Het Festival of Lights in Berlijn: dit magische lichtjesfestival wil je meemaken

Ieder najaar verandert Berlijn voor een aantal dagen in een sprookjesachtig lichtparadijs. Straten, monumenten en iconische gebouwen schitteren in de donkere stad. Samen met nationale en internationale kunstenaars worden de meest waanzinnige projecties en kunstwerken ontworpen. Dit wil je meemaken!

Over het Festival of Lights in Berlijn

De artistieke displays op de beroemde bezienswaardigheden en pleinen maken het Festival of Lights van Berlijn een van de bekendste lichtkunstfestivals ter wereld. Berlijn doet niet onder bij zijn broertjes Lyon, Sydney, Moskou en Eindhoven. Meer dan 2 miljoen bezoekers bezochten de afgelopen jaren het festival!

De kunstenaars vertellen verhalen met lichtkunst en brengen bijzondere en huidige culturen onder de aandacht. Belangrijke thema's en boodschappen worden op een artistieke manier overgebracht. Maar daarnaast worden vooral bijzondere Berlijnse bezienswaardigheden, historische plekken, straten, pleinen, trendy buurten en hotspots uit de recente geschiedenis - letterlijk en figuurlijk - in de spotlights gezet.

Meer over Berlijn? Lees hier mijn ervaring met verblijven in een Berlijns gastgezin

Er werden verschillende waanzinnige kunstwerken geprojecteerd
op de Berliner Dom

Ik bezocht het Festival of Lights

Tijdens mijn bezoek aan Berlijn had ik enorm veel geluk: ik was er namelijk precies tijdens het Festival of Lights! Ik bezocht het openbare festival op mijn laatste avond in de stad en dit was meteen mijn hoogtepunt van de midweek. Wát een prachtig lichtfestival! De meest waanzinnige lichtshows worden geprojecteerd op iconen, zoals de Brandenburger Tor, de Berliner Dom en de Fernsehturm. Maar ook minderbekende gebouwen staan tijdens het lichtfestival in de spotlights.

De projecties starten zodra de avond invalt en het langzamerhand donker wordt. De lichtkunstwerken worden getoond door heel de stad en je kunt gewoon gratis een rondje wandelen. In iedere straat zul je weer een ander kunstwerk tegen het lijf lopen!


Ik wandelde een paar uur rond in het centrum van de stad en kwam op iedere hoek een ander kunstwerk tegen. Ik heb minutenlang ademloos staan kijken naar de shows op de Brandenburger Tor en de Berliner Dom. Zo ontzettend knap gemaakt! De herfstsfeer, de gezellig drukte op straat en de alle lichtjes maakten het een magische avond om nooit meer te vergeten.

Wanneer vindt het Festival of Lights in Berlijn plaats?

  • 3 tot en met 12 september 2021
  • Data voor 2022 zijn nog niet bekend

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de Brandenburger Tor

Praktische tips voor jouw citytrip naar Berlijn

Overnachten

Berlijn is een ontzettend hippe stad en daarom zijn er vele toffe en betaalbare hotels te vinden. Je vindt jouw perfecte accommodatie gemakkelijk op Booking.com


Bereikbaarheid

Een duurzame manier om naar Berlijn te reizen, is met de trein. NS International brengt je in iets meer dan 6 uur naar de groene stad vol historie. Liever met het vliegtuig? In 1 uur en 20 minuten vlieg je met Transavia naar Berlijn.

Berlijn ligt op ongeveer 650 kilometer van Nederland verwijderd en is daarom ook goed te bereiken met de auto. Huur een all-inclusive auto in Nederland en maak een toffe roadtrip van je reis naar Berlijn!