Doen in Londen: 's avonds in de London Eye voor een uniek zicht op de stad

Nét voor kerst bracht ik 2 dagen door in de wereldstad Londen. Met een goedkope busreis reisde ik af naar de stad om in 36 uur zoveel mogelijk van de stad te verkennen. Ik struinde door de gezellig verlichte straten en streepte bezienswaardigheid na bezienswaardigheid af. Een van die bezienswaardigheden was de London Eye. Ik stapte 's avonds in en genoot van magisch verlicht Londen: een letterlijk én figuurlijk hoogtepunt van mijn stedentrip!

Ik stapte rond 17.00 uur in de London Eye

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om in de London Eye te gaan, maar toen we iets na 16.30 uur besloten toch maar te gaan, sprong ik een gat in de lucht. Het leek mij zó cool! Wel twijfelde ik nog even of ik wel durfde (reuzenraden vind ik normaal niks…) en of de wachttijd niet veel te lang was. We vroegen aan een medewerker hoe lang we ongeveer zouden moeten wachten en deze vertelde ons dat het ongeveer een half uurtje zou zijn. Een half uur vonden we zeker niet lang en kochten daarom - redelijk prijzige - tickets. Uiteindelijk hebben we maar 10 minuutjes hoeven wachten. Wat een mazzel!

Let op! Je kunt beter van tevoren tickets online bestellen. Dit scheelt bijna €10 en daarnaast ben je zeker van een plekje.

's Avonds krijgt de London Eye een kleur

Rond 17.00 uur stapten we de London Eye in. Ik telde zo'n 12 mensen in de capsule. Best weinig, maar o zo fijn, want zo kon je goed rondlopen en foto’s maken! In het midden van de gondel staat een bankje, maar die wordt niet veel gebruikt. Omdat de capsule volledig uit glas bestaat, heb je 360 graden zicht op de stad. Een plekje bij het raam is dus veel leuker dan het bankje!

Ik verwachtte dat ik de hoogte niks zou vinden, maar het ritje was totaal niet eng! De capsule schommelt niet en beweegt heel geleidelijk rond. Mocht je last van hoogtevrees hebben, dan zou ik een ritje in de London Eye echter wel overslaan. Het reuzenrad brengt je namelijk naar een hoogte van maar liefst 120 meter!

Je gaat in totaal 1 keertje rond en dit duurt 20 à 30 minuten (maar het voelde als 10 minuten, haha!). Ik vond het ritje in de London Eye een van de leukste dingen die ik in Londen heb gedaan. Het uitzicht over de enorme stad is namelijk ontzettend spectaculair.

Vanuit de capsule van de London Eye kun je waanzinnig ver kijken

Praktische informatie en tips op een rijtje

  • Een ritje in de London Eye duurt 20 à 30 minuten.
  • Een ticket voor volwassenen kost £24,50 (zo'n €29). Bestel je tickets van tevoren, want op de dag zelf betaal je maar liefst £31 (zo'n €36).
  • De London Eye is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur (check de website even voor de zekerheid).
  • Wil je ’s avonds in de London Eye? Check dan even hoe laat de zon onder gaat en zorg dat je tijdens zonsondergang in het reuzenrad zit!

Meer informatie over de London Eye? Check dan de officiële website.


Praktische informatie voor een bezoek aan Londen

Overnachten

In het centrum van Londen vind je genoeg leuke accommodaties, maar deze hebben vaak wel een prijskaartje. Mocht je minder uit willen geven, zoek dan naar een accommodatie nét buiten het centrum en reis met de metro naar het centrum. Een geschikte accommodatie vind je gemakkelijk via Booking.com

Vervoer in de stad

Londen is een grote stad en daarom zul je er haast niet aan ontkomen om met het openbaar vervoer te reizen. Voor toeristen zijn er twee opties erg populair: de metro of de hop-on hop-off bus. Londen heeft een van de beste metrostelsels ter wereld en daarom is dit een hele goede optie. De hop-on hop-off bussen zijn daarentegen heel gemakkelijk: ze brengen je direct naar de toeristische trekpleisters.

Ook leuk! Boek een ticket waarmee je gebruik kunt maken van de hop-on hop-off bussen, een wandeltour én een cruise over de Teems!

Bereikbaarheid

De afstand tussen Amsterdam en Londen is minder dan 400 kilometer en daarom sta je binnen no time in het hartje van de Britse hoofdstad. Met het vliegtuig ben je in een uurtje aan de overkant, en een bijkomend voordeel is dat je niets bent verloren aan tijd! In Londen is het namelijk een uurtje vroeger.

Daarnaast kun je met de auto naar de stad afreizen. Overvaren doe je bijvoorbeeld vanaf Calais, Duinkerken of Hoek van Holland. Je zult dan wel moeten parkeren in Londen en daar hangt een prijskaartje aan. Dit is dus niet de goedkoopste optie, maar wel een fijne optie als je je bezoek aan Londen combineert met een roadtrip door Groot-Brittannië.

De nieuwste optie is de Eurostar trein. Deze brengt je in 3,5 uur vanaf Rotterdam naar Londen en dat al vanaf €46! Een duurzame manier van reizen én lekker snel. 


Dit artikel bevat affiliatie links