Weekendje op de grens: Trust Hotel en het Verdronken Land van Saeftinghe

Soms is het fijn om even weg te gaan. Een nieuwe plek ontdekken is altijd leuk, en een tripje naar het buitenland maak je me dan ook altijd blij mee. Maar vaak vergeet ik dat je 'het buitenland' al binnen een uur autorijden kunt bereiken! 

Laatst stond er een tripje naar België op de agenda, en dan echt nét over de grens. Ik sliep in een perfect hotel in het Belgische dorpje Beveren. En eerlijk, dat is niet de allereerste plek waar ik aan denk als ik een weekendje weg wil. Maar ik laat je zien dat dit gebied - dat naast de haven van Antwerpen ligt - ook een aantal hele leuke plekjes huisvest!

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een bijzonder natuurgebied

Slapen bij Trust Hotel

Ik moet je eerlijk zeggen: Trust Hotel ligt niet op de meest inspirerende locatie. Het dorpje waar het hotel gevestigd is is niet bijzonder en ligt tegen de haven van Antwerpen. Het hotel wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor werkgerelateerde doeleinden. Maar, dat doet niks af aan het hotel zelf! 

Ik sliep één nachtje in kamer Amsterdam; een ruime, hagelnieuwe en modern ingerichte kamer met een eigen badkamer. Aan de kamer is werkelijk niets op te merken, maar waar ik nóg blijer van wordt zijn de gemeenschappelijke ruimtes van Trust Hotel. Die zijn namelijk mega leuk ingericht, en bieden een heerlijke plek om je vrije tijd door te brengen. Bovendien kun je er gratis koffie, thee en koude drankjes uit de koelkast pakken. Deze service heb ik nog niet eerder meegemaakt! Ook stonden er her en der wat snackjes. Je begrijpt wel: blijer kun je mij niet maken.

| Vanaf €99 per nacht, inclusief prima ontbijt

Trust Hotel
Kieldrechtsebaan 57
9130 Beveren

Trust Hotel is van alle gemakken voorzien

Het spookstadje Doel bezoeken

Je hebt er misschien ooit wel eens van gehoord: het stadje Doel. Dit stadje heeft een bewogen geschiedenis en werd in de jaren '70 van de vorige eeuw bedreigd met afbraak vanwege de uitbreiding van de Antwerpse haven. Hierdoor is het inwonersaantal van Doel sterk teruggelopen en is het stadje grotendeels verlaten. Tegenwoordig is Doel populair bij fotografen en toeristen die de verlaten straten en huizen willen verkennen. Daarnaast is Doel bekend om zijn kunstprojecten en graffiti, die de muren van de verlaten gebouwen bedekken.

Ik moet eerlijk zeggen, ik was niet erg onder de indruk van Doel. Het dorp bestaat uit wat rijen met huizen, waar inderdaad wat graffiti op te zien is. Ook is er een kerk en een begraafplaats. Maar bijzonder vond ik het niet. Mocht je er in de buurt zijn, dan is het misschien leuk om even langs te rijden. En anders lekker overslaan!

Doel is wat mij betreft geen dikke aanrader

Een drankje doen bij Paviljoen 't Schor

Een drankje doen? Ga dan zeker naar Paviljoen 't Schor in Graauw. Dit restaurant zit gevestigd aan de Westerschelde en ligt op ongeveer 15 minuten autorijden vanaf Trust Hotel. Het uitzicht op de Westerschelde is waanzinnig, en bovendien is het interieur erg leuk.

Paviljoen 't Schor
Havenstraat 54
4569 TL Graauw

't Schor is de perfecte plek voor een drankje

Een frietje eten

Ben je wel in België geweest als je geen frietje op hebt? Op zaterdagavond stapte ik een frietkot binnen en werd ik verwelkomd door een menigte en de typische lucht van frituur. Eén ding wist ik zeker: hier zit ik goed! Ik nam mijn bestelling mee naar Trust Hotel en at 'm op in een van de gemeenschappelijke ruimtes.

Ik haalde een frietje bij Frituur Roma in Kieldrecht

Wandelen door het Verdronken Land van Saeftinghe

Op een kwartiertje rijden van Trust Hotel vind je het Verdronken Land van Saeftinghe. Het Verdronken Land van Saeftinghe is een uniek natuurgebied in de provincie Zeeland dat bestaat uit uitgestrekte slikvelden, geulen en schorren die bij hoogwater onderlopen. Bij laagwater ontstaat er een uitgestrekt landschap waar je doorheen kunt wandelen. Een wandeling door dit gebied is avontuurlijk, want je moet goed op de paden letten om niet weg te zakken in het slik. Trek je kaplaarzen maar aan en geniet van de vergezichten en het bijzondere planten- en dierenleven dat zich heeft aangepast aan de dynamische omstandigheden van het gebied!

Bij laagwater kun je zelf twee korte routes door het gebied afleggen die allebei beginnen bij het bezoekerscentrum: de familieroute (1 kilometer) en de laarzenroute (2 kilometer). Zorg bij beide routes voor kaplaarzen en vergeet ook zeker je verrekijker niet, want de kans is groot dat je een bijzondere vogel kunt spotten!

Bezoekerscentrum Saeftinghe
Emmaweg 4
4568 PW Nieuw Namen

De familieroute bestaat voor een deel uit vlonderpaden

Uitkijktoren Ossenisse 

Aan de oever van de Westerschelde vind je de radartoren van Ossenisse. Het bouwwerk werd gebouwd in de jaren '80 van de vorige eeuw en heeft een hoogte van 53 meter. Als bezoeker kun je de toren beklimmen. En dat klimmetje levert mooie plaatjes op.

Radartoren Ossenisse
Zeedijk 24
4588 RG Walsoorden

Het beklimmen van de toren kun je beter overslaan als je hoogtevrees hebt!

En verder nog...

  • Antwerpen ligt op een steenworpafstand van Trust Hotel. Bezoek je een van de vele musea? Of ga je los in De Meir, dé winkelstraat van de stad?
  • Nog niet uitgewandeld? Breng dan een bezoek aan het Stropersbos. Spot jij de Koningspaarden?
  • Liever wat cultuur snuiven? Dan is Kasteel Cortewalle of Hof ter Saksen echt iets voor jou.


LocatiesDit artikel bevat affiliate links