Breng een bezoekje aan Kasteel Ruurlo in de Achterhoek

Een paar weekenden terug verbleef ik voor 2 nachtjes in de Achterhoek. Het was voor mij de allereerste keer in deze regio en was daarom ontzettend benieuwd naar wat de Achterhoek te bieden had.


Tussen een afwisselend Gelders landschap en idyllische plaatsjes vond ik Kasteel Ruurlo. Dit kasteel, dat gebouwd is in 1326, zou tot een van de mooiste van Nederland horen - begrijp ik volledig! - en is sinds 2017 het decor van het werk en leven van een modern realistisch kunstenaar: Carel Willink. 

Na een ritje over prachtige wegen omringd door bomen, kwam ik bij Kasteel Ruurlo aan. Je kunt er gratis parkeren dus dat is super fijn! Ik liep het complex op en werd meteen verwelkomd door de Oranjerie. Oranjerie Ruurlo beschikt over een sfeervol en groen restaurant. Je kunt hier terecht voor een goede bak koffie met een huisgemaakt gebakje. Er is ook een uitgebreide lunchkaart en de high tea zag er erg goed uit. 

Verder is de Oranjerie beschikbaar voor dineren met grotere groepen en het kan zelfs fungeren als trouwlocatie! Ik kwam rond 15.00 uur aan en kon daarom plaatsnemen op het gezellige, modern ingerichte terras.


Sinds 2017 maakt Kasteel Ruurlo deel uit van het Museum MORE. In het kasteel staat het leven en werk van grootmeester Carel Willink centraal. De opstelling toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later weet te ontplooien als de nooit geëvenaarde schilder.

Bezoek naast het kasteel en de Willink-collectie, ook de gerestaureerde landschapstuin! De mix van de kunst, historie, architectuur en de prachtige natuur maken een bezoek aan het kasteel meer dan waard. De tuin is niet ontzettend groot, maar wel erg mooi. Vergeet geen rondje om het kasteel te lopen, want vanaf iedere kant ziet het kasteel er weer anders uit! De tuin is vrij toegankelijk en een dikke aanrader, ook als je niet geïnteresseerd bent in het museum.

Mocht je nou benieuwd zijn naar Kasteel Ruurlo, maar geen tijd hebben om er heen te gaan? Je kunt middels een virtuele tour het kasteel ontdekken!


Praktische informatie over Kasteel Ruurlo

Prijzen

De tuin is vrij toegankelijk, een kaartje voor Kasteel Ruurlo kost €12,50 voor een volwassene. Op vertoon van een Museum Jaarkaart is een bezoekje gratis. Scholieren en kinderen krijgen korting. Klik voor alle prijzen hier

Vanwege het Coronavirus heb je nu alleen toegang tot het kasteel met een van tevoren geboekt ticket. Een ticket online boeken doe je gemakkelijk hier

Openingstijden

Standaard is Kasteel Ruurlo geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot en met 17.00 uur. Op sommige dagen gelden afwijkende openingstijden.

Locatie


Bereikbaarheid

Het kasteel is eenvoudig met de auto te bereiken en parkeren is gratis. Is P1 vol? Parkeer dan op P2 en loop in zo'n 5 minuten naar het kasteel.

Kom je met het openbaar vervoer? De Arriva-trein uit Winterswijk of Zutphen brengt je naar Station Ruurlo. Via de Stationsstraat en de Vordenseweg is het een kleine 10 minuten lopen naar het kasteel.

Kasteel Ruurlo
Vordenseweg 2
7261 LZ Ruurlo