Een dag varen met de luxe sloep van Boot & Meer in Lemmer

Friesland was een van de provinciën die voor mij nog onontdekt was. Nu mijn roadtrip door Europa dit jaar niet doorging, besloot ik Nederland verder te gaan ontdekken. Ik ging voor 8 dagen naar Friesland en kwam erachter wat deze provincie allemaal te bieden heeft: schattige dorpjes, prachtige bossen, uitgestrekte weilanden en natuurlijk heel veel meren! En hoe kun je die meren nou beter ervaren dan met een mooie sloep?

Over Boot & Meer

Boot & Meer is een kleinschalige botenverhuur gevestigd in de Friese stad Lemmer. Je kunt er een sloep huren voor 1 of meerdere dagen, een zeilboot voor bijvoorbeeld een weekend of zelfs een hele week en ook zijn er SUP boards te huur.

De sloep van Boot & Meer

Varen met de sloep

Ikzelf ging een dag op pad met Loek, de sloep van Boot & Meer. De sloep is een Icelander 22 en is vervaardigd uit hoogwaardig polyester met een hardhouten afwerking. De sloep is geschikt voor 8 personen en is voorzien van een tent. Mocht er regen voorspeld worden of vind je het leuker om met de tent op te varen? Dan zet Boot & Meer deze er alvast voor je op.

Naast de tent is de sloep voorzien van een koelbox, zwemvesten, zonnedek, kussens en een waterkaart. Je bent helemaal vrij om te varen zoals je wilt, maar natuurlijk heeft Boot & Meer een aantal tips voor je. 

Na een uitleg over hoe de sloep werkt, gingen we op pad. We besloten via Sloten naar Balk te varen en dan dezelfde weg weer terug. Er was wat regen voorspeld en daarom hadden we de tent mee, maar we hebben eigenlijk alleen maar met de tent naar beneden gevaren, omdat het weer helemaal prima was. Meevaller!

Het Slotermeer en De Luts

De route die we kozen was ontzettend divers. We voeren over kanalen door uitgestrekte weilanden, door de plaatsen Sloten en Balk, over het Slotermeer en zelfs door een slootje waar we omringd waren door bomen. We legden ook even aan in het authentieke stadje Sloten voor een wandeling en een drankje. 

Op de wateren was het druk, maar gelukkig was het besturen van de sloep niet moeilijk. Je hebt dan ook geen vaarbewijs nodig voor het varen met Loek. Verder was de koelbox een fijne toevoeging en de kussens van de sloep zaten heerlijk. Echt een dag ultiem genieten!

De verhuurtijden van Boot & Meer zijn flexibel. Je kunt zelf kiezen hoe laat je de sloep wilt ophalen en er is geen eindtijd. Super fijn! Hierdoor hoef je nooit te haasten of uit te rekenen hoeveel tijd je nog hebt en hoe ver je dan nog kunt varen. In totaal voeren wij uiteindelijk ongeveer 6 uur: de tijd vloog om. We hebben echt een ontzettend leuke dag gehad!

Een van mijn hoogtepunten van de dag: het stadje Sloten

Praktische informatie over de sloep en Boot & Meer

Prijzen

Voor een dag varen met de sloep betaal je €130 inclusief brandstof. Wil je er 2 SUP boards bij huren? Dan betaal je €160. Wil je 2 dagen of meer varen? Dan komt de prijs neer op €120 per dag.

De €250 borg kun je ter plekke met een betaalverzoek of contant betalen. 

Enthousiast geworden? Boeken doe je hier! Let wel op: de sloep is de hele maand augustus al verhuurd. 

Locatie


Bereikbaarheid

Boot & Meer is gevestigd in een woonwijk in Lemmer waar je gratis kunt parkeren. Met het openbaar vervoer is Boot & Meer iets lastiger te bereiken. Je navigeert dan naar het busstation in Lemmer en moet vervolgens nog 1,8 kilometer lopen. 

Meer informatie over Boot & Meer? Bekijk dan de officiële website

Meer lezen over Friesland?