Op wereldreis in één dag bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Met een bootje over de kreekjes van de vochtige, dichtbegroeide jungle varen? Wandelen over de ijzige Noordpool of met een truck op safari over de dorre savanne? Je hoeft er niet voor naar het buitenland! Het kan namelijk ook een stuk dichter bij huis, bij Wildands Adventure Zoo in het Drentse Emmen! 

Ga op wereldreis in één dag in Emmen

Over Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo is een dierenpark in Emmen. Sinds 2016 heeft het Drentse dierenpark een nieuwe naam én een nieuw jasje gekregen. Van een traditionele dierentuin is tegenwoordig niets meer over: geen dieren in hokken, maar complete ecosystemen die zijn nagebouwd dienen als leefgebied. Zo vind je in Wildlands een heuse savannevlakte met giraffes, neushoorns en zebra's, maar ook een stukje tropisch regenwoud met prachtige vlinders, bijzondere apen en exotische vogels.

Zoals de naam van het dierenpark al zegt, zijn er genoeg avonturen te beleven in het park. Naast het bekijken van de dieren, kun je ook met een stoere truck over de savanne rijden én met een bootje over de rustige kreek door de jungle varen. Verder is er zelfs een achtbaan en is er een grote binnenspeeltuin.

In Wildlands zijn verschillende ecosystemen nagebouwd. Ik bespreek zie hieronder stuk voor stuk!

Serenga: de hete savanne

Op de Serenga ontdek je de wereld van de hete droogte. Je start je avontuur met loslopende prairiehondjes en niet veel verderop leeft een groep nijlpaarden. Ikzelf had nog nooit eerder nijlpaarden in een dierenpark gezien. Heel bijzonder! Verder kun je met een truck over de savanne rijden. Stap in de grote gele bus en maak een ritje langs de giraffen, gnoes, struisvogels en neushoorns. Of wandel langs de indrukwekkende leeuwen op de leeuwenberg. 

Op de Serenga waan je je voor even in Afrika

Jungola: een vochtig tropisch regenwoud

Jungola is het tropische regenwoud van Wildlands. Je start je tocht in de bijzondere Vlindertempel waar honderden exotische vlinders rond dwarrelen. Ook vind je hier een aantal reptielen. Vervolgens wandel je langs de olifanten richting een enorme, tropische kas. Onderweg kun je kiezen voor de normale wandelroute, óf neem je liever het vlot? Ik koos uiteraard voor de laatste optie!

Tijdens mijn bezoek was er een baby olifantje!

De tropische kas was een van mijn favoriete onderdelen van Wildlands. Je wandelt door een klein stukje tropisch regenwoud waar exotische vogels je rond de oren vliegen. Meestal fladderen ze snel voorbij, maar wanneer je de geluiden volgt, kun je ze ook in de bomen zien zitten! Ikzelf spotte lori's, vele rijstvogeltjes en een roelroel.

Ook de olifantenkudde, de ringstaartmaki's en de gibbons leven in de kas. Met een bootje kun je over de Rimbula River - een kreek in het tropische regenwoud - varen en wie weet neemt een van de olifanten wel een bad vlak naast je boot!

Als je goed zoekt, kun je ook de piepkleine salamanders vinden

Nortica: de ijzige polen

Nortica was mijn minst favoriete deel en dat kwam doordat je er minder het gevoel had dat je in het leefgebied van de dieren liep. Maar dat is logisch, want het ijzige Antarctica namaken kan natuurlijk ook niet in Nederland.

In Nortica zitten dieren die op de Noord- en Zuidpool leven. Zo vind je er bijvoorbeeld een kolonie Hulmboldtpinguïns en ook een aantal enorme ijsberen. Andere dieren die in het Nortica deel leven zijn de sneeuwuil, wasberen en zeeleeuwen.

Nortica is de wereld van de ijskoude polen

En verder...

Verder is er in het park een achtbaan en ook een grote binnenspeeltuin Animazia. In deze speeltuin vind je ook nog een aantal aquaria met onder andere zeeschildpadden, dus sla deze zeker niet over! Daarnaast is alle horeca ingericht naar het bijbehorende thema. Zo vind je op de Serenga terrasjes met vrolijkgekleurde stoelen en gezellige Afrikaanse muziek. Overal is over nagedacht en dat maakt dat je soms écht even vergeet dat je gewoon in Nederland bent.

Ik vond de nijlpaarden het meest bijzonder

Praktische informatie voor een bezoek aan Wildlands

Prijzen en tickets

Koop je van tevoren je tickets online, dan heb je een paar euro korting! Online kosten reguliere tickets €24, en ticket voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar kost je €21 en kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis. Vanaf 65+ betaal je €23. Je e-tickets bestel je hier.

Openingstijden

Wildlands is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In weekenden en in de zomer kan het zijn dat het park langer opengesteld is. Check voor je bezoek daarom even hier de openingstijden.

Locatie


Bereikbaarheid

Wildlands is eenvoudig te bereiken met de auto, maar beschikt niet over een eigen parkeerterrein. Wel zijn er genoeg betaalde parkeerterreinen in de buurt, zoals P-Zuid van Q-Park.

Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf Emmen CS loop je in een kwartier naar het park. Ook kun je vanaf Emmen CS de bus nemen naar Wildlands. Reis dan 2 haltes van bus 3, 4, 21 of 44. Vervolgens wandel je in een paar minuten naar de ingang van het park.

Parkeren Wildlands
Ermerweg 28
7812 BG Emmen

Meer weten over Wildlands Adventure Zoo? Bezoek dan de officiële website.

Meer lezen over toffe dagjes weg in Nederland?