Ik deed een Escape Tour in Eindhoven: lukte het me om te ontsnappen?

Binnen 2 uur de geheime uitgang van de stad vinden: dat is het doel van een Escape Tour! Door vragen goed te beantwoorden en opdrachten juist uit te voeren, verdien je aanwijzingen die je helpen te ontsnappen. Ik ging de uitdaging aan en probeerde te ontsnappen uit Eindhoven!

Wat is een Escape Tour?

Een Escape Tour is een unieke manier om met familie of vrienden een stad te ontdekken. Met behulp van een app dwaal je door het centrum, beantwoord je verschillende vragen en voer je diverse opdrachten uit. Het einddoel? De geheime uitgang van de stad vinden en binnen 2 uur ontsnappen! Met het goed beantwoorden van vragen krijg je nieuwe aanwijzingen die je helpen de uitgang te vinden. Iedere stad heeft zijn eigen verhaal dat gebaseerd is op de geschiedenis. 

Met hoeveel personen kun je een Escape Tour spelen?

Je kunt de Escape Tour spelen met een groepje van twee tot vier personen. Ook is het mogelijk om met meerdere teams tegen elkaar te strijden. 

Een Escape Tour speel je met behulp van je telefoon

Hoe speel ik een Escape Tour?

Wanneer je een stad kiest en de Escape Tour boekt, krijg je de instructies binnen via je mail. Je downloadt de gratis app Loquiz en zodra je de Escape Tour wilt starten, log je in. Op dat moment begint de tijd te lopen, dus zorg dat je pas inlogt zodra je op de startlocatie staat. Na het boeken van de Escape Tour zijn je inloggegevens een jaar lang geldig.

Vervolgens zul je in de app zien naar welke locatie je moet lopen. Eenmaal aangekomen op de locatie krijg je vanzelf een vraag of opdracht. Hoe meer vragen je goed beantwoordt, hoe meer aanwijzingen je verdient. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je met behulp van de aanwijzingen naar de locatie loopt waar de geheime uitgang zich bevindt!

In welke steden kan ik een Escape Tour spelen?

Je kunt de Escape Tour in ontzettend veel binnen- en buitenlandse steden spelen. Enkele voorbeelden van Nederlandse steden zijn Amsterdam, Nijmegen en Volendam. Europese steden waar je het spel kunt spelen zijn bijvoorbeeld Dublin, Barcelona en Antwerpen. Een lijst met alle steden vind je hier.

Wat als ik de uitgang niet op tijd gevonden heb?

Heb je de uitgang niet binnen 2 uur gevonden? Geen probleem! Je kunt het spel gewoon nog afmaken. Lukt het wel om de uitgang binnen 2 uur te vinden? Dan verdien je misschien wel een plekje op de Wall of Fame!

Hoeveel kost een Escape Tour?

Een Escape Tour kost €29,95. Je krijgt dan een inlogcode waarmee je kunt inloggen op 1 apparaat. Het spel kun je vervolgens met 2 tot 4 personen spelen. Heb je een grotere groep? Speel dan tegen elkaar en koop meerdere inloggegevens. Het spel reserveren doe je hier.

Ik deed een Escape Tour in Eindhoven

Ik boekte een Escape Tour voor Eindhoven. Mijn startlocatie was Centraal Station. Helaas stond ik aan de verkeerde kant van het station toen ik inlogde, dus waren mijn eerste 10 minuten al verloren aan het wandelen naar de juiste startlocatie!

Na een niet optimale start begon ik het spel bij een standbeeld van de hoofdpersoon van het verhaal: Frits Philips. Frits was de vijfde bestuursvoorzitter van - natuurlijk - Philips. De rest van het verhaal ga ik uiteraard niet verklappen, want dan is een Escape Tour door Eindhoven voor jou niet leuk meer!

De vragen die we kregen gingen zowel over de stad als over de geschiedenis van Philips. Een voorbeeld van een opdracht die we kregen was: 'maak een foto met Frits'. Over het algemeen waren de vragen goed te beantwoorden, met af en toe een beetje hulp van Google. Ik weet niet of het de bedoeling is dat je internet gebruikt bij het beantwoorden van de vragen. Je zou natuurlijk ook iemand kunnen aanspreken om het antwoord te vragen.

De app was gemakkelijk in gebruik. Het was eenvoudig om naar de volgende locatie te lopen en ook werkte het beantwoorden van de vragen en het uitvoeren van de opdrachten goed in de app. Verder vond ik het leuk dat je vooral over voetpaden en door autovrije gedeelten wandelt. Door de Escape Tour heb ik veel van Eindhoven gezien en ook nog iets over haar geschiedenis geleerd. Uiteindelijk had ik maar liefst 8,5 kilometer gewandeld. 

Ik speelde het spel in Eindhoven, maar er zijn nog vele andere steden beschikbaar

De échte vraag: ben ik ontsnapt?

Ja, ik ben op tijd ontsnapt! Ik wist de geheime uitgang in slechts een uur en 33 minuten te vinden. Ruim binnen de 2 uur dus!

Nog wat tips voor het spelen van een Escape Tour

  • Zorg voor een telefoon met een volle accu en neem eventueel een powerbank mee.
  • Je kunt het spel niet op pauze zetten, dus zorg ervoor dat je klaar bent om 2 uur non-stop te spelen.
  • Trek goede schoenen aan, want je zult best veel kilometers afleggen.
  • Zorg ervoor dat je pas inlogt zodra je op de startlocatie staat. De tijd begint na het inloggen namelijk direct te lopen.
  • Check van tevoren of er geen evenementen in de stad plaatsvinden. Je wilt natuurlijk niet dat er straten afgesloten zijn wanneer je de Escape Tour speelt.

Meer lezen over leuke uitjes in Nederland?