Beleef de Franse keuken bij Brasserie Ambassade aan de Herengracht

In het bruisende hart van Amsterdam dineerde ik vorig weekend bij Brasserie Ambassade. We schoven aan voor een Chef's Menu en settelden ons aan een tafeltje op de kade van de Herengracht: wat een geweldige locatie!

Over Brasserie Ambassade

Brasserie Ambassade is gevestigd in onze eigen hoofdstad aan de belangrijkste gracht: de Herengracht. De brasserie, die onderdeel is van het Ambassade Hotel, serveert de verfijnde Franse keuken met een moderne twist. Sinds 2015 zijn de deuren geopend en is het de ideale plek om in een prachtige ambiance te ontbijten, te lunchen of te dineren. 

Brasserie Ambassade serveert de Franse keuken vanuit een statig pand aan de Herengracht

Het Chef's Menu

Brasserie Ambassade werkt uitsluitend met producten van goede kwaliteit, waarbij de nadruk ligt op verse, seizoensgebonden en lokale producten. Op de menukaart vind je gerechten die geïnspireerd zijn op de Franse keuken, uitgevoerd met een moderne twist. Naast á la carte, is er ook een Chef's Menu van 3-, 4-, of 5-gangen om uit te kiezen.

We begonnen de avond met een klassiek Frans gerecht: vichyssoise van prei, ansjovis en aardappel. Een lekkere, koude en frisse eerste gang. Vervolgens werd het voorgerecht geserveerd: voor mijn vriend gemarineerde zalm en voor mij een Franse uiensoep. Nu ben ik natuurlijk geen food recensent, maar we waren allebei erg te spreken over de gerechten. De portiegrootte was perfect en alle losse onderdelen van het gerecht smaakten heerlijk, maar ook het gehele gerecht was top. 

De vichyssoise van prei en aardappel en de Franse uiensoep

Na de zalm en soep kregen we het hoofdgerecht geserveerd: confit de canard. Mijn vriend sprong een gat in de lucht, want hij vindt eend héérlijk. Ikzelf ben een minder grote fan van eend en daarom was dit gerecht mijn minst favoriete van de avond, maar dat maakte niet dat het geen goed gerecht was. De aardappeltjes, de biet en de ui waren heerlijk bereid. Ook de eend was erg mals en de portie was meer dan genoeg.

Tot slot mijn favoriete gedeelte van de avond: de crème brûlée. Een ontzettend grote portie en geweldig bereid. Romig, een krokant bovenste laagje en een heerlijk vleugje vanille. 

De confit de canard en de crème brûlée

Niet alleen het eten bij Brasserie Ambassade is van goede kwaliteit, ook het personeel is ontzettend bekwaam en vriendelijk. Er wordt met liefde verteld over de gerechten en je wordt met veel enthousiasme bediend. Daarnaast is de brasserie op een waanzinnige plek gevestigd. In een statig grachtenpand aan de Herengracht is een ontzettend sfeervolle brassiere gecreëerd. Wanneer het weer het toelaat, kun je ook genieten van je lunch of diner aan een tafeltje op de kade van de Herengracht. 

Het statige pand waarin Brasserie Ambassade is gehuisvest

Praktische informatie over Brasserie Ambassade

Prijzen

De prijs voor een hoofdgerecht ligt rond de €20. Voor een 3-gangen Chef's Menu betaal €32,50 en een dessert kost je gemiddeld €8. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik daarom top. Je betaalt relatief weinig voor verfijnde gerechten en een luxe ervaring. 

Openingstijden

Brasserie Ambassade is 7 dagen per week geopend. 
  • Ontbijt: 7.00 uur – 11.00 uur 
  • Lunch: 12.00 uur  – 15.00 uur
  • Diner: 17.45 uur – 22.30 uur
  • Library Bar: 9.00 uur – 0.00 uur

Locatie


Bereikbaarheid

Brasserie Ambassade is gevestigd aan de Herengracht. Kom je met de auto? Parkeren kan aan de gracht voor €7,50 per uur, maar ik zou aanraden om je auto te parkeren in de P&R RAI en vervolgens de Noord-Zuidlijn te pakken tot het metrostation 'Rokin'. Dit duurt ongeveer 5 minuten en vanaf hier is het nog geen 10 minuten lopen naar de brasserie. Wanneer je gebruikt maakt van het openbaar vervoer kost parkeren in de RAI maar €1. Ideaal!

Kom je met het openbaar vervoer? Dankzij de ideale ligging in het centrum is Brasserie Ambassade goed te bereiken met het openbaar vervoer. Trams 2, 11 en 12 en diverse bussen stoppen in de directe omgeving (het Spui). Te voet is het Centraal Station slechts 15 minuten verwijderd van de brasserie.

Brasserie Ambassade
Herengracht 339
1016 AZ Amsterdam


Benieuwd naar de menukaart van Brasserie Ambassade? Klik dan hier.

Meer lezen over culinaire ervaringen?