B&B Studio De Bilt: de ideale uitvalsbasis voor Utrecht en haar Heuvelrug

Een weekendje weg vind ik altijd zo fijn! Even het vakantiegevoel, maar dan wel dichtbij huis. Afgelopen weekend reisde ik daarom af naar B&B Studio De Bilt, dat gelegen is in het plaatsje De Bilt, vlakbij Utrecht. 

Over Studio De Bilt

De eigenaren van de leuke B&B zijn Lisa en René. In het voorjaar van 2017 openden zij de deuren van hun bed and breakfast Studio De Bilt. Voor een langere tijd zijn Lisa en René op zoek geweest naar een mooie plek waar zij wilden leven, wonen en werken. Die zoektocht wilde niet echt vlotten, totdat in 2016 onverwacht een dubbel woonhuis met winkel in een van de oudste straten van De Bilt op hun pad kwam. Een deel van dit oude pand hebben ze met een verbouwing van een half jaar omgetoverd tot bed and breakfast Studio De Bilt!

De studio's

In totaal zijn er 2 studio's. Beiden hebben dezelfde faciliteiten, maar studio 1 heeft een mintgroene accentkleur en studio 2 heeft een lichtblauwe accentkleur. De kamers zijn sfeervol, comfortabel, gezellig en met oog voor detail ingericht in een moderne, Scandinavische stijl. Daarmee is Studio De Bilt vergelijkbaar met een eerste klas hotel, maar met één groot verschil: de persoonlijke benadering en de gastvrijheid, zoals je die alleen treft bij een goede bed and breakfast!

 Studio 2

Ikzelf verbleef in studio 2. De kamer bevat een tweepersoons boxspring van 2.10 meter lang, een comfortabel zitje, een flatscreen televisie, airconditioning, een praktisch bureautje en een aangrenzende badkamer.

Zelf vind ik de stijl waarmee Studio De Bilt is ingericht ontzettend leuk. Simpel, maar toch gezellig. Het bed lag heerlijk en ook een airconditioning was een fijne toevoeging. Ik verbleef namelijk tijdens een hittegolf in de B&B.

De badkamer bevat een wastafel met lades en een spiegel, een wc en een riante douchecabine met regendouche

De aangrenzende privé badkamer is ontzettend groot. Ook deze is weer modern ingericht en bevat naast een normale douchekop, ook een regendouche. Heerlijk! Verder was de badkamer - en de kamer zelf trouwens ook - brandschoon. Pluspunt!

De gemeenschappelijke ontbijtzaal

Ontbijt wordt 's ochtends geserveerd in de gemeenschappelijke ontbijtzaal. In dit zaaltje staan 2 tafeltjes en daarnaast is er een keukenblokje met alle keukenbenodigdheden aanwezig. Koffie, thee en sprankelend water kun je gratis pakken. Voor de frisdranken, alcoholische dranken en de snacks is er een prijzenkaart aanwezig.

In de ontbijtzaal staan 2 tafeltjes en er is een keukenblokje aanwezig 

Ik verbleef tijdens de Coronaperiode in Studio De Bilt. Er geldt in deze periode een gereduceerd tarief, waarbij ontbijt niet inbegrepen zit. We waren vrij om zelf ons ontbijt te maken en dit hebben wij dan ook gedaan. Natuurlijk mochten we wel gebruik maken van de zaal en alle keukenbenodigdheden.

 De ontbijtzaal tijdens golden hour!

Ik heb ontzettend genoten van onze 2 nachten in Studio De Bilt. We werden ontzettend vriendelijk ontvangen door Lisa en kregen meteen vele tips voor zowel De Bilt als Utrecht. Daarnaast is de bed and breakfast ontzettend leuk ingericht, brandschoon en is de locatie ideaal. Op nog geen 5 minuten lopen vind je een bushalte en vanaf hier sta je binnen een kwartier in hartje Utrecht. Daarnaast ligt het prachtige Nationale Park Utrechtse Heuvelrug om de hoek en dat maakt dat Studio De Bilt de ideale uitvalsbasis is voor zowel stad als natuur. 

De omgeving

De Bilt

De Bilt zelf is niet ontzettend groot, maar wel vind je er een winkelstraat en verschillende leuke restaurantjes en cafeetjes. Een aanrader voor diner of een drankje is Amis Eten & Drinken. Daarnaast vind je een supermarkt en een bakker op een paar minuutjes lopen.

Utrecht

Op ongeveer 5 kilometer van Studio De Bilt vandaan vind je Utrecht. Deze stad barst van cultuur en daarnaast kun je er heerlijk shoppen. Maak een rondvaart, wandel langs de Oudegracht of bezoek het grote, overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne.

Nationale Park Utrechtse Heuvelrug

Niet ver van de bed and breakfast vind je het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. In dit nationale park vind je vele mooie landgoederen en het is de perfecte plek voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Leuke plekken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld uitkijktoren De Kaap, de Soesterduinen, het Henschotermeer of Vliegbasis Soesterberg.

Praktische informatie over B&B Studio De Bilt

Prijzen

Op dit moment geldt een speciaal Corona-tarief voor een overnachting van €87,50 per nacht voor twee personen. Je kunt daarnaast gebruik maken van de ontbijtservice: voor een uitgebreid en gezond ontbijt betaal je € 11 per persoon per nacht. Deze prijs is inclusief BTW en exclusief toeristenbelasting. Normaal geldt er een tarief van €110.

Locatie


Bereikbaarheid

B&B Studio De Bilt is gemakkelijk te bereiken met de auto en ligt daarnaast hartstikke centraal in Nederland. Parkeren voor de deur is gratis. 

Ook met het openbaar vervoer is Studio De Bilt goed te bereiken. Wanneer je uitstapt op het busstation Looydijk in De Bilt is het nog 5 minuten lopen naar de bed and breakfast.

B&B Studio De Bilt
Nieuwstraat 85
3732 DH De Bilt


Dit artikel bevat affiliate links