Breng een bezoekje aan het middeleeuwse kasteel Doorwerth

Wie denkt dat je alleen in de Franse Dordogne eindeloos kastelen kunt bezoeken heeft het mis. Onze eigen provincie Gelderland heeft namelijk ook meerdere mooie exemplaren te bieden! Eerder bezocht ik al kasteel Ruurlo en laatst stond kasteel Doorwerth op de planning. 


Over kasteel Doorwerth

Een heuvelachtige bosweg geeft toegang tot het middeleeuwse kasteel.
Het kasteel is oorspronkelijk een waterburcht en is gelegen in de uiterwaarden van de Rijn nabij het dorp Doorwerth, in de provincie Gelderland.

De geschiedenis, de vroegere bosbouw en de jacht worden samengebracht onder het thema 'Kasteel in bedrijf'. Aan de bezoeker wordt laten zien hoe er vroeger op het landgoed geleefd werd. In de ingerichte delen van het kasteel kun je de oude sfeer ruiken, zien en horen. 

In kasteel Doorwerth is ook het Museum Veluwezoom gevestigd. Wisselende exposities worden afgewisseld met de vaste collectie die het werk toont van twee kunstenaarskolonies die het landschap rondom het kasteel in beeld brachten. 

Voor kinderen is er een educatieve speurtocht door het kasteel uitgezet. Verder is er een kasteelwinkel waar je heerlijke streekproducten, kaarten, boeken en souvenirs kunt kopen. Tot slot is er een Kasteelcafé waar je kunt genieten van een hapje en een drankje tijdens je bezoek aan de waterburcht.

Je kunt een korte wandeling rondom het kasteel maken

Ik ben het kasteel niet ingegaan en heb alleen een rondje door de tuin en rondom het kasteel gelopen. Zelf vond ik dit zeker de moeite waard. Het schilderachtige gebouw is prachtig vanaf de buitenkant. Een aanrader is daarom om het rondje om het kasteel te lopen, zodat je kasteel Doorwerth vanaf alle kanten kunt bewonderen!

Overnachten in het poortgebouw

Een deel van het poortgebouw van het kasteel is omgebouwd tot vakantiewoning. Hoe gaaf?! Tijdens je verblijf waan je je voor heel even in de Middeleeuwen. Precies boven de poort van het kasteel is een sprookjesachtige vakantiewoning voor maximaal 4 personen gerealiseerd. De woonverdieping bereik je via een stenen wenteltrap. Boven de woonverdieping bevinden zich nog eens 2 slaapkamers. Tijdens je verblijf op deze toplocatie kun je ultiem genieten van het kasteel, het omliggende bos en de uiterwaarden. 

Het poortgebouw van kasteel Doorwerth

Praktische informatie over kasteel Doorwerth

Openingstijden

Kasteel Doorwerth is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor het kasteel is (in tijde van Corona) het vooraf online reserveren van een datum en tijdslot noodzakelijk. Dit geldt ook voor bezoekers met een donateurspas, Museumkaart of een ander geldig toegangsbewijs. Een ticket reserveren doe je hier.

Prijzen

De binnentuin en moestuin (indien ze er niet aan het werk zijn) zijn gratis te bezoeken. Een volwassene betaalt €11,50 voor een kijkje in het kasteel. Kijk hier voor meer tarieven. 

LocatieBereikbaarheid

Kasteel Doorwerth is eenvoudig te bereiken met de fiets, lopend of met de auto. Parkeren is gratis. 

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2b
6865 ND Doorwerth


Meer informatie over kasteel Doorwerth? Bezoek dan de officiële website.

Meer over dagjes uit in Gelderland?