Ultiem ontspannen met een toffe en duurzame hangmat van Tropilex

Een heerlijk herfstzonnetje, een goed boek, een warm dekentje en een kop thee: dat zijn wat mij betreft de perfecte ingrediënten voor een chillsessie in mijn nieuwe hangmat. Een hangmat kun je namelijk echt niet alleen maar in de zomer gebruiken. Op een mooie herfstdag kun je 'm ook prima tussen 2 bomen hangen en even in alle rust genieten van de natuur om je heen. En hoe fijn is het dan als je weet dat de hangmat duurzaam is geproduceerd?

De producten van Tropilex zijn handgemaakt en fair trade

Over Tropilex

Bij Tropilex kun je terecht voor hangmatten, hangstoelen, standaarden en accessoires. De hangmatten en -stoelen worden met de hand geweven en afgewerkt door traditionele hangmatwevers in Colombia en India. Om het proces te waarborgen, houden ze de productie van het assortiment zo nauw mogelijk in de gaten. Ze bezoeken zelf de ateliers, letten op de arbeidsomstandigheden en onderwerpen de kwaliteit aan een dubbele controle.

De houten hangmatstandaarden vinden hun oorsprong in goed beheerde Scandinavische bossen en worden geproduceerd in een speciale houtfabriek in Polen. De houten standaarden van Tropilex zijn FSC-gecertificeerd. De metalen standaarden en de stoffen worden geproduceerd in China. Dit werk wordt vooral uitgevoerd door zeer vriendelijke en goedhartige mensen in twee kleine familiebedrijven op 450 kilometer van Shanghai. 

Ik kreeg een tof blauw exemplaar opgestuurd

Daarnaast worden 80% van de hangmatten en -stoelen gemaakt van garens die Oeko-Tex 100 gecertificeerd zijn. Oeko-Tex is een certificering voor textiel waarbij het eindproduct wordt getest op gevaarlijke stoffen. Verder probeert Tropilex de producten milieuvriendelijk te verpakken in reeds gebruikte dozen en hergebruiken ze zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal. Tot slot is Tropilex lid van de organisatie One Percent for the Planet doneert daarom minimaal 1% van de jaarlijkse omzet aan non-profit-milieuorganisaties!

Natuurlijk kan één bedrijf niet overal en altijd een verschil maken, maar niets doen is geen optie, vindt Tropilex. Zij zorgen ervoor dat je met een fijn gevoel kunt ontspannen in je nieuwe hangmat of hangstoel door zo goed mogelijk uit te zoeken waar de grondstoffen vandaan komen en onder welke omstandigheden ze worden gewonnen!

De mooie witte hangkoorden en franjes vind ik een extra leuk detail

Review van de hangmat Bonaire Air

De Bonaire Air hangmat is 140 centimeter breed en 200 centimeter lang (exclusief de touwen). Inclusief de touwen is de hangmat 320 centimeter lang! Door extra ophangkoorden die de hangmat heeft, spreidt 'ie makkelijker open. Het gewicht wordt daardoor beter verdeeld over de koorden, wat resulteert in optimaal comfort. Maximaal kan de hangmat 120 kilogram houden.

Ik ben ontzettend blij met mijn Bonaire Air hangmat. De stof, die van 100% polykatoen is gemaakt, is stevig en kan tegen een buitje, maar het beste kun je de hangmat natuurlijk opbergen als je 'm niet gebruikt. De kleuren van de hangmat zijn prachtig en daarnaast is 'ie goed afgewerkt. De franjes aan de zijkant maken de hangmat natuurlijk nog nét wat leuker! Daarnaast is het doekoppervlak groot, waardoor de hangmat lekker ligt. 

Verder vind ik het ontzettend fijn om te weten dat de producten van Tropilex duurzaam zijn, onder goede omstandigheden zijn geproduceerd én dat er een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan non-profit milieuorganisaties. Met dit in mijn achterhoofd ligt de hangmat nog nét wat lekkerder.

De hangmat kan tegen een buitje

De toffe en duurzame Bonaire Air hangmat van Tropilex kost €69 en je shopt 'm via dehangmat.nl of tropilex.com!

Meer lezen over toffe reisproducten?