Weekendje Utrecht: tips voor een leuke overnachting en bezienswaardigheden

Zin om er héél even tussenuit te gaan? Ga dan op stedentrip in ons eigen kikkerlandje! De creatieve en historische stad Utrecht leent zich perfect voor zo'n weekendje weg. Het culturele en gezellige centrum van de stad gaat hand in hand met de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Een ideale bestemming voor een diverse stedentrip dus!

Het gezellige Utrecht tijdens een rondvaart over de grachten

Overnachten tijdens je stedentrip naar Utrecht

Een hotel in het centrum van de stad is natuurlijk hartstikke leuk, maar een lokale bed and breakfast is misschien nog wel leuker. Zelf overnachtte ik in B&B Studio De Bilt, in De Bilt. Dit dorpje ligt op 10 minuutjes met de bus van het centrum van Utrecht vandaan. Ideaal! Studio De Bilt bestaat uit 2 kamers en een ontbijtzaaltje en is dus kleinschalig opgezet. 

De B&B is Scandinavisch modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Je kunt heerlijk slapen in een mega groot en zacht bed, uitgebreid douchen in de grote badkamer en heerlijk ontbijten in de knusse ontbijtzaal. Ook is de gastvrouw, Lisa, ontzettend aardig en gastvrij en geeft ze je graag tips over De Bilt, Utrecht en de rest van de omgeving. 

Enthousiast geworden over B&B Studio De Bilt? Boeken - of de beschikbaarheid bekijken - doe je hier!


Het heerlijke bed en de gezellige ontbijtzaal

Bereikbaarheid van Utrecht, de Heuvelrug en B&B Studio De Bilt

B&B Studio De Bilt is makkelijk te bereiken met de auto. De Bilt en Utrecht zijn natuurlijk hartstikke centraal gelegen in Nederland en dit maakt dat het vanuit elke plek wel goed aan te rijden is. Je kunt voor de deur bij Studio De Bilt gratis parkeren, dus dat is ontzettend fijn.

Op 3 minuutjes lopen vanaf de bed and breakfast vind je een bushalte, Looydijk. Als je hier op de bus stapt, stap je iets meer dan 10 minuten later uit op Neude, midden in het centrum van Utrecht. Ideaal! De Utrechtse Heuvelrug is ook goed bereikbaar vanuit de B&B. Op loopafstand vind je bijvoorbeeld landgoed Beerschoten. Met de auto kun je de rest van de groene Utrechtse Heuvelrug verkennen.

Doen en zien in Utrecht en haar Heuvelrug

Allereerst Utrecht. Een must do is slenteren langs de Oudegracht! Deze gracht en de werven die eraan liggen, zijn ontzettend kenmerkend voor Utrecht en zijn erg sfeervol. In de kelders aan de werven zijn leuke winkeltjes en hippe restaurants gevestigd. Ook is het leuk om in een rondvaartboot te stappen. Je vaart dan onder andere langs de werven, maar ook vaar je naar de rand van de stad. Een ontzettende toeristische, maar hele diverse en leuke tour.

Het icoon van Utrecht, de Domtoren, is ook zeker een bezoekje waard. De toren is mooi om te bekijken, maar ook leuk is het om de 465 treden van de toren te beklimmen. Na deze zware inspanning word je beloond met een fantastisch uitzicht over Utrecht en haar Heuvelrug. Aanrader! Heb je meer inspiratie voor leuke dingen om te doen en zien nodig? Check dan even het artikel dat ik hieronder gelinkt heb. 

De sfeervolle Oudegracht

En dan de Utrechtse Heuvelrug. Daar is ontzettend veel te ontdekken. Enkele bekende plekken zijn de Pyramide van Austerlitz, kasteel Amerongen, Slot Zeist en de Kaapse Bossen. Die laatste bezocht ik! In de Kaapse Bossen vind je namelijk de uitkijktoren 'De Kaap'. De Kaapse Bossen zijn gelegen bij Doorn en je kunt er heerlijk wandelen. 

Je kunt heerlijk wandelen in de Kaapse Bossen

Mijn weekendje Utrecht

Om je een idee te geven van wat je in een weekendje naar Utrecht allemaal kunt doen, heb ik hieronder kort beschreven hoe ik het weekend had ingedeeld!

Vrijdag
  • Na het avondeten vertrokken we richting B&B Studio De Bilt. 's Avonds dronken we een drankje bij een gezellig restaurantje in De Bilt: Amis eten en drinken.

Zaterdag
  • Na het ontbijt vertrokken we met de bus richting Utrecht, bushalte Neude.
  • We begonnen de dag met een beetje shoppen langs de Oudegracht en daarna stapten we in een rondvaartboot.
  • Na de rondvaart zetten we het shoppen voort en bekeken we de Domtoren.
  • 's Middags stond bijlwerpen bij The Team Building op de planning, net buiten het centrum van Utrecht. Dat was verrassend leuk!
  • Voor het diner had ik gereserveerd bij Stan&Co: een heel sfeervol en hip restaurantje op de Ganzenmarkt. De burgers zijn er overheerlijk. Aanrader! Maar er talloze andere leuke restaurantjes te vinden, dus de keuze kan nog best lastig zijn.
  • 's Avonds liepen we nog een rondje door de stad en reisden we terug naar De Bilt, waar we nog een drankje deden bij Amis.

Zondag
  • Na het ontbijt checkten we uit en reden we door gezellige dorpjes en bossen naar Doorn. Hier vind je de Kaapse Bossen én een vette uitkijktoren. Helaas was de uitkijktoren dicht in verband met het coronavirus, dus wandelden we lekker door de bossen. 
  • Na de boswandeling reden we weer naar huis!

LocatiesMeer lezen over weekendjes weg?