Glamperen in festival stijl: ik verbleef in een tipi op For-rest Glamp

Afgelopen weekend, van 12 tot en met 14 juni, luidde ik de zomer in met een weekendje weg in de Achterhoek. Ik was uitgenodigd door For-rest Glamp om te komen glamperen: in festival stijl! 

Mijn accommodatie op For-rest Glamp

Over For-rest Glamp

For-rest Glamp is een pop-up glamping in Eibergen en is geopend van 12 juni tot en met 1 november 2020. De glamping is opgericht voor wereldreizigers die reizen én het festivalseizoen door Corona in rook op zagen gaan. De glamping is volledig in festival stijl: er zijn verschillende foodtrucks - waar je kunt betalen met muntjes - en alle accommodaties zijn festivalproof. For-rest Glamp is echter geen festival camping. Ruimte, rust, roots en ritme zijn de uitgangspunten. 

Accommodaties

Er zijn verschillende accommodaties. Ik verbleef in een enorme tipi, maar ook kun je kiezen voor een tiny house, een belltent, een luxury suite, een yurt, een awaji, een dreamer suite, een bedstee en ook is er een nomadeweide waar je met je eigen tentje, camper of caravan kunt kamperen!

Bij elke accommodatie hangt zo'n groot, rond bord

Alle accommodaties hebben de naam van een lokale planten- of dierensoort gekregen. Zo sliepen wij in de Ooievaarsbekje tipi!

De glamping is ruim opgezet en in totaal zijn er zo'n 40 accommodaties. Je staat midden in het bos en hoort alleen de vogels en de kikkers. Er is namelijk een kleine plas aanwezig en als je geluk hebt kijk je hier misschien wel op uit vanuit jouw accommodatie!

Adults only en For-rest family

For-rest Glamp is alleen voor volwassenen en dit maakt dat er een ontspannen, rustige sfeer op de camping hangt. Rust is dan ook een van de uitgangspunten van For-rest en dit was zeker te merken. Ikzelf verbleef op een paar meter van de foodtrucks en de bar en had verwacht dat het daar nog lang gezellig zou blijven 's avonds, maar niets was minder waar. Rond 22.00 uur sloten de trucks en de bar en was het super stil op de camping. Heel fijn!

Ondanks dat For-rest dus adults only is, is er zeker gedacht aan de families die graag in festival stijl willen vertoeven. Van 24 juli tot en met 7 augustus zijn kinderen namelijk ook van harte welkom!

De foodtrucks, de bar en een gezellig terras

Eten en drinken

Op For-rest Glamp vind je 2 food trucks: eentje met Indonesisch eten en de andere met streetfood. Ook is er een bar en een winkeltje: de Winkel van Leen.

Verder is er de mogelijkheid om te barbecueën. Dit kan niet bij je eigen accommodatie vanwege de droogte, maar het For-rest Glamp team helpt je graag met het aansteken van de gemeenschappelijke barbecue. Daarnaast vind je trouwens een jeux de boule baan, dus je hoeft je niet te vervelen wanneer je wacht tot je vlees gaar is!

Extra leuk: om het festivalgevoel te waarborgen kun je bij de bar en foodtrucks alleen betalen met muntjes. Deze zijn te koop bij de receptie.

Activiteiten en workshops

In de omgeving is genoeg te doen, maar ook op de glamping worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je meedoen met een workshop mindfulness, kun je een elektrische bromfiets huren of privé wellness - het Wellnestje - boeken. Ook is er een kleine 'bibliotheek' waar je een boek kunt lenen.

Wifi

Mocht je tijdens jouw verblijf op For-rest Glamp niet genoeg aan je mobiele data hebben, dan is WiFi beschikbaar in bepaalde gebieden tegen betaling.

De 'bibliotheek'

Mijn accommodatie: de tipi

Ik verbleef het weekend in een enorme tipi, had mijn eigen veranda met picknicktafel én ik kon gebruik maken van privé sanitair! In de tipi stonden 2 eenpersoonsbedden - wel met een tweepersoons hoeslaken -, een kastje, een paar krukjes en ook was er een rekje waar je je kleding aan kon hangen. Verder was er een koelbox, een filter voor slow-koffie, een prullenbakje, een lampje, een stekkerblok, bestek, borden, glazen, een afwasteil, een sponsje, een thermoskan en waren er 4 handdoeken.

Zo'n tipi is natuurlijk niet helemaal dicht en dat maakt dat er wel beestjes in de tent komen. Mocht je dit niks vinden, dan is verblijven in een tipi misschien niet iets voor jou. Wel hoorde ik team For-rest Glamp over een klamboe, dus als deze er komt heb je in ieder geval 's nachts geen last van beestjes!

De inrichting van de tipi en de veranda met picknicktafel en lage stoelen

Privé sanitair

Zelf vond ik het privé sanitair echt ontzettend fijn. Naast de tipi staat een houten huisje waarin zich een douche, wastafeltje en een toilet bevindt. Ideaal! Je hoeft niet met je handdoek en toilettas naar het gemeenschappelijke gebouw te lopen: je kunt gewoon lekker al je spullen in de 'badkamer' laten staan! Je staat letterlijk onder de bomen te douchen. Erg leuk! Let wel op: niet bij elke accommodatie zit privé sanitair.

Het privé sanitair

Een ontbijtje halen bij de Winkel van Leen

Het hart van For-rest Glamp is de Winkel van Leen. Dit winkeltje is vernoemd naar de oma van een van de campingbazen. Hoe leuk? In de Winkel van Leen zijn producten verkrijgbaar die door lokale ondernemers worden gemaakt. Zo kun je er bijvoorbeeld jam, honing, kussens en kaarten kopen. Daarnaast kun je er ook een ontbijtje halen. Wij kregen het 'ontbijt basic' dat bestond uit 4 broodjes, 2 beschuitjes, 2 jammetjes, 2 kleine pakjes boter, kaas, spek, melk, karnemelk én yoghurt. Heerlijk! Voor zo'n ontbijtje betaal je €12 per persoon. Naast het basic ontbijt is er ook een 'ontbijt more' beschikbaar en zelfs een 'bubbel ontbijt!' 

Het 'ontbijt basic'

De omgeving

Zelf was ik nog nooit in de Achterhoek geweest en daarom ben ik op verkenning gegaan! We verbleven van vrijdagavond tot en met zondagochtend op For-rest Glamp en hebben zaterdag vooral besteed aan het ontdekken van de omgeving.

Flamingo's spotten

We begonnen de dag in Duitsland! Net over de grens, op zo'n 10 minuten rijden van de camping vind je de noordelijkste kolonie flamingo's. Zo leuk! Je kunt een rondje lopen om de Zwillbrock Venn (6 kilometer), maar je kunt ook naar het eerste uitzichtpunt lopen (1 à 2 kilometer). Ik was erg benieuwd of de flamingo's er zouden zijn en ja hoor, ze waren er! Ze stonden wel ontzettend ver weg en daarom heb ik ze niet kunnen vastleggen, maar een bezoekje aan de ven is zeker de moeite waard.

Lees ook: De noordelijkste kolonie flamingo's spotten op de grens met Duitsland

Kasteel Ruurlo

Na de wandeling in Zwillbrock zijn we richting Ruurlo gereden. Na zo'n 20 minuutjes rijden kwamen we aan bij kasteel Ruurlo. De tuin van dit prachtige kasteel is gratis te bezoeken. Voor entree tot het kasteel en het museum moet je wel betalen. Wij hebben alleen een rondje door de tuin gelopen en dit was erg leuk. De buitenkant van het kasteel is namelijk fantastisch.

Lees ook: Breng een bezoekje aan Kasteel Ruurlo: een van de mooiste kastelen van Nederland

Kasteel Ruurlo

Praktische informatie over For-rest Glamp

Geopend

For-rest Glamp is geopend van 12 juni tot en met 1 november 2020. For-rest Family vindt plaats van 24 juli tot en met 7 augustus en dan zijn kinderen dus ook van harte welkom.

Prijzen

Prijzen verschillen per accommodatie. De tipi waar ik in verbleef kost €328 voor een weekend, exclusief €50 schoonmaakkosten, €5 boekingskosten en €1,25 toeristenbelasting per persoon per nacht. Een plekje op de nomadenweide kost ongeveer €14 per persoon per nacht, exclusief boekingskosten en toeristenbelasting. Elke extra persoon kost €5 per nacht. De duurste accommodatie is de dreamer suite. Deze kost je meer dan €650 voor een weekend, maar geeft je wel de meeste luxe.

Locatie


Bereikbaarheid

For-rest Glamp is met de auto makkelijk te bereiken. De route er naar toe is zelfs erg mooi, want je rijdt dwars door de bossen. Kom je met het openbaar vervoer? Dan reis je tot Eibergen en vanaf daar is het een halfuurtje lopen naar For-rest Glamp.

For-rest Glamp
Rekkenseweg 25
7157 AB Rekken

Meer info over For-rest Glamp? Klik dan hier voor de website.


Meer lezen over overnachten in Nederland?

Dit artikel bevat affiliate links