Weekendje slow-living aan de Regge: ik verbleef in een huisje mét hottub bij Mölke

Het is zaterdagmiddag. Vanmorgen werd ik wakker met een mistig uitzicht op de Regge en hoorde ik in de verte een koe loeien. Ik schoot in mijn pantoffels, schoof de zelfgemaakte croissantjes in de oven en schonk een groot glas verse sinaasappelsap in. Vervolgens deed ik mijn wandelschoenen aan en wandelde ik een dik uur door oranjegekleurde natuur. Nu knispert het vuur in de kachel van de hottub terwijl het water zich langzaam opwarmt. Nog even geduld!

Ons huisje ligt direct aan het water

Over vakantiepark Mölke

In het piepkleine Overijsselse dorpje Zuna vind je vakantiepark Mölke. Het riviertje de Regge slingert langs de vele vakantiehuisjes die het park telt. Er zijn verschillende huisjes te huur; voor een hele groep of voor je gezin; met een hottub of een sauna; op de grond of in de lucht. Ja, in de lucht! Dé eyecatcher van Mölke is zonder twijfel de boomhut aan de Regge!

Naast de huisjes kun je (in de zomer) ook overnachten in een van de glamping tenten, of neem je eigen tent mee en reserveer een plekje op de vijf-sterrencamping! 

Aan entertainment is geen gebrek op vakantiepark Mölke. Er zijn verschillende soorten bootjes te huur waarmee je de Regge kunt verkennen, maar ook kun je er terecht voor een avondje bowlen, een uurtje zwemmen, het huren van fietsen of de animatie. 

Vanuit onze woonkamer kijken we uit over de weilanden

River cabin met hottub

Ik verbleef een weekendje in een vierpersoons River Cabin met een hottub. Zoals je misschien al raadt ligt het huisje aan het riviertje de Regge en kijk je vanuit je woonkamer - en vanuit je hottub! - zo uit voor het water en de achterliggende weilanden. 's Ochtends wakker worden met grazende koeien in je achtertuin; wat wil je nog meer?!

Het huisje bestaat uit een grote woonkamer met keuken die is voorzien van alle gemakken, een slaapkamer met een tweepersoonsbed, een slaapkamer met twee losse eenpersoonsbedden en een badkamer. Verder heb je je eigen parkeerplek, een terras met loungeset en dus een hottub!

De River Cabin is modern ingericht

Zo zag mijn weekend slow-living eruit

Het motto van Mölke is #slow-living en dat was dan ook het enige wat op de planning stond tijdens mijn weekendje in Zuna. Op vrijdagavond checkten we iets voor 20.00 uur in. De rest van de avond bestond vooral uit een beetje settelen, snackjes eten, douchen en chillen op de bank.

Zaterdagochtend begon niet al te vroeg, want we hadden geen wekker gezet en kwamen daardoor pas rond 11.00 uur uit bed! Vervolgens zetten we de oven aan, maakten we croissantjes en namen we lekker de tijd om uitgebreid te ontbijten. Daarna wandelden we een rondje over het park, want het is altijd leuk om te kijken wat voor soort accommodaties er zijn en wat voor activiteiten er te doen zijn. 

Na de lunch trokken we de wandelschoenen aan en haalden we bij de receptie een folder met wandelroutes. Ik probeerde mijn telefoon zo min mogelijk te gebruiken tijdens mijn slow-living weekend en daarom vond ik het top dat er folders met beschreven wandelroutes voor me klaar lagen! We kozen een wandelroute van zes kilometer uit en wandelden een dik uur langs de Regge, door oranjegekleurde bossen en over verdorde akkerlanden. 

Eenmaal terug bij het huisje was het eindelijk zover: we gingen de hottub aansteken! Ik wist dat het een tijdje (lees: enkele uren) zou duren voordat het water écht warmgestookt was, dus deden we 's middags nog een spelletje, maakten we borrelhapjes en keken we WK voetbal. Daarna haalde ik een patatje bij de snackbar op het park (snelle hap: not slow-living) terwijl mijn vriend het vuur in de gaten hield. 

Ik was er niet op voorbereid dat we het vuur meer dan zes uur lang hebben moeten aanhouden voordat het water warm genoeg was! Misschien deden we iets fout, maar mijn vriend is van 15:00 tot 21:00 non-stop met het vuur bezig geweest. Maar hé, we hadden geen haast! Uiteindelijk was het water om 21.00 uur heet en konden we de rest van de avond genieten van de warmte en de stilte.

Zondagochtend werden we wakker met het getik van regen tegen de ramen. Geen weer om naar buiten te gaan vandaag, dus ploften we na het uitgebreide ontbijt lekker op de bank met een boek. Na de lunch checkten we uit en zat ons weekendje slow-living er helaas alweer op! Helemaal uitgerust kon ik vervolgens naar huis heen gaan (met wat nieuwe Twentse woordenkennis op zak). Ajuus!

Na een herfstwandeling genieten in een hottub: wat wil je nog meer?!

Praktische informatie over Mölke

Prijzen

Ik verbleef tijdens mijn verblijf bij Mölke in een River Cabin met hottub, maar er zijn ook andere soorten huisjes te huur. Daarnaast is het mogelijk om een kampeerplek te reserveren. Prijzen verschillen per accommodatie en per seizoen. Actuele prijzen vind je hier.

In- en uitchecken

Inchecken kan tussen 15.00 en 17.00 uur en uitchecken kan tot 10.00 uur. Wil je later inchecken? Dat kan! Neem dan even contact op met het vakantiepark. Kampeerplaatsen zijn vanaf 12.00 uur beschikbaar.

Locatie


Bereikbaarheid

Mölke ligt middenin de Twentse natuur en daarom is het vakantiepark niet goed te bereiken met het openbaar vervoer. De auto is de beste optie. Je kunt op het park je auto gratis bij je accommodatie kwijt of op een van de parkeerplaatsen.

Vakantiepark Mölke
Molendijk 107
7466 PD Zuna

Dit artikel bevat affiliate links