B&B De Cley: luxe overnachten tussen de bollenvelden in Noordwijk

Ik heb weer een pareltje ontdekt! Tussen de bollenvelden en op een steenworpafstand van de Noordzee ligt B&B De Cley. Vroeger was het een bollenschuur, tegenwoordig vind je er vier ontzettend luxe kamers. Denk aan: een enorme boxspring, een fijne regendouche, vele (dak)ramen, een comfortabele sofa, een vrijstaand bad en een terras! 

Over B&B De Cley

In juli 2020 opende B&B De Cley haar deuren. De voormalige bollenschuur in het Zuid-Hollandse Noordwijk is omgetoverd tot een moderne adults-only Bed & Breakfast. Sinds november 2023 hebben Amerik en Arine de B&B overgenomen. Een leuke anekdote is dat de vader van Amerik een timmerbedrijf had die 10 jaar in de agrarische schuur gevestigd zat! Hoe toevallig?

Wij werden hartelijk ontvangen door Arine. Arine is super gastvrij en in voor een praatje! We zagen haar kort bij het inchecken en de volgende ochtend bij het ontbijt. Vind je het leuk om te kletsen en tips te vragen, dan is dat mogelijk. Maar ben je liever wat meer op jezelf en vind je wat meer privacy fijn? Dan is dat ook geen probleem!

De B&B is ontzettend sfeervol ingericht

Vier luxe kamers

B&B De Cley biedt plaats aan acht gasten, verdeeld over vier luxe kamers: twee kamers beneden met een eigen terras, en twee suites boven met een sofa en bad! Een leuk detail: de namen van de kamers hebben alle vier een betekenis. Het zijn de namen van de mensen die de Bed & Breakfast gebouwd hebben.

Ik verbleef in suite Sjaak

Ik mocht een nachtje in kamer Sjaak overnachten: een enorme suite op de bovenverdieping van de schuur. De kamer heeft maar liefst een oppervlakte van 60 vierkante meter. Je vindt er een kingsize boxspring (ik heb nog nooit zo'n enorm bed gezien!), een fijne bank, een bureau en een gigantische badkamer. 

Even over die badkamer: die is ten eerste - net zoals de rest van de suite - prachtig ingericht. Een stenen waskom, een ruime inloopdouche met regendouche, zachte badjassen, luxe zeepjes en een vrijstaand bad. 

Wat mijn verder opviel is de grote hoeveelheid licht die de kamer invalt. Er zijn meerdere grote ramen, die naast het bieden van licht je ook zicht geven op de bollenvelden. Dus, slaap je in april of mei in het enorme bed van Sjaak, dan word je wakker met uitzicht op de gekleurde velden! Dat is tocht te leuk?

Sjaak is ontzettend ruim: er is zelfs een bank en er zijn twee werkplekken!

Nog wat andere faciliteiten van Sjaak en de overige kamers:
  • Een grote kledingkast
  • Een rekje voor je koffer
  • Zachte handdoeken
  • Een minibar met frisdrank en water
  • Koffie en thee
  • Een flatscreen smart tv
  • WiFi
  • Parkeren op eigen terrein
  • Rookvrije kamers
  • Een vrijstaand bad voor de kamers boven
  • Een privé terras voor de kamers beneden
  • Een gemeenschappelijke tuin met loungesets 

Groot pluspunt! De B&B was echt brandschoon. Chapeau! Zo schoon maak ik zelden mee.

Misschien wel mijn favoriete deel van Sjaak: de badkamer

Een vers en uitgebreid ontbijt

Een B&B is natuurlijk geen B&B zonder ontbijt. Bij De Cley wordt het ontbijt iedere ochtend geserveerd in de ontbijtzaal op de begane grond van de schuur. Je krijgt een aantal knapperige broodjes, verse jus, yoghurt met granola en een gekookt eitje. Daarnaast krijg je een etagère vol broodbeleg en vers fruit. Koffie en thee ontbreken natuurlijk ook niet. Kortom: een heerlijk en uitgebreid ontbijt!

Niet zo'n grote eter? Je mag ook een broodje smeren voor de lunch!

Een vers en uitgebreid ontbijt is inclusief

Wat te doen in de omgeving

De bollenvelden en de Keukenhof

Vanaf eind maart tot en met begin mei zal de regio - de Bollenstreek - versierd worden door de gekleurde bollenvelden. In de Bollenstreek, bij Lisse, vind je ook dé toeristische trekpleister van Nederland: Keukenhof. Zelf langs de velden fietsen is een aanrader, maar wat mij betreft is Keukenhof ook echt een dikke aanrader.


Het strand, de Noordzee en de duinen

Zin in een strandwandeling? Een wandeling door de duinen? Of om te relaxen in een beach club? Het kan allemaal! De liefhebber van strandtenten kan z'n hart ophalen aan de boulevards van Noordwijk, Katwijk of Zandvoort. Liever de natuur in? Het duingebied en het strand tussen Noordwijk en Zandvoort is echt prachtig! Je kunt hier lekker wandelen of fietsen. 

In Noordwijk vind je prachtige stranden én bollenvelden

Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een natuurgebied dat zich uitstrekt tussen Zandvoort en Noordwijk. Het gebied is 5 kilometer breed en 10 kilometer lang en leent zich perfect voor mooie wandelingen. In het gebied zie je gegarandeerd herten en misschien wel een vos!

De naam doet je het misschien al denken: het gebied heeft ook een belangrijke functie! In de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt namelijk al sinds 1853 66% van het drinkwater van Amsterdam voorgezuiverd.  

Vanuit de B&B is ingang De Zilk het makkelijkste te bereiken. Hier rijd je in een kwartiertje heen. Goed om te weten: om het gebied te betreden moet je voor €1,50 een ticket kopen. Dit kan bij een van de automaten op de parkeerplaats of online. Ook parkeren is betaald.


Soldaat van Oranje

Wist je dat de populairste musical van Nederland zich afspeelt in een hangar in Katwijk? Dat is nog geen 10 minuten rijden vanaf de B&B!

De regio ontdekken met een fiets, fatbike, tandem of E-chopper

Tijdens mij verblijf bij B&B De Cley maakte ik een toer met een fatbike van Noordwijk naar Zandvoort. Kilometers cruisen door het duingebied en vervolgens - in de zon! - lunchen bij een strandtent op het strand van Zandvoort. Echt genieten! De fatbike haalde ik op bij Rent-a-Bike van Dam in Noordwijkerhout, op zo'n 10 minuten rijden van de B&B. 

Ik ging er al twee keer eerder op uit in de Bollenstreek. Met zowel een elektrische tandem als een E-chopper. Wat mij betreft allemaal leuk. Hieronder vind je de verslagen van mijn avonturen in de regio!

Ga jij toeren door de duinen met een fatbike of herten spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen?

B&B De Cley: prijzen en boeken

De kamers op de begane grond inclusief privé terras kosten €199 per nacht, inclusief ontbijt. De suites op de bovenverdieping met sofa en ligbad kosten €219 per nacht. Boeken kun je doen via de website van B&B De Cley of bijvoorbeeld via Booking.com.


Bereikbaarheid

Kom je met de auto naar B&B De Cley? Dan kun je gratis parkeren op het terrein van de Bed & Breakfast. Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan de bus naar halte Noordwijk, Herenweg. Vanaf hier loop je in 3 minuten naar de B&B.

B&B de Cley
Menakkerweg 6
2201 AE Noordwijk

Meer lezen over mooie B&B's in Nederland?