Hier eet je het allerlekkerste ijs van Rome

Denk ik aan Italië, dan denk ik aan zon, slenteren door gezellige straatjes, heerlijke pizza's, pasta's en natuurlijk gelato! Tijdens mijn trip naar Rome heb ik elke dag minimaal 1 ijsje op, maar waar vind je nou dat heerlijke Italiaanse ijs? Ik heb het antwoord voor je!

Giolitti

Tijdens een fietstocht door Rome vertelde mijn gids dat je bij Giolitti het beste ijs van Rome eet. De ijssalon is al vanaf ver zichtbaar door de grote, sierlijke letters op de gevel. Daarnaast valt de ijssalon meteen op door de rijen die tot buiten staan! Gelukkig duurt het wachten niet lang door het systeem dat ze hanteren: je koopt een kaartje bij de kassa waar je aangeeft hoeveel bolletjes je wilt. Daarna loop je verder naar de ijsbar, geef je je kaartje aan het personeel dat het ijs schept en geef je door welke je smaken je zou willen hebben.

Giolitti werd in 1890 opgericht door Bernadina en Giuseppe Giolitti. Al 3 generaties lang verkoopt deze gelaterie klassieke ijssmaken, zoals limone, fragole en chocolate. Een klassieker die Giolitti al sinds 1920 serveert is de Coppa Giolitti: een mix van chocoladeijs, custard, zabaglione (Italiaans schuim) afgetopt met hazelnootschaafsel. Verder staat de Coppa Olimpica op het menu. Deze ijscoupe is speciaal gemaakt voor de Olympische spelen van 1960 en heeft de vorm van de olympische fakkel.


Het ijs

Er zijn tientallen smaken en daardoor was de keuze erg moeilijk! Ikzelf nam uiteindelijk een bolletje citroen en een bolltje mango. Deze smaakten heerlijk! Echt die authentieke Italiaanse volle ijssmaak en zachte structuur. Precies hoe je 'm zou verwachten.

De prijs

De prijs viel mij heel erg mee. Voor 2 smaken betaal je €2,50. Drie bolletjes kosten je €3,50 en voor vier smaken betaal je €4,50.

De locatie


Giolitti ligt op maar 4 minuutjes lopen van het Pantheon. Grote kans dat je tijdens jouw citytrip het Pantheon bezoekt en vanaf daar dus makkelijk naar Giolitti kunt lopen. Ideaal!

Giolitti
Via degli Uffici del Vicario 40
Rome, Italië