Leren kitesurfen bij Loops and Barrels in 's-Gravenzande

Ondanks dat de zomer van 2020 er iets anders uit zag dan we ons hadden voorgesteld, was het niet moeilijk om er een onvergetelijke zomer van te maken. Ik leerde Nederland meer dan ooit kennen en zocht het avontuur gewoon wat dichter bij huis. Zo croste ik rond op een E-chopper, gooide ik met bijlen en voer ik in een kano door mangrove-achtige kreekjes. En nu de zomer(vakantie) tot een einde liep, stond er nog een zo'n avontuur dicht bij huis voor de deur: leren kiten.

Zelf ben ik geen mega fan van watersporten, maar mijn vriend daarentegen vind het fantastisch. Toen ik van Loops and Barrels in 's-Gravenzande een kitesurfles aangeboden kreeg, was het daarom snel duidelijk dat hij degene was die zou gaan leren kiten!

Loops and Barrels is gehuisvest in 's-Gravenzande bij het strandpaviljoen Beachline

Over kitesurfschool Loops and Barrels

Sebas, de oprichter van L.A.B., komt uit een echte horeca familie. In 2019 bleek dat niet de horeca, maar kitesurfen zijn passie is en is hij gestart met ervaring op doen als kitesurfinstructeur bij een school in Nederland. Afgelopen winter heeft hij zich verder ontwikkeld in Aruba en begin 2020 opende hij zijn eigen school: Loops and Barrels in 's-Gravenzande.

Afhankelijk van de wind krijg je de dag van te voren te horen of de les wel of niet doorgaat

De 'get to know' kitesurfles van 3 uur

Samen met een andere jongen had mijn vriend de get to know les van 3 uur. Je begint met een uitleg over zeestromen, de wind, de soorten kites en hoe de kite werkt. Verder leer je de kite besturen en ga je zelfs al even met je board het water in.

Na de les kwam mijn vriend ontzettend enthousiast uit het water. Hij vond het mega leerzaam, omdat je niet alleen de kite leert besturen, maar ook veel achtergrondinformatie krijgt over de zee, de wind en de soorten kites. Verder vond hij het erg leuk dat hij tijdens zijn allereerste kiteles al meteen het water in mocht om te proberen op het board te gaan staan. Daarnaast vond hij Sebas een hele chille instructeur en wil hij binnenkort nog een les gaan nemen!

Ook als toeschouwer kun je je prima vermaken tijdens de les. Loops and Barrels is gehuisvest in een container naast het strandpaviljoen Beachline waar je vanaf het terras de cursus kunt bekijken.

Daar gaat 'ie!

Praktische informatie over Loops and Barrels

Pakketten en prijzen

Er zijn verschillende lessen en pakketten beschikbaar. De get to know cursus van 3 uur kost €100. Een privéles van minimaal 2 uur kost €70 per uur, een get started pakket van 3 dagen kost €275 en voor een get pro pakket van 5 dagen betaal je €425. Wil je meer informatie over de pakketten of boeken? Klik dan hier.

Locatie


Bereikbaarheid

Kitesurfschool Loops and Barrels is gehuisvest in een container naast het strandpaviljoen Beachline in 's-Gravenzande. Parkeren kun je tegen betaling op de parkeerplaats op zo'n 2 minuten lopen van Loops and Barrels. Navigeer naar Strandweg 41 in 's-Gravenzande, steek de duin over en aan je rechterhand zul je het strandpaviljoen Beachline zien liggen. 

Kitesurfschool Loops and Barrels
Strandweg (geen nummer)
2691 KE ’s-Gravenzande


Meer informatie over Loops and Barrels? Bezoek dan de officiële website.

Meer lezen over toffe uitjes in Zuid-Holland?