Kamperen op rustige en ruime camping De oude trambrug in Zuidoost Friesland

Verscholen in het bosrijke Zuidoost Friesland vond ik camping De oude trambrug: een kleine, rustige en groene camping mét mooi en luxe sanitair. De reviews over De oude trambrug waren lovend, dus ik besloot te boeken voor 8 dagen in juli.

Dronefoto van het open veld van camping De oude trambrug

Over camping De oude trambrug

Natuur- en landschapscamping De oude trambrug is een kleinschalige camping met 15 zeer ruime staanplaatsen op het beschutte veld of het open veld met een weids uitzicht. Er zijn geen aangeven plekken en je bepaalt zelf waar en hoe je wilt staan!

Naast de 15 staanplaatsen beschikt camping De oude trambrug over een safaritent en een bed and breakfast in de opkamer van de boerderij.

De camping is gelegen in het Friese plaatsje Hoornsterzwaag en biedt een ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen en fietstochten. Rondom de camping liggen vooral weilanden en dat maakt dat het er heerlijk rustig is!

Op deze dronefoto is bovenin het beschutte veld te zien en onderin het open veld

Het sanitair

Het luxe sanitair bevindt zich in de boerderij en bestaat uit een gescheiden heren- en damesgedeelte. Beide gedeelten beschikken over 2 ruime douches, 2 toiletten en 2 wastafels. Verder is er in de boerderij 1 overdekte afwasplaats, een koelkast met vriezer en tegen betaling kan gebruik worden gemaakt van de wasmachine en wasdroger. In de vriezer en koelkast staan verschillende dranken en ijsjes, die voor een hele vriendelijke prijs te koop zijn.

Het sanitair was altijd erg schoon. Pluspunt! Omdat ik op camping De oude trambrug verbleef in de Coronaperiode, was er dagelijks een schema beschikbaar waar je jezelf in kon tekenen voor het douchen. Elk half uur kon er 1 iemand douchen en op deze manier werd het niet te druk in het sanitair. Bijkomend voordeel: je hoefde nooit te wachten omdat de douches bezet waren!

Voor de toiletten en de douches stond dus nooit een wachtrij, voor de afwasplaats was dat anders. Er is maar 1 afwasplaats en als de camping vol staat, is het er 's avonds spitsuur. Meerdere keren kwam ik met mijn teiltje aan en waren er al mensen aan het afwassen of stond er zelfs een kleine rij. Geen grote ramp natuurlijk, maar wel iets om rekening mee te houden.

Ik heb geen foto's van het sanitair gemaakt, omdat het niet zo goed voelt om met een camera een doucheruimte in te lopen, dus voor beelden van het sanitair verwijs ik je door naar de website van de camping!

Sfeerbeelden van camping De oude trambrug

De staanplaatsen

Wij gingen voor een plekje op het open veld met een weids uitzicht over de achterliggende weilanden. Echt prachtig! We waren vrij in het plaatsen van de caravan en het bijzettentje en hebben deze daarom met zicht op het weiland geplaatst. Toen ik op een ochtend mijn tentje uit kroop om naar het toilet te lopen, stond er zelfs een ree in het weiland!

De staanplaatsen zijn ontzettend ruim en op alle plaatsen heb je gratis werkende WiFi tot je beschikking.

De locatie

Zuidoost Friesland heeft me positief verrast! De camping ligt tussen de weilanden in een bosrijk gebied. Ook loopt er een slootje langs de camping en zijn er 2 bootjes beschikbaar waarmee je het slootje kunt bevaren.

In de buurt van de camping is genoeg te ontdekken. Je kunt eindeloos wandelen of fietsen door de bosrijke natuur! Vlakbij de camping ligt mijn favoriete stukje Zuidoost Friesland: het prachtige natuurgebied de Diakonievene! Verder ligt de stad Drachten in de buurt en wil je nog iets verder de provincie in, dan kun je het Waterland van Friesland ontdekken. Ook Drenthe ligt om de hoek met het mooie Nationale Park Drents-Friese Wold.

Supermarkten zijn te vinden op ongeveer 5 minuten rijden met de auto.

De entree van de camping en het slootje langs de camping

Praktische informatie over camping De oude trambrug

Prijzen

Voor 2 personen met een kampeermiddel, elektra en toeristenbelasting betaal je €21,50 per nacht. Een extra volwassene kost €6 per nacht inclusief toeristenbelasting. Meer tarieven? Bekijk dan de website van De oude trambrug.

Locatie


Bereikbaarheid

Camping De oude trambrug is gelegen in het Zuidoost Friese plaatsje Hoornsterzwaag. De wegen naar de camping zijn goed toegankelijk met een caravan of camper.

Camping De oude trambrug
Bij de Leijwei 74
8412 SL Hoornsterzwaag

Meer informatie over camping De oude trambrug? Bekijk dan de officiële website.