Bevers spotten in De Biesbosch tijdens zonsondergang vanaf een fluisterboot

Over De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het bestaat uit een aantal riviereilanden en zand- en slikplaten in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Je vindt er weelderige wilgenvloedbossen en mangrove-achtige kreekjes. 

De Biesbosch is het leefgebied van de bever

Over de bevertocht in De Biesbosch

De Biesbosch is het leefgebied van maar liefst 300 bevers. De bever is zelfs het icoon van het gebied! Samen met een gids kun je op zoek gaan naar de grote knaagdieren. Vanaf het Biesboschcentrum in Dordrecht vertrekt de open fluisterboot de Sterling voor een bevertocht door het nationale park. De 2,5 uur durende tocht begint net voor zonsondergang, want bevers zijn namelijk vooral actief in de schemer en de nacht! 

Ik stapte op een mooie lenteavond aan boord van rondvaartboot de Sterling en vond de avond zó leuk! Kan ik een abonnement nemen op de bevertocht? Ik wil iedere week wel even door dit prachtige gebied varen! Ik was al vaker in De Biesbosch geweest, maar zo tijdens het golden hour is het nog mooier dan normaal. En alleen de natuur zelf is super, maar ook het varen! Ik was aan boort van de open fluitsterboot met nog zo'n 30 andere mensen en drie gidsen. De gidsen vertelden tijdens de tocht het een en ander over het natuurgebied en de grote knaagdieren. Verder kregen we een kop warme chocolade melk en een heerlijke beverkoek!

Tip! Trek warme kleding aan want het kan erg koud zijn op de open boot

Een beverkoek en -burcht!

Heb ik ook bevers gezien?

Ja! Ik had het van tevoren ook niet verwacht, maar ik heb maar liefst vijf bevers gezien! Twee in een beverburcht, twee in het water en eentje op de kant. Zo leuk om die giga beesten een keertje in het wild te zien! De kans is dus zeker aanwezig dat jij ze zult spotten! De gidsen weten namelijk precies waar de dieren vaak zitten. 

En niet alleen spotte ik een aantal bevers. Ook zag ik nog twee reeën, een visarend (!), verschillende soorten eenden en kleinere vogels zoals de rietgors en de nachtegaal. 


Een bever gespot!

Prijzen en reserveren

Wil jij ook op zoek naar de bevers in De Biesbosch? Op de website van Beleef De Biesbosch vind je de actuele data en tijden. De vertrektijden van de vaartocht worden aangepast aan het moment van de zonsondergang van die dag.

De bevertocht duurt 2,5 uur en kost €20 voor volwassenen en €16 voor kinderen. 

Parkeren

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats van Biesboschcentrum Dordrecht.


Meer lezen over leuke uitjes in de Biesbosch?