Overnachten in 'De buizerd' van Vakantiehuis Achterhoek middenin het bos van Winterswijk

In de herfst vind ik het bos een van de fijnste plekken om te zijn! Daarom was ik super enthousiast toen ik van Laura van Vakantiehuis Achterhoek een nachtje in een van de leuke huisjes mocht verblijven. De vakantiehuisjes staan midden in het bos, nabij de Achterhoekse gemeente Winterswijk in Gelderland. Een heerlijke plek om een weekendje door te brengen en te genieten van de omliggende natuur.

De buizerd staat op een bungalowpark midden in het bos

Over Vakantiehuis Achterhoek

Via de website van Vakantiehuis Achterhoek zijn 7 verschillende huisjes te huur. De vakantiehuisjes staan op 't Kooiveld: een kleinschalig bungalowpark in de gemeente Winterswijk in de provincie Gelderland. De vrijstaande bungalows zijn rookvrij, zijn voorzien van een compleet ingerichte keuken, beschikken over een barbecue en tuinmeubels, hebben gratis Wifi en hebben gratis parkeergelegenheid. 

Over vakantiehuisje De buizerd

Ik verbleef een nachtje in De buizerd: een leuk, gelijkvloers huisje middenin de natuur. De bungalow staat op een grote kavel van 1000 vierkante meter en beschikt over een woonkamer, een badkamer, 3 slaapkamers en een tuin met buitenmeubels én een barbecue! Er is gratis Wifi beschikbaar en ook zijn er bed-, bad- en keukenlinnen aanwezig. Verder is de bungalow rookvrij, zijn er maximaal 2 huisdieren toegestaan en is er gratis parkeergelegenheid voor 2 auto's.

Rondom het vakantiehuisje staan alleen maar bomen

De voorzieningen

Nadat je je auto heb geparkeerd en naar het huisje loopt, staat aan je rechterhand een schuurtje. Hierin kun je je bijvoorbeeld je fiets of motor kwijt, maar ook staat hier een barbecue en tuinmeubels in! Loop je verder het perceel op, dan kom je bij de ingang van De buizerd. Via een sleutelkastje met code krijg je toegang tot de sleutelbos. Open je de deur, dan stap je een ruimte in waar zowel de woonkamer, eettafel en de keuken zich bevinden. Op de eettafel stond een tas vol lokale lekkernijen op ons te wachten. Zo ontzettend leuk!

Er staan 2 tweepersoonsbanken, een fauteuil, een eettafel met 4 stoelen en een grote flatscreen televisie in het huisje. Verder is de ietwat gedateerde keuken van alle gemakken voorzien. Bestek, glazen, bekers, borden, pannen, koffie en meer is aanwezig en ook is er een 4-pits gasstel en een kleine, losse camping oven beschikbaar.

Het beste aan de woonkamer vond ik het uitzicht. Via de grote raampartij kijk je zo de tuin in en zie je niet veel meer dan bomen! Ook kwam er 's ochtends tijdens het ontbijt een eekhoorn langs lopen. Hoe leuk?!

Het knusse woongedeelte

Verder zijn er in het huisje een moderne badkamer en 3 slaapkamers te vinden. Eén slaapkamer met een queensize bed, één slaapkamer met een eenpersoonsbed en één slaapkamer met een eenpersoonsbed die uit te schuiven is tot een tweepersoonsbed. In totaal is er dus slaapplek voor 5 personen. Ikzelf sliep in het queensize bed dat naar mijn smaak prima lag. De slaapkamers zijn misschien wat gedateerd qua looks, maar er zijn bijvoorbeeld wel rolluiken waarmee je de ramen kunt verduisteren.

De badkamer is de modernste ruimte van De buizerd. Hierin vind je een wc, een badmeubel met grote spiegel en een inloopdouche. Verder zijn er badlinnen aanwezig, maar natuurlijk ook bed- en keukenlinnen. 

De slaapkamer met het queensize bed en de badkamer

In De buizerd kun je gebruik maken van perfect werkende gratis Wifi. Super fijn! Daarnaast is er een map met informatie aanwezig, maar staat er ook een kast vol spelletjes, boeken en tijdschriften. Vervelen zal je je niet!

De hygiëne 

Het vakantiehuisje was goed schoon. Het beddengoed rook fris en ook de badkamer zag er keurig uit. Wel liepen er wat pissebedden in de badkamer en de slaapkamer en zaten er wat vlekken op het matras.

De buizerd is een rookvrij vakantiehuisje, maar maximaal 2 huisdieren zijn wel toegestaan. Zelf ben ik niet zo'n fan van huisdieren, maar nergens waren dierenharen te bekennen dus dat vond ik erg fijn!

De omgeving

De omgeving is práchtig. Ik sliep een nachtje in De buizerd in Winterswijk midden in de herfst en dat was te zien! De bosrijke omgeving kleurde rood, geel en oranje en paddenstoelen stonden er genoeg! Een wandelaar of fietser kan in de omgeving Winterswijk zijn of haar hart ophalen. Een toffe wandeling maak je bijvoorbeeld bij het plankenpad door het Wooldse Veen. De natuur is super, maar ook zijn er leuke dorpjes en steden, zoals Bredevoort en Groenlo.


De omliggende natuur is prachtig

Praktische informatie over bungalow De buizerd van Vakantiehuis Achterhoek

Prijzen

Bungalow De buizerd van Vakantiehuis Achterhoek is te boeken vanaf 2 nachten met een prijs vanaf €73 per nacht. De schoonmaakkosten bedragen €55. Boeken doe je hier.

In- en uitchecken

Je kunt vanaf 14.30 uur de huisjes in en uitchecken kan tot 10.30 uur. Voordat je uitcheckt moet het huisje bezemschoon zijn en moet je het beddengoed afhalen en in een kussensloop doen, de thermosstaat terugzetten naar 15 graden Celsius en het afval wegbrengen.

Locatie


Bereikbaarheid

De huisjes van Vakantiehuis Achterhoek zijn eenvoudig te bereiken met de auto. Alle bungalows beschikken over één of meerdere gratis parkeergelegenheden. Met het openbaar vervoer is het vakantiepark lastiger te bereiken. De bushalte Winterswijk, Kwekerij Gelria ligt op 1,3 kilometer van de huisjes vandaan.

Bungalowpark 't Kooiveld-Simmelink
Kattenbergweg 1 (huisnummer 39)
7101 BM Winterswijk

Meer informatie over Vakantiehuis Achterhoek? Bezoek dan de officiële website. Wil je direct boeken? Dat kan gemakkelijk via Booking.com.
Dit artikel bevat een affiliatie link
Meer lezen over overnachtingen in Nederland?