3X lekker lunchen en koffiedrinken in Dordrecht

Op zoek naar een leuke lunchplek in Dordrecht of heb je zin in een taartje met een lekkere bak koffie? Ik zet mijn 3 favoriete plekjes voor lunch en taartjes voor jou op een rijte!

Zusjes

Laten we maar meteen met mijn favoriet beginnen! Zusjes is een lunchroom, gerund door 2 zussen, waar uitsluitend vegetarische gerechten geserveerd worden. Je kunt er genieten van huisgemaakte gerechten waarvoor natuurlijke en biologische producten gebruikt worden. Het assortiment is wisselend en daarom vind ik Zusjes juist zo leuk. Elke keer proef je weer iets nieuws en het is Ć”ltijd lekker. Ook leuk: de high tea is uniek doordat er naast de standaard zoetigheden en sandwiches ook een hartige muffin, een salade of soepje bij geserveerd wordt. Lekker weer? Dan kun je in het zonnetje van jouw high tea, taartje of broodje genieten aan een tafeltje buiten met uitzicht op de Pelserbrug. 

Zusjes
Voorstraat 431
3311 CT DordrechtCoffeelicious

Misschien ken je Coffeelicious al. Deze breakfast- en lunchroom heeft namelijk nog 3 andere vestigingen! In het kleine, maar gezellige pand in Dordrecht hangt een huiselijke sfeer. Loop je in de lunchroom door naar achteren, dan kun je jouw taartje opeten aan de tafel met uitzicht op de gracht! Naast verschillende soorten huisgemaakte taart, kun je er ook genieten van een heerlijk lunchgerecht of een freakshake (een milkshake met donuts, slagroom en snoepjes!). Ik raad je de red velvet taart met een kopje Lady Grey thee aan.

Coffeelicious
Wijnstraat 182
3311 BZ Dordrecht

Villa Augustus 

Iets buiten het centrum van Dordrecht vind je Villa Augustus: een hotel en restaurant midden in een moestuin gelegen aan de rivier de Wantij. Het restaurant is het ideaal van elke kok en tuinman: alle groenten, fruit en kruiden gaan direct na de oogst naar de keuken! Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, wordt het door jouw gekozen gerecht vervolgens bereid. Mijn favorieten: de chocoladetaart, de worteltaart en de scones. Neem daarbij bijvoorbeeld een kopje koffie of een versgeperst sapje en geniet van het uitzicht. Wanneer het weer het toe laat kun je je koffie of sapje nuttigen op het heerlijke terras aan de moestuin!

Villa Augustus
Oranjelaan 7
3311 DH Dordrecht


In het kaartje hieronder vind je de locaties van mijn favoriete plekjes voor koffie en lunch. Rechts, net iets buiten het centrum vind je Villa Augustus. Vlakbij de Grote Kerk vind je Zusjes en de middelste pin is Coffeelicious. Meer lezen over Dordrecht en omgeving?