Food tour door Eindhoven: fietsen langs highlights en toffe horeca

Een nieuwe stad ontdekken is altijd leuk, toch? Zéker als je het verkennen van bezienswaardigheden combineert met een aantal lekkere hapjes. Daarom was ik ontzettend enthousiast toen ik door City Tours Eindhoven werd uitgenodigd om een food tour door Eindhoven te maken op de fiets! 

De fiets is wat mij betreft het ideale vervoersmiddel om een stad te verkennen

Over City Tours Eindhoven

City Tours Eindhoven is opgericht door Marcel en Simone, Eindhovenaren in hart en nieren. Beiden zijn ze er geboren én ze wonen er nog steeds en dit maakt dat ze alle leuke plekjes in de stad - en omgeving - intussen wel ontdekt hebben. Ze zitten al 25 jaar in de reisindustrie en hebben vele reizigers geholpen aan de perfecte buitenlandse bestemming. Sinds 2015 helpen ze ook toeristen Eindhoven ontdekken middels City Tours Eindhoven.

Via City Tours Eindhoven zijn verschillende tours te boeken. Zo maakte ik eerder een food tour met de auto door Brabant, maar kun je daarnaast Eindhoven en omgeving verkennen op een E-chopper en dus ook op de fiets springen voor een culinaire tour door Eindhoven!

Lees ook: Op culinaire ontdekkingstocht met City Tours Eindhoven

Tijdens de tour worden bezienswaardigheden en food stops afgewisseld

Hoe werkt de food tour door Eindhoven?

Er zijn 2 verschillende food tours door Eindhoven te boeken: eentje van 28 kilometer en eentje van 42 kilometer. Ikzelf ging voor de tour van 42 kilometer met 4 food stops. De tour van 28 kilometer heeft 3 verschillende food stops.

Food stops tijdens de lange tour:
 • Horecastop 1: startpunt van de tour
 • Horecastop 2: na 12 kilometer fietsen
 • Horecastop 3: na 27 km fietsen
 • Horecastop 4: eindpunt van de tour na 42 km fietsen

Naast de verschillende hapjes, is er bij elke food stop een drankje inbegrepen. Hierbij heb je de keuze uit koffie, thee, fris, wijn én bier. Fietsen zijn niet inbegrepen, maar kun je er wel bij boeken. Zowel een normale stadsfiets als elektrische fiets kunnen voor je geregeld worden!

Via de City Tours Eindhoven app heb je de routebeschrijving tot je beschikking. De app stuurt je steeds door naar Google Maps waarin de route automatisch wordt geladen. Verder staan er in de app leuke verhalen en weetjes over de bezienswaardigheden waar je langs fietst en is er een snelknop om contact op te nemen met Simone.

Tip: neem een telefoonhouder en powerbank mee!

Mijn ervaring met de food tour door Eindhoven

Ik ging voor de lange food tour van 42 kilometer met 4 food stops. Je start de food tour bij Wielercafé Cyklist waar we de gehuurde fietsen ophaalden en meteen voorzien werden van het eerste drankje met een lekker stuk taart. Het assortiment wisselt, maar wij kregen een overheerlijke Snickers brownie voorgeschoteld. Een goed begin van de tour! Wielercafé Cyklist is trouwens een erg leuk decor om de fietstocht te beginnen. In dit gezellige en hip ingerichte café vind je voornamelijk wielrenners die tijdens hun tocht een pauze nemen.

De Snickers brownie van Wielercafé Cyklist

Vervolgens stapten we op de fiets en begon de tour pas echt! We reden door gezellige winkelstraatjes, langs hypermoderne gebouwen en door groene parken. Het eerste deel van de tour gaat door het centrum van de stad en daarom passeer je in korte tijd veel bezienswaardigheden, zoals de Blob, de Lichttoren en het PSV stadion. Andere bezienswaardigheden die in de tour zijn opgenomen, zijn bijvoorbeeld:
 • Het NRE terrein, villa de Laak en de Dommelstraat
 • Woensel-West, Volta Galvani en de gekleurde huisjes
 • Technische hoogstandjes zoals Milestone en fietsbrug Tegenbosch
 • Drie molens geschilderd door Van Gogh
 • Philips erfgoed
 • Iconische gebouwen zoals oa. het Evoluon, Blob, Domus Dela
 • Design bij Sectie-C, de Kazerne, Piet Hein Eek en TAC

Villa De Laak, de Blob en de Lichttoren

Na 12 kilometer fietsen kwamen we aan bij de tweede food stop: Echt Welschap. Dit restaurant zit gevestigd in het oude luchthavengebouw van Eindhoven! We ploften er neer op het terras voor een heerlijke lunch. De keuze was reuze en de porties waren lekker groot. We kregen een soepje voorgeschoteld en mochten daarnaast kiezen uit brood met hummus, prosciutto of een kroket. Alle drie de gerechten zijn goedgekeurd!

Ik ging voor een lekkere bruine snee brood met een kroket

Nadat we waren bijgekomen stapten we weer op de fiets. Wij hadden elektrische fietsen meegekregen, waardoor de route afleggen erg aangenaam ging. We konden een lekker tempo aanhouden zonder uitgeput bij de stops aan te komen.

Dit tweede deel van de tocht ging vooral door het buitengebied van Eindhoven en door mooie stukken natuur. Leuk die afwisseling! Na 27 kilometer getrapt te hebben, arriveerden we bij de derde horecastop. We kregen een glas met verfrissende komboecha, groenten dumplings en chicken bites bij het hippe Phood Kitchen. Phood Kitchen in gevestigd in de Stadsoase Zomertuin: je geniet er van je hapje en je drankje met je voeten in het zand!

De kip bites van Phood Kitchen in de Stadsoase

Na de derde food stop stond er nog 15 kilometer op de planning. Helaas begon het onwijs te regenen en te onweren toen wij bij Phood Kitchen zaten. Daarom hebben we besloten om terug te gaan naar Wielercafé Cyklist. Hier start de tour, maar eindigt 'ie ook weer. Om de tocht af te sluiten krijg je een drankje en een schaal met bitterballen aangeboden! Mocht je een fiets gehuurd hebben, dan kun je deze ook meteen weer inleveren.

In een paar uur hebben wij onwijs veel van Eindhoven gezien: zowel de binnenstad als het buitengebied hebben we doorkruist. De achtergrondinformatie in de app maakte de tour levendig en de hapjes en drankjes maakten de tour helemaal af! Deze food tour is wat mij betreft een echte aanrader voor een actief uitje met vrienden of familie!

Tips voor de food tour

 • Ga je voor de lange food tour van 42 kilometer? Begin dan vroeg (9.30 uur)! Je huurfiets moet je voor 18.00 uur inleveren en wij merkten dat je lang bezig bent met de tocht. Ook is het lekker om bij de food stops even een tijdje uit te rusten. Wil je niet gehaast de tocht afleggen, start dan gewoon lekker vroeg.
 • Verder is het handig als je een telefoonhouder voor de fiets meeneemt. Op je telefoon krijg je steeds de route en de achtergrondinformatie te zien. Ook een powerbank is handig, omdat je telefoon de hele dag aan staat.
 • Daarnaast is het aan te raden om te zorgen dat er 2 mensen gebruik maken van de City Tours Eindhoven app. Zo kan de één de route volgen en de ander de achtergrondinformatie voorlezen!

Het decor van de tour is erg afwisselend

Praktische informatie over de food tour door Eindhoven

Prijzen en boeken

De food tour kost €42,50 per persoon, waarbij alle hapjes en een drankje bij iedere food stop zijn inbegrepen. Een stadsfiets erbij huren kost €8 extra en voor een elektrische fiets met volle accu betaal je €20 extra.

Boeken doe je gemakkelijk via de website van City Tours Eindhoven. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan kun je je tour gratis omboeken tot een dag voor vertrek 9.30 uur!

Bereikbaarheid en parkeren

Ik parkeerde mijn auto gratis aan de Kanaaldijk bij de Praxis en liep vervolgens in 10 minuten naar het NRE terrein waar Wielercafé Cyklist gevestigd is. Verder kun je je auto kwijt bij Q park P+R Fuutlaan met een tarief van €1,57 per uur en maximaal €7,95 per dag. Je kunt ook parkeren bij parking DLL (Kanaalstraat 4, Eindhoven) met een tarief van €2 per uur en maximaal €9,50 per dag.

Meer informatie over de food tour door Eindhoven? Bezoek dan de officiële website.

Meer leuke dagjes weg in Nederland?