Geniet van een luxe 3-gangen high tea bij Kasteel Maurick in Vught

Via de ophaalbrug wandelen we over de sprookjesachtige slotgracht de binnenplaats van het kasteel op. We worden gewezen naar de 'Jachtkamer' waar oude balken de ruimte sieren en we nemen plaats aan een tafel die is bedekt met een spierwit kleed. Vervolgens proosten we op een gezellige middag met een heerlijke 3-gangen high tea en nippen we thee uit wijnglazen. 

De zoete etagère die ons werd gebracht als afsluiter van de high tea

Over Kasteel Maurick

Verscholen in de bossrijke omgeving van Vught ligt Kasteel Maurick. Het kasteel dateert van rond 1400, maar is niet meer in oorspronkelijke staat. Tussen 1504 en 1509 is het vermoedelijk verbouwd door Jan Heyns, een van de bouwmeesters van de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch.

Tegenwoordig is Kasteel Maurick het decor van het á la carte restaurant “Hendrik van Maurick”, de brasserie "Catharina van Maurick" waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch of gezellige high tea en zijn er ruimtes gecreëerd voor een prachtig feest, een romantische bruiloft of een zakelijke bijeenkomst. 

De kasteelmuren van Kasteel Maurick

Het kasteel verkeert in een prachtige staat. Mocht je geen gebruik willen maken van de brasserie of het restaurant, dan is het zeker de moeite waard om een rondje te lopen over het complex en de kasteeltuinen te bekijken. De imposante kasteelmuren en de sprookjesachtige ophaalbrug over de slotgracht geven je het idee dat je je even terug in de tijd bevindt.

Op de binnenplaats van het kasteel staat deze gave, oude boom

High teaën bij Kasteel Maurick

Ik was naar Kasteel Maurick afgereisd voor de high tea die in brasserie Catharina van Maurick geserveerd wordt. De Maurick high tea is opgebouwd als een 3-gangen menu. Daarbij passeren kasteelbubbels, amuserozen, spiraallollies, hartige en zoete etagères met bijvoorbeeld sneeuwballen met gezouten karamel de revue. Tijdens de high tea wordt onder andere de eigen Kasteel Maurick theemelange geschonken. Deze theeën drink je uit wijnglazen om zo de smaak goed tot zijn recht te laten komen.

Patron-cuisinier Niek deed voor de Maurick high tea onder andere inspiratie op in het buitenland, maar de producten die gebruikt worden komen voornamelijk uit de regio. Zo komt de yoghurt van een biodynamisch bedrijf uit Son en Breugel en komt de honing van de eigen bijen uit de kasten in de kasteeltuin!

De verschillende theeën worden in wijnglazen geschonken

We namen plaats in de Jachtzaal en werden hartelijk ontvangen met een welkomstbubbel. Vervolgens werd er een amuseroos van linzen en een spiraallolly van tomatenbrood gebracht. Beide hapjes smaakten heerlijk! Een tijdje later werd ons wijnglas gevuld met de eerste thee en kregen we een heerlijk wortel-curry soepje geserveerd. 

De amuseroos, de spiraallolly van tomatenbrood en de wortel-curry soep

Terwijl we gezellig zaten te kletsen in de sfeervolle zaal en de laatste slok van onze thee namen, werd er een nieuwe smaak ingeschonken. Niet veel later volgde de bijpassende gang: de hartige etagère met een broodje met parmaham, een broodje met krabsalade en een bakpoa met pulled chicken. Een heerlijke, kruidige geur kwam ons tegemoet. De broodjes waren zacht met een krokante buitenkant en de bakpao was lekker klef. 

Aan het einde van de middag werd de laatste gang geserveerd: de etagère vol zoete lekkernijen. We genoten van onder andere een cheesecake met passievrucht, een sneeuwbal gevuld met zoute karamel en natuurlijk de traditionele scones. Bij deze etagère werd een mango thee geschonken die perfect bij de zoetigheden paste. 

De hartige en de zoete etagère 

Wij waren óntzettend enthousiast over de Maurick high tea. De locatie, de ambiance, de verschillende gangen met de bijpassende theeën en de versnaperingen: alles klopte! Het 3-gangen element had ik nog nooit meegemaakt en in combinatie met de geweldige locatie en het vriendelijke personeel, was deze high tea echt uniek! Dat niet alle lekkernijen in één keer op tafel kwamen, maar werden geserveerd in verschillende rondes, vond ik geweldig. Hierdoor hebben we 3 uur lang gezellig zitten kletsen en heerlijk gegeten, zonder dat ik na afloop het gevoel had dat ik ontzettend vol zat. Kortom: een heerlijke middag op een geweldige locatie. 

Praktische informatie over Kasteel Maurick

Prijzen

De Maurick high tea kost €29,50 per persoon. Voor kinderen tot 10 jaar wordt de helft van de prijs gerekend.

Openingstijden

In brasserie Catharina van Maurick wordt zeven dagen per week tussen 12.00 en 16.00 uur de Maurick high tea geserveerd.

Locatie


Bereikbaarheid

Kasteel Maurick is centraal gelegen bij de afslag Vught aan de A2. Er is een parkeerterrein aanwezig waar je je auto gratis kwijt kunt. Met het openbaar vervoer kun je het beste naar de bushalte Vught, Dr. Hillenlaan reizen. Vanaf hier is het nog 8 minuutjes lopen naar de toegangspoort van het kasteel.

Kasteel Maurick
Maurick 3
5261 NA Vught

Meer informatie over het kasteel of de high tea? Bezoek dan de officiele website van Kasteel Maurick.

Meer lezen over culinaire uitjes?