Bezoek Nerja tijdens jouw rondreis door Andalusië

Nerja, het meest oostelijke stadje aan de Costa del Sol in Spanje, was een van mijn hoogtepunten tijdens mijn reis door Andalusië. Nerja is zowel bij Spanjaarden als toeristen een populaire badplaats. Het heeft zijn charme als vissersdorp kunnen bewaren, doordat hoogbouw niet is toegestaan en daardoor het massatoerisme is uitgebleven. Een sfeervol stadje dus!

Nerja (in het Spaans zeg je ‘Nerga’) ademt nog steeds de sfeer van het echte Spanje. Je kunt er heerlijk slenteren door de smalle straatjes met zijn schattige witgekalkte huizen. Wat Nerja als vakantiebestemming ook zo aantrekkelijk maakt, is de bijzondere geografisch ligging: de Middellandse zee en de bergen ontmoeten elkaar hier.

Zelf vond ik Nerja zó leuk, dat ik er wel twee keer ben geweest in 1 week. En dit zijn de dingen die ik je zeker aanraad om te doen:

Slenteren door het sfeervolle witte stadje

Het fotogenieke Nerja heeft leuke witte huisjes en poortjes en daarom is het een heerlijk stadje om doorheen te slenteren. Ook is er twee keer per week een markt. De markt van Nerja is op dinsdagochtend en hier vind je souvenirs, kleding, kruiden en enkele stands met etenswaren, zoals ambachtelijke honing en geroosterde amandelen. Op zondagochtend is er een rommelmarkt oftewel Car Boot Sale. Beide markten zijn van 10.00 tot 14.00 uur in het nieuwe deel van Nerja, ‘Almijarra’.

Lees ook: Dit is de ultieme route voor een rondreis door Andalusië


Churros eten bij café Anahi

Op zoek naar heerlijke churros én een geweldig uitzicht vanaf een sfeervol balkon? Neem dan zeker even een kijkje bij café Anahi. Ik at daar mijn eerste churros en was méteen verkocht. Ze waren echt heerlijk en het uitzicht is ook prachtig. In eerste instantie lijkt het een heel klein cafeetje, maar dan loop je door naar achteren en kom je op een klein balkonnetje met een aantal tafeltjes waar je een geweldig uitzicht hebt over een van de stranden van Nerja en de Middellandse Zee.

Anahi
Calle Puerta del Mar
29780 Nerja

Het uitzicht vanaf het balkon van café Anahi.

Op het ‘Balkon van Europa’ staan

In Nerja heb je het zogenaamde ‘Balcon de Europa’: een uitzichtpunt op een uitstekende klif die op 23 meter boven zeeniveau ligt. Zeker bij helder weer heb je een geweldig uitzicht over de Middellandse zee en de bergen achter Nerja. Het naastgelegen strandje Playa Calahonda is door dit populaire uitzichtpunt uitgegroeid tot het meest gefotografeerde strand van Spanje!Praktische informatie over Nerja

Huurauto

Een huurauto huur je gemakkelijk en zonder verborgen kosten bij SunnyCars.

Accommodatie

Een hotel, leuk appartementje of een villa met zwembad in Nerja boek je gemakkelijk via Booking.com

Pakketreizen

In sommige fly-drive reizen of groepsreizen naar Andalusië is Nerja inbegrepen. Kijk bijvoorbeeld eens bij TUI.

Feitjes over Nerja

De stad heeft een bevolking van meer dan 14,000 inwoners die verdrievoudigd in de zomer. Nerja geniet van een zachte temperatuur en 320 dagen zon per jaar. Lokale industrieën zijn de visserij en landbouw - dus het hele jaar door vind je er vers tropisch fruit - maar het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten.

Locaties


Bereikbaarheid

Nerja ligt op drie kwartier rijden van Málaga. Je vliegt in 2,5 uur met Transavia van Schiphol naar Málaga.