, romig en zoet. Hetzelfde geldt voor het citroenijs: een heerlijk zachte substantie en een frisse citroen smaak. Dit is misschien wel het lekkerste ijs dat ik ooit op heb! Na mijn bezoekje aan Murano Gelateria heb ik op Tripadvisor gekeken en daar las ik dat alle andere bezoekers mijn mening delen: iedereen is lovend over het ijs!

Voor 2 bolletjes betaal je €3 en dit is een geweldige prijs voor zulk lekker ijs, toch? Tijdens jouw stedentrip naar Venetië, Murano en/of Burano, mag je deze gelateria echt niet missen. Dit wil je proeven!

Calle Angelo Dal Mistro 3
30141 Murano (Italië)Wil jij ook op reis naar Italië?