Scooteren door Noord-Holland met een E-chopper van Scooter Experience

E-choppers zijn ongekend populair! Ik zie ze meerdere keren per dag op mijn Instagram verschijnen en oh wat zien ze er tof uit. Een dag touren met zo'n vette scooter door mooie natuurgebieden en schattige dorpjes klinkt geweldig, toch?!

Scooter Experience in Landsmeer

Ik werd door Scooter Experience in Landsmeer uitgenodigd voor een tour met een zogenaamde E-chopper. De Scooter Experience is een compleet verzorgde dag touren met een elektrische scooter of chopper. Je kunt daarbij kiezen uit 5 verschillende routes: de molenroute met de Zaanse Schans, de Ilperveld route, de Monnickendam route, de Volendamroute en de Waterland route. Je krijgt een routekaart mee van de door jou gekozen route. Op deze kaart staan ook leuke tips om te stoppen!

Je begint de dag in Landsmeer, net boven Amsterdam. De locatie van Scooter Experience is makkelijk bereikbaar en je kunt er gratis parkeren. Naast E-choppers, zijn er ook gewone scooters te huur.


Mijn ervaring met de E-chopper van Scooter Experience

Ik werd zeer hartelijk verwelkomd en kreeg meteen een welkomstdrankje aangeboden. Ik koos voor de Monnickendam route en na een korte uitleg stapte ik op de E-chopper. Al snel waande ik me in een idyllisch landschap. Ik reed over schattige houten bruggetjes, over slingerweggetjes door uitstrekte weilanden, door oer-Hollandse dorpjes, over dijken, langs meren en langs oude molens. Een hele groene en diverse route! Onderweg kwam ik langs leuke, kleine dorpjes - waar ik nog nooit van gehoord had -, zoals Ransdorp, Durgerdam en Broek in Waterland. Ook de grotere plaats Monnickendam stond op de planning. In dit sfeervolle oude stadje plofte ik neer op een gezellig terras aan het water.

De Monnickendam route is 50 kilometer lang en dit komt neer op zo'n 2,5 uur nonstop scooteren. Je huurt de scooters voor een hele dag en dit maakt dat je onderweg genoeg tijd hebt om te stoppen. Het is dus geen probleem om even een terrasje te pakken of een oer-Hollands dorpje te bekijken!

Op de middelste foto zie je het pittoreske dorpje Durgerdam

Het was mijn allereerste keer scooteren en ik moet zeggen: het was best even wennen. In het begin gaf ik veel te veel gas, maar gelukkig maak je op het terrein van Scooter Experience even een proefrondje, zodat je nog wat tips mee kunt krijgen. Na een paar minuten scooteren had ik het helemaal onder de knie en vond ik het heerlijk! De scooters hadden een maximale snelheid van zo'n 30 kilometer per uur en dit maakt dat je geen helm op hoeft.

De E-choppers zijn voorzien van 2 spiegels, een standaard, een alarm, een telefoonhouder en eventueel een mandje. Ze zijn ontzettend makkelijk in gebruik en geven je een dag ultieme vrijheid.

Een tip is om wat losgeld mee te nemen, want bij de meeste routes moet je het Noordhollandsch Kanaal oversteken met een pontje. Je kunt ofwel contant betalen ofwel het bedrag overmaken naar een vermeld rekeningnummer op de pont.

Onderweg zul je schattige bruggetjes tegenkomen

De ultieme vrijheid van de stoere E-chopper gecombineerd met de prachtige Noord-Hollandse natuur en oer-Hollandse dorpjes, maakten het een geweldige dag! De service is top, de E-choppers zijn gemakkelijk in gebruik en de route is ontzettend leuk. Dikke aanrader dus!

Praktische informatie over Scooter Experience

Prijzen

De tarieven verschillen per route. De molenroute (40 kilometer) en de Ilperveld route (35 kilometer) kosten €35. Voor de Monnickendam route en de Volendam route (beiden 50 kilometer) betaal je €45. Voor de langste route van 75 kilometer, de Waterland route, betaal je €65. Voor een passagier achterop betaal je €19,50.

De bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW en WA verzekering. De schadeverzekering kan optioneel worden afgesloten en bedraagt €8,50. Hiermee verlaag je je eigen risico van €800 naar €150.

Kinderen tot 10 jaar mogen gratis achterop, eventueel met een zitje.

Bij aankomst kun je ervoor kiezen om €250 borg cash te betalen of om een identiteitsbewijs achter te laten.

Enthousiast geworden? Klik hier om meteen te reserveren!

Locatie


Bereikbaarheid

Alle routes worden gestart vanuit Landsmeer, op zo'n 8 kilometer van Amsterdam Centraal Station. De locatie is gemakkelijk te bereiken met de auto en je kunt er gratis parkeren. Ook is er een pickup service vanuit Amsterdam mogelijk. Voor €45 kan een groep van 2 tot 8 personen opgehaald en teruggebracht worden.

Kom je met het openbaar vervoer? Door de bus kun je afgezet worden bij halte
Landsmeer, Vogelwikkestraat, op zo'n 7 minuten lopen van de Scooter Experience locatie. Kom je vanuit Amsterdam met het OV? Neem dan de Noord/Zuid lijn tot het laatste station van Noord en vervolg de route met bus 319 naar de halte Vogelwikkestraat.

Scooter Experience
Noordeinde 54 A
1121 AE Landsmeer


Meer informatie over Scooter Experience? Bezoek dan de officiële website.

Meer lezen over toffe uitjes in Noord-Holland?