Leuk met vriendinnen: high teaën en een bloemstuk workshop bij Het Bloemenhotel

Ergens verstopt in het landelijke gebied van Noordoost-Brabant ligt Het Bloemenhotel. In het kerkdorpje Gemonde staat het geweldige huis van Jeanne, inclusief een grote schuur, een sfeervol tuinhuis en een prachtige tuin. In de schuur vind je een piepklein winkeltje boordevol mooie bloemen, droogbloemen en accessoires. Maar dat is niet alles! Kijk je net wat verder dan het winkeltje, dan vind je het atelier van Jeanne waar allerlei workshops met bloemen gegeven worden. En het tuinhuis? Dat kan het decor zijn van een heerlijke high tea. 

Het Bloemenhotel zit gevestigd op een mooie, landelijke locatie

High teaën bij Het Bloemenhotel

Samen met mijn oma, tante, moeder en zusje reisde ik af naar Het Bloemenhotel voor een gezellige middag. We begonnen ons uitje met een lekkere high tea die werd geserveerd in het sfeervolle tuinhuis. We genoten van een zelfgemaakt soepje, verschillende belegde stokbroodjes en allerlei zoetigheden! Uiteraard onder het genot van een kopje thee.

De high tea volstaat ook zeker als lunch

Workshop bloemstukken maken

Na de high tea verplaatsten we ons naar de schuur en maakten we ons op voor de workshop. We gingen een bloemstuk maken en konden zelf kiezen hoe we dit vorm wilden geven. Ik koos voor het bakje zoals te zien op onderstaande foto. Maar er was van alles mogelijk! Mijn moeder maakte bijvoorbeeld een krans, zoals te zien op de foto bovenaan dit artikel.

Tijdens de workshop hadden we de keuze uit verschillende materialen. Zo waren er een aantal groene planten voor de basis van het stukje, zoals pistache en conifeer. Ook konden we hazelaartakken gebruiken en waren er verschillende bloemen voor ons beschikbaar!

Uiteindelijk zijn wij van 13.00 tot 16.30 uur zoet geweest met de high tea en de workshop. Een middagvullend programma dus! En wat mij betreft een echte aanrader. Ik vond het een heerlijk ontspannende middag en werd helemaal vrolijk van alle planten en bloemen! Ook deed Jeanne het erg leuk. Ze hielp ons op weg en luisterde naar al onze wensen! En extra leuk: ik kon nog dagenlang nagenieten van mijn bloemstuk!

Mijn eindresultaat!

Ook een workshop doen bij Het Bloemenhotel?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Dan kun je het beste even contact opnemen met Jeanne. Er is namelijk veel maatwerk mogelijk!

Locatie


Bereikbaarheid en parkeren

Het Bloemenhotel is het gemakkelijkste te bereiken met de auto. Parkeren kun je gratis doen op het terrein van Het Bloemenhotel. Wil je toch met het openbaar vervoer komen? Dan kun je het beste reizen naar bushalte Gemonde, Kruisstraat. Vanaf hier is het nog 8 minuten lopen naar Het Bloemenhotel.

Het Bloemenhotel
Twijnmeer 44
5294 ND Gemonde