Dagje uit in Zeeland: Goes en omgeving verkennen op een E-chopper

Zeeland. Om eerlijk te zijn kom ik er niet zo vaak. En dat is zonde, want Zeeland is een heerlijke provincie! Denk ik aan Zeeland, dan denk ik aan ruimte en rust. Je kunt er eindeloos struinen over de stranden, maar ook een wandeling door het bos of de uitgestrekte polders is er mogelijk. En dan zijn er natuurlijk nog de gezellige plaatsen zoals Middelburg en Goes. In die laatste stad stapte ik op de E-chopper om een deel van het eiland Zuid-Beveland te ontdekken!

E-chopper huren van Smart Wheelz

Ik ging op pad met een E-chopper van Smart Wheelz. Deze kun je huren voor een ochtend, middag of de hele dag. Bij aankomst werd ik vriendelijk ontvangen en na een korte uitleg over de scooter kon ik vertrekken! In de app van Komoot zijn een aantal routes voor je uitgestippeld, dus daar kun je er eentje van kiezen die bij jouw wensen past! 

Ik was iets later dan gepland bij Smart Wheelz - verkeerdere bus genomen, oeps - maar Stuart van Smart Wheelz gaf meteen aan dat ik gewoon lekker moest gaan rijden en niet op de eindtijd hoefde te letten! Daarnaast zagen de scooters er gewoon netjes uit. Dikke tien voor de service. 


Rondje Goes - Wemeldinge - Kapelle

Je kunt alle kanten op met de E-chopper, maar omdat ik een middagje had, koos ik voor een wat kleiner rondje in de Komoot app. Het regenachtige weer zorgde ervoor dat ik na een tijdje ook even wilde opwarmen in een restaurantje. Uiteindelijk ben ik van Goes naar Wemeldinge gereden, vervolgens naar Kapelle en tenslotte weer terug naar Goes. Een afwisselende route over dijken en door dorpjes.

Tip! Neem een kabeltje mee om je telefoon op te laden, want door het navigeren gaat de batterij snel leeg. De scooters zijn voorzien van een telefoonhouder en er zit een USB-poort op je stuur!

De E-chopper is een heerlijke manier van transport, omdat je flink wat kilometers af kunt leggen zonder dat het moeite kost. Daarnaast is de E-chopper ontzettend makkelijk te besturen en kun je tijdens je ritje dus heerlijk rondkijken. En er was genoeg te zien! Goes heeft een sfeervol centrum waar ik dwars doorheen reed en ook de uitgestrekte fietspaden over de dijken vond ik erg mooi om te rijden.

Praktische informatie over een E-chopper huren in Goes

Prijzen

De E-chopper van Smart Wheelz zijn te boeken via smartbookings.nl. De prijzen variëren van €14,50 tot €29,50, afhankelijk van het dagdeel en de periode. 

Goed om te weten

Sinds 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op onder andere de E-chopper. Je krijgt deze te leen wanneer je een E-chopper huurt. Verder is het goed om te weten dat het hebben van een rijbewijs verplicht is voor het besturen van de scooter en dat je met twee personen op één E-chopper kunt.

Locatie


Bereikbaarheid

Smart Wheelz is gevestigd op een industrieterrein in Goes. Met de auto is de locatie makkelijk te bereiken en ook is er genoeg gratis parkeergelegenheid. Met het openbaar vervoer is de locatie minder makkelijk te bereiken. Je kunt de trein nemen naar station Goes en vervolgens moet je dan nog 20 minuten lopen.

Smart Wheelz
Scottweg 11A
4462 GS Goes

Ergens anders touren met een elektrische scooter?