Fietsen door Florence: de ideale manier om de stad te ontdekken

De eerste dag in een nieuwe stad moet ik altijd nog een beetje wegwijs worden. Hoe zit de stad in elkaar? Waar is het oude centrum? En waar liggen de bezienswaardigheden? Daarom ben ik he-le-maal fan van een fietstour met gids. Zo krijg je meteen een goed beeld van de stad en leer je het een en ander over de geschiedenis en bezienswaardigheden!


Fietsen door Florence

Ik boekte een fietstour met Baja Bikes. Eerder deed ik een drie uur durende fietstocht met Nederlandse gids langs de bezienswaardigheden in Rome met hen, en dat was goed bevallen. In Florence boekte ik de fietstocht van drie uur met een Engelstalige gids, want de Nederlands tour zat al vol.

Met een groep van ongeveer 15 mensen gingen we op pad. We hadden een mega leuke Italiaanse gids die zelf in Florence woonde en ontzettend goed over de stad kon vertellen. Ook was haar Engels prima te volgen! Ik leerde echt ontzettend veel in drie uur tijd.

En verder vond ik het heel leuk om kriskras door de stad te fietsen. We stopten bij allerlei bezienswaardigheden, maar ook was het top om alle minder toeristische straatjes rondom de trekpleisters te ervaren. Daarnaast was het fijn dat we allemaal een oortje in hadden waardoor we de gids altijd goed kon horen.

Na de fietstour had ik het gevoel dat ik Florence écht goed had ervaren. Enerzijds omdat we langs een heleboel bezienswaardigheden zijn gefietst, en anderzijds omdat ik veel heb geleerd over de stad en haar geschiedenis!


Goed om te weten

  • Je fiets ongeveer 10 kilometer tijdens de drie uur durende tocht
  • Je moet de fietstour van tevoren reserveren
  • Neem zelf een flesje water mee (zeker in de zomer!)
  • Helmen zijn aanwezig maar niet verplicht

Prijzen en reserveren 

De fietstochten zijn op verschillende dagen en tijdstippen te reserveren. Check de beschikbare momenten op de website van Baja Bikes.
  • Fietstocht met Engelstalige gids (3 uur) - €35
  • Fietstocht met Nederlandstalige gids (3 uur) - €42,50

Locatie Baja Bikes Florence

Het kantoortje van Baja Bikes zit middenin het stadscentrum van Florence. Vanaf het treinstation van Florence loop je er in ongeveer 10 minuten heen.

Via S. Zanobi, 54/r
50129 Firenze FI, ItaliëMeer lezen over leuke Europese steden?