Kamperen aan een ven op camping De Gerrithoeve in het bosrijke Oisterwijk

Middenin het bosrijke Oisterwijk ligt plattelandscamping De Gerrithoeve. Grote staanplaatsen, perfect onderhouden en veel comfort: dat is hoe de camping het beste omschreven kan worden. Binnen mum van tijd ben je bij de prachtige Oisterwijkse vennen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Kortom: een fantastische plek voor een ontspannen kampeertrip in eigen land! 

Wij stonden op staanplaats 15 aan het ven!

Over De Gerrithoeve

De Gerrithoeve is gelegen in het Brabantse plaatsje Oisterwijk, op zo'n 10 kilometer ten oosten van Tilburg. Op het terrein is een plattelandscamping, een restaurant, een groepsaccommodatie en een grote speeltuin gevestigd. De camping beschikt over 77 ontzettend ruime staanplaatsen verdeeld over verschillende velden. 

De plattelandscamping is autovrij. Bij aankomst krijg je te horen of je zelf de caravan naar je staanplaats mag rijden of dat dit voor je gedaan wordt met behulp van de grasmaaier. Vervolgens mag je naar je plek rijden om even uit te laden en ook met inladen mag je je auto bij je plek zetten. Om boodschappen naar je staanplaats te brengen kun je gebruik maken van bolderkarren die op de camping staan!

Dronefoto van de verschillende velden

Het sanitair

Camping De Gerrithoeve beschikt over modern sanitair met ruime voorzieningen. Het is volledig verwarmd en geheel toepasselijk in boerderijstijl uitgevoerd. Naast de 6 dames- en 4 herentoiletten met 3 urinoirs zijn er ook voldoende doucheruimtes aanwezig. Voor een gezin met jonge kinderen is er een speciale familieruimte met 2 wastafels, een kinderdouche, kindertoilet en een wasplateau met babybadje. Ook is er een speciale ruimte voor het legen van het chemisch cassettetoilet en zijn er 4 overdekte afwasplaatsen aanwezig. Er is ook een aparte ruimte met een grote wasmachine en droger beschikbaar. Tegen een kleine financiële vergoeding draai je met gemak een grote was.

Ik bezocht de camping 2 keer (een keer tijdens het Hepi-weekend en een keer eind juli) en ik heb geen enkele keer hoeven wachten voor een toilet of doucheruimte. Heerlijk! Verder vond ik het sanitair ook goed schoon. Wel rook het er soms erg vochtig. 

Om gebruik te maken van de douches heb je een SEP-kaart nodig. Per 10 seconde betaal je €0,02. Om je een idee te geven: dat is €0,60 voor 5 minuten douchen. Bij de afwasplaatsen kun je gratis warm water pakken.

In dit mooie gebouw zit het sanitair gevestigd

De staanplaatsen

Op camping De Gerrithoeve zijn de staanplaatsen ontzettend ruim. Iedere plaats is minimaal 120 vierkante meter en dat maakt dat je genoeg plek hebt voor je caravan, camper, (voor)tent, luifel en zelfs nog eventueel een bijzettentje! Ook heeft iedere plek een eigen kraantje met afvoer en is drinkwater dus binnen handbereik. Verder is er op iedere plaats elektriciteit met keuze uit 6, 10 of 16 ampère aanwezig. Alle standplaatsen zijn bedekt met gras en er ligt een tegel waarop je het wiel van de caravan kunt zetten. 

Er zijn verschillende velden met verschillende uitzichten. Wil je vanuit je luie stoel uitkijken op een ven? Kies dan voor staanplaats 1 tot en met 29. Ikzelf heb met een caravan op plek 15 gestaan. Hierbij stonden we met de achterkant van de caravan naar het bos en met de voorkant naar het ven. Echt een heerlijke plek! Heb je liever uitzicht over weids akkerland? Kies dan bijvoorbeeld voor plek 43 tot en met 48. Ben je met een groep? Dan is het misschien leuk om een kleiner veldje te kiezen. Ik heb ook op camping De Gerrithoeve gestaan tijdens een familieweekend en toen hadden we plek 70 tot en met 75. Op deze manier hadden we een heel veldje voor onszelf! De plattegrond van de camping kun je hier bekijken.

De staanplaatsen zijn ontzettend ruim (dit is staanplaats 15)

De voorzieningen

Restaurant, boerderijterras en kinderspeelboerderij

Naast de plattelandscamping zijn er op het terrein van De Gerrithoeve ook nog een boerderijterras en een kinderspeeltuin te vinden! Waar opa Gerrit vroeger zijn koeien molk is nu een sfeervol restaurant en boerderijterras gemaakt. Je geniet er in een landelijke sfeer van een drankje of een gerecht uit de klomp. Ja, echt! Je krijgt je varkenshaas, je saté of je spareribs daadwerkelijk geserveerd in een klomp. Grappig, hé? Ik had zelf een burger en een wafel met warme kersen. Beide gerechten waren prima.

Ook aan de kleintjes is gedacht. Op de camping zijn een aantal speeltuinen te vinden, maar naast de camping vind je een heuse kinderspeelboerderij! Waar vroeger het hooi voor de koeien lag is nu namelijk de kinderspeelboerderij mét restaurant gemaakt. Kinderen kunnen hier hun hart ophalen en heerlijk spelen in zowel de binnen- als buitenspeeltuin. Niet alleen kinderen van de camping kunnen gebruik maken van de enorme speeltuinen, maar ook kinderen uit de omgeving komen naar De Gerrithoeve om zich een dagje heerlijk uit te leven. De entree voor kinderen bedraagt €1 en is de hele dag geldig. Toegang voor ouders en begeleiders is gratis.

Wifi

Op de camping kun je gebruik maken van de gratis Wifi. De Gerrithoeve geeft aan dat je hier geen filmpjes op kunt kijken en daarom bieden ze je betaalde Wifi aan. Echter deden zowel de gratis Wifi als de betaalde Wifi het bij mij niet een daarom raad ik je aan geen Wificode te kopen.

Parkeerplaatsen

De camping beschikt over een groot parkeerterrein waar je gratis je auto kwijt kunt. Wel zijn er een aantal plekken waarbij het parkeerterrein en de staanplaats alleen gescheiden wordt door een lage heg waardoor je vanuit je caravan op auto's kijkt. Dit gaat om de staanplaatsen 1 tot en met 6 en 70 tot en met 73. 

Sfeerbeelden van de camping

De omgeving

De camping ligt wat mij betreft in een prachtige omgeving. Op nog geen 4 kilometer vind je het natuurgebied de Oisterwijkse Vennen en Bossen waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ook het natuurgebied Kampina met haar heide, vennen en bossen is maar een paar kilometer verwijderd van De Gerrithoeve.


Liever de stad in? Tilburg ligt op zo'n 10 kilometer van de camping en Den Bosch bereik je in een half uur! Verder is Oisterwijk zelf een leuk dorpje met een gezellige winkelstraat vol terrasjes en de bakkerij van de Robèrt van Beckhoven. 

Ben jij een echte ijsliefhebber? Fiets of wandel dan zeker even naar 't IJsboerinneke in Moergestel. Op zo'n 2 kilometer van De Gerrithoeve haal je een heerlijk ijsje gemaakt met melk van eigen koeien. Ik ging bijna elke avond wel even langs, wat het ijs is er echt fantastisch! Zelf vond ik ik alle smaken die ik op heb (monchou, lemon-meringue, mango-passievrucht en citroen) dikke aanraders.

De Oisterwijkse vennen en 't IJsboerinneke mag je niet missen!

Praktische informatie over camping De Gerrithoeve

Tarieven

Het dagtarief voor een kampeerplaats op basis van 2 personen, een caravan, 6 ampère stroomaansluiting en auto bedraagt €17,50 in het laagseizoen en €19,75 in het hoogseizoen, exclusief stroomverbruik en toeristenbelasting. Verder krijg je een SEP-kaart waar je geld op kunt zetten om mee te douchen. Voor extra personen, kinderen en een hond betaal je per dag. Bekijk alle tarieven hier

LocatieBereikbaarheid

Camping De Gerrithoeve is gemakkelijk te bereiken met de auto. Vanaf de snelweg is het nog best een stukje binnendoor, maar de wegen zijn met een caravan goed te doen! 

Camping De Gerrithoeve
Kollenburgsebaan 11a
5062 TH Oisterwijk