Ontdek Rome vanaf de fiets met een Nederlandse gids van Baja Bikes

Een van de leukste manieren om een stad te ontdekken, is per fiets. Rijden door de smalle straatjes waar je met de bus of taxi nooit zou komen. Nóg leuker wordt zo'n fietstocht als je op pad gaat met een gids die je meer kan vertellen over de stad. Daarom stapte ik in Rome op een fiets van Baja Bikes en ontdekte ik de historische stad.

De enige bui van de hele week viel tijdens onze fietstocht, maar gelukkig kregen we een leuke poncho

Over Baja Bikes

Fietsen in wereldsteden is ontzettend populair. En terecht! Je ziet meer in minder tijd, je komt overal en deze manier van sightseeing past in de trend van eco-verantwoord toerisme. Bij Baja Bikes fiets je met of zonder Nederlandse gids. Je ervaart een stad totaal anders en voelt je razendsnel thuis. Baja Bikes maakt zich sterk voor het eenvoudig, veilig en snel kunnen boeken van een fiets, met of zonder een lokale gids, over de hele wereld.

Met Baja Bikes door Rome fietsen

De avond van tevoren boekte ik via internet 4 fietsen. Dit ging ontzettend makkelijk én ik vond ook nog eens een kortingscode, waardoor we uitkwamen op ongeveer €26 per persoon voor een fietstour van 3 uur mét Nederlandstalige gids. 

Het startpunt en tevens de plek waar je je fiets ophaalt en het meetingpoint met de gids, ligt midden in het centrum. Voor degenen die bekend zijn in Rome: je vindt het startpunt op een paar minuutjes lopen van het Colloseum. Ideale locatie dus!

Het imposante Colloseum

Omdat er regen was voorspeld, kregen we allemaal een gratis poncho mee. Pluspunt! We begonnen de tour bij het Colloseum. Ik was er al meerdere keren langs gelopen, maar door het verhaal van de gids werd het bekijken van de bezienswaardigheid opeens veel levendiger. Heel leuk! De gids vertelde onder andere over de kooien die het Colloseum bevat en over de vroegere functie van het gebouw.

We vervolgden onze fietstocht en reden onder andere langs de Trevi Fontein, langs de Spaanse Trappen, het Pantheon én de beste gelateria van Rome. Bij de bezienswaardigheden kregen we steeds even tijd om zelf een rondje te lopen. Verder vertelde de gids ons over de neppe raampjes die je op veel gebouwen ziet. Iets wat mij de 4 dagen voor de fietstour nog helemaal niet was opgevallen!

De prachtige Trevi Fontein

Ondanks dat Rome een drukke stad is, voelde ik me niet onveilig tijdens het fietsen. Op de grotere wegen reden we op fietspaden en in de kleine, smalle en drukke straatjes reden we langzamer of we stapten af. Verder zijn er geen grote hoogteverschillen in de stad te vinden, waardoor de fietstour erg goed te doen was.

De 3 uur vlogen voorbij en voordat we het wisten, was de tour alweer tot een einde gekomen. Het was ontzettend leuk om Rome vanaf de fiets te ontdekken en daarnaast was het door de gids ook nog een hele leerzame tocht! Je hebt het gevoel dat je iets van de stad af weet en voelt je er meteen thuis. Wij deden de fietstocht aan het einde van onze stedentrip, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je zo'n tocht aan het begin wilt doen. Op deze manier raak je bekend met de stad en weet je waar alle leuke bezienswaardigheden liggen en kun je zelf bepalen of je er nog eens naar terug gaat of niet. Dikke aanrader zo'n fietstour dus. 

Praktische informatie over een fietstour met Baja Bikes

Prijzen

Er zijn verschillende fietstochten door Rome met Baja Bikes te boeken. Ikzelf ging voor de highlight fietstocht van 3 uur. Deze kost €27,50 per persoon. De andere tours verschillen in prijs van €19,50 tot €49. Ook is het mogelijk om een fiets zonder gids te huren voor €4 per uur. 

Boeken en annuleren

Boeken kan gemakkelijk online en annuleren is gratis. 

Locatie


Bereikbaarheid

Het startpunt van de fietstochten vind je op een paar minuutjes lopen van het Colloseum. Tegenover het gebouw van Baja Bikes vind je een bushalte, 'Cavour/Ricci'.

Via Cavour 302
00184 Roma RM, Italië

Meer informatie over een Baja Bikes? Bekijk dan de officiële website


Meer lezen over Rome?
Dit artikel bevat een affiliate links