Glampen in een Awaji tent op Glamp Outdoor Camp in Schaijk middenin het bos

Met het geluid van zingende vogeltjes zitten we voor onze Awaji tent, middenin het bos. Onze koelkast voorziet ons van koude drankjes en met behulp van ons kooktoestel bakken we een heerlijk eitje. Eventjes back to basic in de natuur, maar met een klein beetje luxe dus!

Ik verbleef in een Awaji tent

Over Glamp Outdoor Camp

Een fijn weekendje weg met z’n tweetjes of een gezellige vakantie met het hele gezin? Bij Glamp Outdoor Camp verblijf je op een glamping met een unieke outdoor festival vibe. Altijd op een bijzondere plek in het Nederlandse landschap. Ga je genieten van live entertainment in Appeltern of zoek je de rust op op de Veluwe? In totaal zijn er 6 verschillende locaties met elk haar eigen charme. 

Ik verbleef in een Awaji tent in Schaijk

Ik verbleef een weekend bij Glamp Outdoor Camp in Schaijk, aan de rand van natuurgebied De Maashorst. Verscholen tussen de bomen vind je verschillende accommodaties: van luxe Bell tenten tot eenvoudige Air tenten. Ikzelf verbleef in een Awaji tent waarin 2 losse bedden te vinden zijn. Naast de Awaji staat een Pharaoh bijzettent met daarin nog eens 2 matrassen. Deze accommodatie is dus geschikt voor 4 personen!

De Awaji is uitgerust met een koelkastje, stroom, een tafeltje, stoelen, een kooktoestel, een afwasteil en keukeninventaris. Ook krijg je bij aankomst een service set met daarin afwasmiddel, een vuilniszak, een spons, een vaatdoekje en een afwasborstel. Beddengoed is aanwezig, handdoeken en keukenlinnen zijn bij te boeken.

In de Awaji tent staan 2 stretchers

Het terrein is ontzettend gezellig aangekleed. Houten bordjes wijzen je de weg en honderden lampjes verlichten de looppaden. Verder staan de verschillende accommodaties door elkaar tussen de bomen op het terrein geplaatst. Er zijn geen verharde wegen, maar enkel paadjes van houtsnippers die je tussen de bomen door begeleiden. Sfeervol!

Op het kooktoestel bakten we een eitje

De voorzieningen

Op de glamping staat een grote luifel waaronder de 'receptie' gevestigd zit. Ook hangt er een beamer en kun je dus genieten van een outdoor bioscoop! Toen wij er waren werden de kwartfinales van het EK voetbal gestreamd. Tof! Verder is er de mogelijkheid om de koptelefoon op te zetten en wat dansjes te doen tijdens de silent disco. Tot slot zijn er 2 barbecue spots waar je gebruik van kunt maken!

Het sanitair is basic. Er staan een aantal portable units met toiletten en douches. Ook zijn er 2 afwasplekken aanwezig. Het sanitair was redelijk schoon, maar verwacht dus niet teveel luxe.

Omdat Glamp Outdoor Camp Schaijk naast een Roompot vakantiepark gelegen is, kun je ook gebruik maken van de voorzieningen van Roompot. Zo kun je er bijvoorbeeld dineren in het restaurant en kunnen kinderen gebruik maken van de speeltuinen en de waterspeeltuin. 
 
De 'receptie' met outdoor bioscoop en kampvuurplek

De omgeving

Glamp Outdoor Camp Schaijk is gelegen aan de rand van het natuurgebied De Maashorst. In dit gebied kun je prachtig wandelen en fietsen, maar daarnaast ook op safari! De Maashorst is namelijk het leefgebied van een aantal grote grazers, zoals exmoor pony's, Schotse hooglanders, taurossen en zelfs wisents! Verder zijn er een aantal schattige vestigingsstadjes in de buurt gelegen, zoals Grave en Ravenstein. Ook de grotere steden Den Bosch en Nijmegen liggen op een half uurtje rijden van de glamping.

Ik spotte een aantal taurossen tijdens mijn wandeling door De Maashorst

Praktische informatie over kamperen bij Glamp Outdoor Camp in Schaijk

Prijzen en boeken

Prijzen verschillen per accommodatie. De Awaji tent voor 4 personen kost €118,20 per nacht, reserveringskosten, toeristenbelasting, bedlinnen, opmaakservice en eindschoonmaak inbegrepen. Handdoeken (€6,50) en keukenlinnen (€4,75) zijn bij te boeken. Verder zijn er goedkopere accommodaties te boeken zoals de Air tent, maar ook luxere zoals de Bell Deluxe tent.

LocatieBereikbaarheid en parkeren

Glamp Outdoor Camp Schaijk is gemakkelijk te bereiken met de auto en er is een groot, onverhard parkeerterrein aanwezig. Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan naar bushalte Schaijk, Schutskooi. Vanaf hier is het nog 1,1 kilometer (ongeveer 14 minuten) lopen naar de campsite.

Glamp Outdoor Camp Schaijk
Hermanusweg 4
5374 RW Schaijk

Meer lezen over toffe accommodaties?