Mijn ervaring met de Light Safari in de Beekse Bergen: leuk uitje voor het hele gezin

In de kerstvakantie bezocht ik Safaripark Beekse Bergen. En niet om met mijn auto langs de giraffes te rijden, maar voor de allereerste editie van de Light Safari! In het park is deze winter namelijk een wandelroute uitgezet langs meer dan 3000 lichtkunstwerken. En je begrijpt: dat wilde ik zien!

Prachtige lichtkunstwerken van clownvissen

Over de Light Safari van 2023/2024

Door de Beekse Bergen is dit jaar een wandelroute van 1,8 kilometer uitgezet langs meer dan 3000 lichtkunstwerken van planten en dieren. De route is onderverdeeld in 12 verschillende kleurzones, en dus wandel je steeds door een andere wereld. In de black and white wereld sta je oog in oog met een neushoorn en zebra, maar ook is er bijvoorbeeld een tropisch regenwoud en een onderwaterwereld! 

Wat vond ik van de Light Safari?

Ik vond de wandelroute echt mega leuk. Er zijn enorm veel kleurrijke lichtkunstwerken te bewonderen! Wel was het net een beetje te druk, maar ik startte mijn route dan ook om 17.30 uur in de kerstvakantie. Ik kon de lichtkunstwerken goed zien, maar liep wel in een grote stroom van mensen door het park. Mocht je het fijn vinden om de route te wandelen op een rustiger moment, dan kun je beter buiten de vakanties op donderdagavond komen. 

Maar: ik zou de Light Safari zéker aanraden! Ik heb ook nog best een tijdje in het park doorgebracht. Ik startte de route namelijk om 17.30 uur en verliet het park rond 20.00 uur. Er is dus echt genoeg te zien!

Deze enorme boom was een van mijn favorieten

Kun je ook dieren zien?

Nou, dat weet ik dus niet! Op de website lees ik dat er een aantal dierenverblijven open zijn 's avonds, maar ik heb deze tijdens het wandelen van de route niet gezien. Het staat naar mijn idee dus niet duidelijk aangegeven, of de verblijven waren gewoon niet open tijdens mijn bezoek.

Wanneer is de Light Safari?

Dit jaar kun je de Light Safari bezoeken tussen 7 december 2023 en 25 februari 2024, op donderdag- tot en met zondagavond tussen 17.00 en 20.30 uur. Tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie is de Light Safari iedere avond te bezoeken.

Er is een enorme diversiteit aan dieren en planten te bewonderen

Tickets voor de Light Safari

Op de website van Beekse Bergen kun je tickets bestellen.
  • Light Safari vanaf 10 jaar - €19,50
  • Light Safari tot en met 9 jaar - €16

Tip! Boek je je bezoek een week van tevoren, dan krijg je early bird korting

Bereikbaarheid Safari Park Beekse Bergen

Er is genoeg parkeerruimte bij Safari Park Beekse Bergen. Vergeet alleen geen uitrijticket te kopen van €9.50. Dit kan van tevoren online of bij een van de automaten bij de ingang. 

Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan de bus naar halte Hilvarenbeek, Safaripark. 

Meer lezen over leuke winterse uitjes?
Dit artikel bevat affiliate links