Bijzonder overnachten in een luxe tent van Beau Glamping op de Veluwe

Aan de rand van Kroondomein Het Loo staan 5 luxe tenten verscholen tussen de bomen. Elk met een eigen veranda en allemaal even stijlvol ingericht. De tenten zijn voorzien van heerlijke boxspring bedden, een koelkast en een gezellig zitje en kijken uit op eindeloos bos. Hier wil je overnachten!

Iedere tent is voorzien van een terras met een zitje

Over Beau Glamping 

Beau Glamping is gelegen in het plaatsje Elspeet op de Veluwe en is opgericht door Larissa in samenwerking met Congrescentrum Mennorode. Dankzij de passies van Larissa voor styling en de evenementenwereld is er een stukje van camping Mennorode omgetoverd tot stijlvolle glamping met 5 luxe Bell tenten! 

De tenten hebben een prachtige, natuurlijke kleur

De Bell tenten

Ik verbleef in Teneti Pai, wat 'mooie tent' in het Maori betekent. Het is een ruime tweepersoonstent, maat M, met een diameter van 5 meter. De tent is stijlvol ingericht met natuurlijke materialen zoals rotan, koeienhuiden en schapenvachten. Ook staat er in de tent een (neppe) plant en hangt er een spiegel! Verder staan er twee heerlijke losse eenpersoons boxspring bedden tegen elkaar geschoven. Daarnaast is er een handdoekenset, een Rituals douchesetje, een Nespresso koffiezetapparaat, een koelkast, een waterkoker en servies aanwezig. Ook is de tent voorzien van voldoende stroompunten. Handig!

Tevens is er een elektrisch kacheltje aanwezig. Ontzettend fijn, want tijdens mijn verblijf in de Bell tent was het 's nachts maar een paar graden boven nul! Dankzij het kacheltje was de tent binnen een mum van tijd lekker warm gestookt en konden we heerlijk relaxen met het getik van de regen op het tentdoek.
Foto's van het interieur door Renee Krijgsman
De tent is erg sfeervol ingericht

Alle tenten zijn gepositioneerd aan de rand van de camping en hebben daarom een prachtig uitzicht op het bos. Het terrein is omgeven met prikkeldraad en dat is maar goed ook, want toen wij 's avonds in onze tent zaten hoorden we wilde zwijnen knorren en brommen! 

Het sanitair

Wanneer je overnacht in een van de Bell tenten van Beau Glamping, kun je gebruik maken van het basic en ietwat gedateerde sanitairgebouw van camping Mennorode. Het sanitair was redelijk schoon en erg rustig tijdens mijn verblijf. Wel had ik helaas een koude douche!

Je vindt het toiletgebouw op ongeveer 150 meter lopen van de tent, en zeker 's avonds kan dit best ver lijken! Gelukkig ligt er een zaklampje in de tent waarmee je het donkere terrein rondom de tent kunt verlichten tijdens je wandeling naar het sanitair.

Dit uitzicht is toch waanzinnig!

Het ontbijt

's Ochtends voor 9.00 uur wordt er op je terras een goed gevulde ontbijtmand neergezet. In de mand zitten onder andere croissantjes, broodjes, beschuit, jus d'orange, water, zoet broodbeleg, gekookte eitjes, fruit, kaas en verschillende soorten vleeswaren. Keuze genoeg dus!

Ontbijten met dit uitzicht is niet verkeerd, toch?

De omgeving

Wanneer je het klaphekje naast de tenten doorgaat, sta je meteen op Kroondomein Het Loo! Vanaf de camping kun je dus heerlijk wandelen en fietsen door het prachtige landgoed op de Veluwe. Neem je verrekijker maar mee, want er leeft ook het nodige wild in dit gebied! Naast de schitterende natuur heeft de omgeving nog meer te bieden. Zo brachten wij een bezoekje aan het mooie kasteel Staverden, maar kun je bijvoorbeeld ook Paleis Het Loo bezoeken. 

Vanaf de camping wandel je zo Kroondomein Het Loo in

Praktische informatie over Beau Glamping

Prijzen en boeken

Voor alle tenten geldt een minimaal verblijf van 2 nachten. Voor de tweepersoonstent in maat M waarin ik verbleef, betaal je €125 per nacht in het hoogseizoen, exclusief schoonmaakkosten en verblijfsbelasting. Voor de tweepersoonstent in maat S betaal je €105 per nacht in het hoogseizoen en de prijs voor de vierpersoonstent (maat XL) bedraagt €175 per nacht. In het laagseizoen betaal je iets minder. Alle prijzen vind je hier. Wil je meteen reserveren? Klik dan hier!

Locatie



Bereikbaarheid en parkeren

Beau Glamping is gemakkelijk te bereiken met de auto. Navigeer naar Congrescentrum Mennorode aan de Apeldoornseweg 185 in Elspeet. Je kunt je auto aan het begin van het terrein parkeren om in te checken bij de receptie van het hotel. Vervolgens kun je verder rijden naar de parkeerplaats van de camping. Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan de bus naar halte Elspeet, Kleine Kolonieweg. Vanaf hier is het nog 1,6 kilometer lopen naar de glamping.

Beau Glamping
Apeldoornseweg 185
8075 RJ Elspeet

Meer informatie over Beau Glamping? Bezoek dan de officiële website