Subliem verblijven in het Zuid-Limburgse Heuvelland: ik logeerde in appartement LIEF van B&B Sibbliem

Dit jaar heb ik ontzettend veel van Nederland ontdekt, maar er was éen provincie die nog miste: Limburg! Ik was daarom super enthousiast toen ik door Carmen werd uitgenodigd om een nachtje in haar B&B in het kerkdorpje Sibbe te slapen. Een ideale uitvalsbasis om het zuiden van de provincie eens goed te verkennen!

Over B&B Sibbliem

Middenin het Zuid-Limburgse Heuvelland vond ik bed & breakfast Sibbliem. De B&B is opgericht door Carmen en Michiel, die samen met hun hondje Ziva met veel plezier in het kerkdorpje Sibbe wonen. Hun passie voor heerlijk eten, goede wijn en tijd doorbrengen in de natuur, hebben zij vertaald naar 2 toffe appartementen: appartement STOER en appartement LIEF. Beiden hebben ze een eigen karakter, maar ze bieden dezelfde warme uitvalsbasis voor rustzoekers, levensgenieters en natuurliefhebbers.

Ik verbleef een nachtje in appartement LIEF

Mijn verblijf in appartement LIEF

De voorzieningen

Ik verbleef een nachtje in appartement LIEF: een appartement in een modern landelijke stijl met een touch brocant en een roze accentkleur! Het inchecken ging geheel contactloos via een sleutelkastje en een code die Carmen me van tevoren geappt had. Zeker met Corona nu is het fijn dat inchecken gewoon contactloos kan!

Via een eigen entree kom je het appartement binnen. Na een klein halletje waar je je jas kunt ophangen, je (wandel)schoenen kunt stallen en waar je wat informatiefoldertjes vindt, stap je de gezellige woonkamer binnen. Hier vind je een fijne tweepersoonsbank en een houten kast waarin een televisie verstopt zit die is voorzien van Netflix. Verder is er een haardje aanwezig die zorgt voor de gezellige sfeer. Omdat mijn verblijf nét voor de kerst plaatsvond, stond er ook een kleine kerstboom in de woonkamer. Zo sfeervol!

De woonkamer is van alle gemakken voorzien

Via een doorgang kom je in de enorme keuken terecht. Deze is voorzien van een modern landelijk interieur en is bovendien volledig uitgerust. Er is een koelkast, combimagnetron, inductiekookplaat met afzuiger, wasbak, waterkoker, koffiezetapparaat, sinaasappelpers, broodrooster en al het keukengerei dat je nodig hebt om een lekkere maaltijd te maken aanwezig! Verder zijn er ook benodigdheden zoals hand- en theedoeken, vaatdoeken, vuilniszakken en vershoudfolie aanwezig.

De koelkast was al gevuld met verschillende soorten beleg, zoals kaas, vleeswaren en boter. Ook lagen er een aantal eitjes, appels en kiwi's, melk, yoghurt en boter op ons te wachten. Op het aanrecht stonden jammetjes, granola, sinaasappels en hagelslag klaar. 

Verder vind je in de keuken een klein barretje. Er is geen grote eettafel aanwezig, maar dit gezellige hoekje is perfect voor het opeten van je ontbijt. Wij hadden 's avonds een patatje gehaald en deze ook opgegeten aan het barretje. Ideaal!

De grote keuken is prachtig ingericht en van alle gemakken voorzien

Via de trap in de woonkamer bereik je de bovenverdieping waar je een ontzettend ruime en moderne badkamer vindt. De ruimte is strak ingericht en voorzien van stalen elementen, waardoor de badkamer luxe aanvoelt. De grote inloopdouche is voorzien van een normale douchekop én een regendouche. Deze moest ik natuurlijk even uitproberen en ik kan je vertellen dat 'ie helemaal is goedgekeurd!

Verder vind je in de badkamer een wastafel, een toilet, een föhn, een douchemat, zachte badlakens, doucheproducten én badjassen! Ik heb nog nooit eerder badjassen gekregen in een B&B, echt super luxe en heel fijn!

De badkamer is ontzettend groot en tof ingericht met zwart stalen elementen

Naast de badkamer is ook de slaapkamer op de bovenverdieping gevestigd. Deze is uitgerust met een heerlijke, zachte en prachtig opgemaakte boxspring. Ook is er een kleine kledingkast aanwezig.

Maar daar houdt het nog niet mee op. Ook buiten is er namelijk een privé plekje voor gasten uit appartement LIEF. Er is een klein, overkapt zitje gemaakt met een tafeltje en 2 stoeltjes. Ik heb geen gebruik gemaakt van dit plekje, omdat het best koud was buiten. Maar ik kan me voorstellen dat het er 's zomers heerlijk vertoeven is! Verder is er een ruime tuin die gedeeld wordt door de gasten uit appartement STOER en LIEF.

Buiten is er nog een klein privé zitje voor gasten uit appartement LIEF

De B&B is tevens voorzien van gratis en goedwerkende Wifi. Ook is er een barbecue aanwezig waar je als gast gebruik van kunt maken. Huisdieren zijn in appartement LIEF niet toegestaan, maar wil je graag je hond(en) meenemen? Dan is appartement STOER geschikt voor jou! Daar zijn huisdieren namelijk wél toegestaan.

Het ontbijt

Om 9.00 uur 's ochtends werd er voor de deur een zakje met verse broodjes gezet. We kregen beiden een croissant, een bruin broodje, een krentenbol én 2 kleine witte broodjes. Ze waren super vers en knapperig en smaakten heerlijk. We hadden zelf verse jus d'orange gemaakt én we hadden een eitje gebakken. Super fijn dat je dit allemaal zelf kunt regelen in de volledig uitgeruste keuken.

De plakken kaas en de verschillende soorten vleeswaren lagen per stuk geseald in de koelkast. Heel fijn, want zo konden we open maken wat we ook echt op gingen eten en hoefde er niks weggegooid te worden!  

We hebben genoten van het ontbijt met (h)eerlijke, biologische streekproducten. De broodjes waren super vers, er was meer dan genoeg keuze qua beleg én we vonden het super fijn dat er niks weggegooid hoefde te worden. 

Het uitgebreide ontbijt smaakte heerlijk

De hygiëne

Het appartement was super schoon en het beddengoed, de badjassen en de badlakens roken erg fris. Niks aan op te merken!

De service

Carmen en Michiel hebben ons heel hartelijk ontvangen. Bij aankomst hadden we meteen even een praatje en Carmen liet ons weten dat we haar altijd mochten appen. Verder stond er een fles wijn, een handgeschreven kaartje en een banketstaaf op ons te wachten. Zo lief! Ook toen we de B&B verlieten, spraken we nog even met Carmen en Michiel en gaven ze ons wat tips om te doen in de omgeving. Ontzettend lieve mensen die ons heel warm ontvangen hebben. We voelden ons echt meteen thuis!

Bij aankomst stond er een fles wijn op ons te wachten: zo lief!

De omgeving

Ik was zelf nog niet zo vaak in het zuiden van Limburg geweest en daarom vond ik het extra leuk om deze regio te ontdekken. Het glooiende landschap, de eeuwenoude kastelen, de uitgestrekte wijngaarden en de vakwerkhuizen laten je even denken dat je je in het buitenland bevindt!

Op 5 minuutjes rijden van de B&B ligt Valkenburg. Een gezellige stad met mijnen en grotten die zeker het bekijken waard zijn! Ook ligt Maastricht op een steenworpafstand. Verder is de natuur ontzettend mooi en dat maakt dat deze omgeving perfect is voor wandelaars en fietsers. Door het heuvelachtige karakter van de regio kunnen ook wielrenners en mountainbikers er helemaal los! 

Op een half uurtje rijden van de B&B vind je de Vaalserberg en het drielandenpunt: leuk om even te bezoeken. De bekende Mergellandroute komt ook langs dit punt. Deze route van 110 kilometer leidt je rond door de regio en is wat mij betreft een absolute aanrader! 

De omgeving is prachtig en divers

Praktische informatie over B&B Sibbliem

Prijzen

Voor de appartementen van bed & breakfast Sibbliem geldt een minimaal verblijf van 2 nachten en beiden appartementen hebben een prijs vanaf €99 per nacht. Appartement LIEF of STOER van bed & breakfast Sibbliem boeken doe je hier

In- en uitchecken

Inchecken kan tussen 15.00 en 19.00 uur en uitchecken kan tussen 8.00 en 10.00 uur. Uiteraard zijn andere tijden bespreekbaar. 

Locatie


Bereikbaarheid

Bed & breakfast Sibbliem in gelegen is het Zuid-Limburgse plaatsje Sibbe en is gemakkelijk te bereiken met de auto. Parkeren is er gratis. Kom je met het openbaar vervoer? Dan kun jet het beste de trein nemen tot Maastricht of Valkenburg en vanuit daar de bus nemen tot de halte Sibbe, Dorpsstraat. Vanaf hier is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de B&B.

Bed & breakfast Sibbliem
Sint Rosastraat 12
6301 AM Sibbe

Meer weten over B&B Sibbliem? Check dan de officiële website.


Meer lezen over toffe overnachtingen in Nederland?
Dit artikel bevat affiliate links