Een heerlijk verblijf in het Spaanse Andalusië: de villa Cortijo La Cepa mét zwembad

Andalusië is een regio in het zuiden van Spanje en een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. En dat is niet zo gek, want je vindt er het prachtige Alhambra, eindeloze olijfgaarden, sfeervolle witte bergdorpen en mooie bergketens en valleien. Andalusië, de brug tussen Europa en Afrika, is daarom een heerlijke plek om je (zon)vakantie door te brengen!

Cortijo La Cepa is een vrijstaande villa in Andalusië

In juli 2014 reisde ik voor 2 weken af naar de zonnige regio. Ik maakte eerst een week een hele gave rondreis door het gebied, waarbij ik steden zoals Sevilla en Cordoba bezocht. Natuurlijk stond ook het welbekende Alhambra op de planning! Na deze week vol indrukken, leek het ons fijn om nog een weekje te relaxen. Daarom boekten we een van de twee appartementen in de villa Cortijo La Cepa in het plaatsje Riogordo. Cortijo is Spaans voor 'boerenhoeve' of 'vrijstaand huis met veel grond rondom', en dat laatste is het zeker!

Over Cortijo La Cepa

Cortijo La Cepa is een wit vakantiehuis dat sfeervol is ingericht. Door de vele ramen worden buiten en binnen met elkaar verbonden. Bij de villa zit ook een zwembad, wat natuurlijk heerlijk is in de warme zomermaanden! 

Het vakantiehuis bestaat uit twee appartementen: Uva Roja en Uva Blanca, oftewel Rode Druif en Witte druif. Beide delen zijn volwaardige appartementen en hebben een eigen plungepool. Het grotere zwembad deel je met de vakantiegangers uit het andere appartement. Daarnaast gebruiken de eigenaren het zwembad zelf ook, al zijn zij niet vaak aanwezig. Omdat de eigenaren zelden aanwezig zijn, komt er elke dag een tuinman tussen 16.00 en 19.00 uur om de tuin en het zwembad te onderhouden.

Mocht je samen met een ander gezelschap beide appartementen huren, dan is er een verbindingsdeur tussen de delen van de villa die geopend kan worden! 

Het prachtige zwembad

De voorzieningen

Je kunt je auto kwijt onder de carport en vervolgens loop je via je eigen entree je terras op. Vanaf dit terras heb je een prachtig en typisch Spaans uitzicht op de vallei en de bergen in de verte. Op het terras vind je ook een barbecue, een citroenboom waar je elke dag een verse citroen kunt plukken én je hebt je eigen plungepool! Dit is een klein zwembad, die op de warme dagen je heerlijke verkoeling kan bieden. 

De eigen entree van Uva Blanca en de privé plungepool

In de woonkamer vind je twee tweezitsbanken, een eettafel voor 4 personen en een volledig ingerichte keuken. Ook een wasmachine is aanwezig. Vanuit de woonkamer kijk je zo je eigen terras op met het glooiende olijvengaarden landschap als uitzicht. Ook is er een badkamer met een douche, een wastafel en een toilet op de begane grond te vinden. Verder is er Wifi aanwezig.

Via een trap kom je op de eerste verdieping. Hier vind je een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Tussen beide slaapkamers vind je een tweede badkamer met een douche, een wastafel en een toilet.

Het appartement is modern ingericht. Omdat wij in Uva Blanca, oftewel Witte Druif, verbleven, had het appartement de accentkleur geel gekregen. Uva Blanca heeft een rode accentkleur. 

De inrichting van Uva Blanca is modern met een gele accentkleur

Het appartement vond ik heerlijk, maar het zwembad was toch wel de plek waar we de meeste tijd spendeerden! Het grote zwembad ligt op een hoger gelegen terras en vanaf hier kijk je zo op de valleien en de bergketens uit. Rondom het zwembad staan wat ligstoelen, waarop je prima kunt vertoeven! Ook is er een afdakje gemaakt, zodat je in de zomer lekker in de schaduw kunt liggen. Verder is er nog een buitendouche aanwezig.

Het zwembad deel je met eventuele andere gasten en de eigenaren van het vakantiehuis. Dit was naar mijn idee helemaal prima, omdat het zwembad groot genoeg is en er voldoende ligstoelen aanwezig zijn. De eigenaren zijn niet vaak in de villa aanwezig, en mochten er geen andere gasten zijn, dan heb je het zwembad lekker voor jezelf!

Het zwembad en de buitendouche

Wij hebben echt een heerlijke week gehad in Uva Blanca! Het appartement is netjes en van alle gemakken voorzien. Daarnaast zijn het zwembad en de plungepool onmisbaar tijdens de zomermaanden. Ik verbleef een week in juli in Cortijo La Cepa en dan is het erg warm in Andalusië. 

Het zwembad delen met de andere gasten en de eigenaren van het complex heb ik zeker niet als vervelend ervaren. De grootste deel van de week hadden we het zwembad gewoon voor onszelf!

De omgeving

Zoals ik eerder al noemde, wordt de vrijstaande villa Cortijo La Cepa omringd door olijven- en amandelgaarden. De villa ligt in het kleine Spaanse dorpje Riogordo, op zo'n 40 kilometer van de grote stad Málaga. In het dorpje, dat op 5 minuten rijden of 20 minuten lopen ligt, is een kleine supermarkt aanwezig.

Cortijo La Cepa ligt in de prachtige regio Andalusië. Leuke steden om te bezoeken zijn Granada en Córdoba. De witte dorpjes Mijas en Nerja zijn ook een absolute aanrader. Verder is het Alhambra, dé toeristische trekpleister van Andalusië, geweldig. Houd er wel rekening mee dat eerdergenoemde plaatsen minimaal 45 minuten rijden zijn vanaf Cortijo La Cepa. Een aanrader is daarom om een weekje in deze villa te combineren met een rondreis door Andalusië. 


Cortijo La Cepa wordt omringd voor olijven- en amandelgaarden

Fun fact: deze videoclip van Nick en Simon is in Cortijo La Cepa opgenomen!

Praktische informatie over Cortijo La Cepa

Prijzen

Appartement Uva Blanca of appartement Uva Roja huur je vanaf €740 per week. In juli en augustus zijn de appartementen alleen te huur vanaf één volledige week. De resterende maanden is verhuur vanaf 4 dagen mogelijk. Boeken doe je gemakkelijk via Booking.com


Locatie


Bereikbaarheid

Cortijo La Cepa ligt op 32 kilometer van Málaga luchthaven vandaan. Transavia vliegt al vanaf €35 naar Málaga. Een huurauto boek je gemakkelijk en zonder verborgen kosten via SunnyCars. De weg naar de villa is lastig te vinden en onverhard. Wij werden daarom in het centrum van het dorpje opgewacht bij aankomst. De huurauto is essentieel, omdat bezienswaardigheden alleen te bereiken zijn met een auto.


Meer lezen over Andalusië?
Dit artikel bevat affiliate links