Ouwehands Dierenpark Light Nights Aqua Luna: het perfecte uitje voor de kerstvakantie

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor de kerstvakantie? Denk dan eens aan de Light Nights in Ouwehands Dierenpark in Rhenen! Wanneer de zon ondergaat en de dieren gaan slapen, ontwaakt er een nieuwe wereld in het park. Duizenden lichtjes en prachtige kunstwerken zijn het decor voor de perfecte winteravond tussen de dieren. Dit wordt gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Update! De Light Nights met het thema "Treasures of Time" vinden dit jaar plaats tot en met 27 januari 2024. 

Ouwehands Dierenpark Light Nights 2022: AquaLuna

Dit jaar is het thema van de Light Nights "AquaLuna". Door het park is een wandeling uitgezet die je mee neemt in de wondere wereld van het onderwater leven. Bij de ingang van het park zal een enorme octopus je opwachten en ook de kwallen zich laten zien. 

De lichtkunstwerken komen uit de Chinese stad Ziong, waar ze te zien waren tijdens het jaarlijkse Lantaarnfestival. Mensen uit de hele wereld reizen af naar Ziong om de het lichtspektakel te bewonderen, maar deze winter kunnen we de werken gewoon in Nederland zien! Een gespecialiseerd team is naar Rhenen afgereisd om de laatste hand te leggen aan de op maat gemaakte lichtkunstwerken. 


Dit vond ik van de Ouwehands Light Nights

Ik bezocht de Light Night op zaterdag 29 oktober 2022. In totaal deed ik zo'n anderhalf uur over de route door het park en ik moet je toegeven: ik was onder de indruk! De kunstwerken zijn erg mooi gemaakt en het was een hele sfeervolle en gezellige avond. Best bijzonder ook om 's avonds door een dierentuin te wandelen! Van de dieren zie je weinig, maar het lichtspektakel zelf was zeker de moeite waard. Al met al vond ik het een hele geslaagde avond; ook zonder kleine kinderen!

Kun je ook de dieren zien?

De binnenverblijven van de dieren sluiten op 17.00 uur en de Light Nights starten om 17.30 uur. De meeste dieren kun je dus niet zien, tenzij ze buiten zitten. Ikzelf heb wel een aantal dieren gezien, zoals de olifanten en de panda's. Mocht je ook de dieren willen bekijken, kies dan voor een combiticket. Hiermee heb je vanaf 15.00 uur toegang tot het park.

Wanneer zijn de Light Nights in Ouwehands Dierenpark?

De Light Nights starten vrijdag 21 oktober 2022 en vinden tot en met 7 januari 2023 ieder weekend plaats. In de kerstvakantie kun je het lichtspektakel iedere avond bewonderen. Klik hier voor de kalender.

Update! De Light Nights met het thema "Treasures of Time" vinden dit jaar plaats tot en met 27 januari 2024. 

Misschien ook leuk? De Light Safari in Safaripark Beekse Bergen


Praktische informatie over de Ouwehands Dierenpark Light Nights

Entreeprijzen

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten tickets. Online alvast je tickets boeken is een must en dit kun je hier doen!
  • Light Nights ticket vanaf 10 jaar - €18,00
  • Light Nights ticket 3 t/m 9 jaar - €15,50
  • Light Nights ticket t/m 2 jaar - gratis
  • Combiticket (bezoek vanaf 15.00 uur + bezoek aan de Light Nights) - €21,50

Locatie


Bereikbaarheid en parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren op P1 of P2. Beide parkeerplaatsen zijn op loopafstand van de ingang van het park. Een parkeerticket kost €8 en deze kun je van tevoren bestellen. Bij het uitrijden kun je de toegestuurde QR code scannen.

Kom je met het openbaar vervoer? Voor de ingang van het park bevindt zich een bushalte, genaamd Ouwehands Dierenpark.

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

Meer informatie over Ouwehands Dierenpark of de Light Nights? Bezoek dan de officiële website van het park.

Meer lezen over toffe avondjes uit?
Dit artikel bevat affiliate links