Actief uitje: bijlwerpen bij The Team Building in Utrecht

Op zoek naar een leuk uitje met bijvoorbeeld vrienden, je werk of je team? Vergeet dan bowlen, lasergamen of karten en ga bijlwerpen! Bijlwerpen is al super populair in Amerika, maar de trend is nu dus ook naar Nederland over komen waaien.

The Team Building Utrecht

Ik ging bijlwerpen bij The Team Building in Utrecht. In het gebouw - dat een oppervlakte heeft van 2200 vierkante meter! - worden meerdere activiteiten gehouden. Zo zijn er verschillende escape rooms te boeken, kun je er karten en dus ook bijlwerpen. Je vindt The Team Building vlakbij Jaarbeurs en op zo'n 15 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal. 

Kijk hoe stoer het eruit ziet!

Real Axe Throwing

Het bijlwerpen, oftewel Real Axe Throwing, is een unieke activiteit die de oermens in je naar boven haalt. De rage uit de Verenigde Staten heeft nu ook Nederland bereikt. Het Axe Throwing zorgt voor een echte adrenaline rush en een onvergetelijk uitje. Perfect voor een teamuitje, een vrijgezellenfeest of een vette activiteit met familie of vrienden!

Wanneer je Real Axe Throwing boekt, begin je met uitleg en een veiligheidsinstructie van een 'Axepert'. Daarna volgt er een oefenronde, waarbij je kunt uitvogelen of je liever met 1 of 2 handen gooit en of je de lichte of de zwaardere bijl fijner vindt. 

Je speelt met maximaal 6 personen op 1 baan. Hierbij is het belangrijk dat de bijl nooit de baan verlaat en dat je altijd bovenhands gooit! Voordat het spel begint, krijg je genoeg uitleg over hoe je veilig speelt en als je je gezonde verstand gebruikt, dan wordt het een ontzettend leuk - en ongevaarlijk - uitje.

Het bijlwerpen in een competitie waarbij elke speler 5 keer gooit. De punten van deze 5 worpen samen is de totaalscore van ronde 1. In totaal speel je 5 rondes en degene die na 5 rondes de meeste punten heeft, is de winnaar! Je speelt in totaal een uur en wij hadden met 4 personen tijd voor 2 competities. 

Zoals je ziet ben ik geen natuurtalent haha! De ronde hierna had ik gelukkig meer punten ;)

Mijn ervaring

Ik gooide tijdens mijn allereerste worp meteen raak! Maar dit bleek beginnersgeluk te zijn, want bij vele worpen later eindigde de bijl gewoon op de grond. Ik vond het bijlwerpen namelijk echt heel moeilijk! Ik heb er steeds voor gekozen om de bijl met 2 handen te werpen, omdat hij dan op hoogte van het doel uitkwam, maar steeds kwam de bijl verkeerd uit. Hij haakte zich dan niet vast in het hout, maar viel meteen naar beneden! Naar mate ik vaker had gegooid, merkte ik dat de bijl beter uitkwam als ik hem op een andere plek vasthield. De manier van vasthouden bepaalt dus echt of het een goede worp wordt of niet.

Ondanks dat ik het dus erg lastig vond, vond ik het wel ontzettend leuk! Het geeft echt een kick om met zo'n bijl te gooien. De vrienden met wie ik was vonden het ook allemaal erg leuk. Een actief, origineel en vet uitje dus!

Deze bijl eindigde - zoals bij 90% van mijn worpen - op de grond

Praktische informatie over bijlwerpen bij The Team Building

Prijzen

Bijlwerpen bij The Team Building kost €19,50 per persoon voor 60 minuten.

Aantal personen

Je speelt met 2 tot 6 personen op 1 baan en er zijn 6 banen beschikbaar. Het maximum aantal personen waarmee je deze activiteit kunt boeken is dus 36. Wanneer je wilt boeken voor 2 personen, moet je de prijs voor 4 personen betalen, in verband met de hoge kosten (slijtage van de bijlen en baan) van het spel.

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd voor bijlwerpen bij The Team Building is 18 jaar.

Openingstijden

Maandag tot en met donderdag van 11.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 23.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 20.00 uur

LocatieBereikbaarheid

Je kunt The Team Building gemakkelijk met de auto bereiken. Op het parkeerterrein van The Team Building zijn een aantal parkeerplekken. Mochten deze vol zijn, dan kun je in de buurt rondom The Team Building gratis parkeren of betaald in de parkeergarage van Jaarbeurs. 

Reis je met het openbaar vervoer? Reis dan naar de bushalte 'Overste den Oudenlaan' en je stapt voor de deur uit!

The Team Building
Admiraal Helfrichlaan 6
3527 KV Utrecht


Meer informatie over bijlwerpen of een van de andere activiteiten van The Team Building? Klik dan hier voor de officiële website.

Meer lezen over uitjes in Nederland?