Ik wandelde over de hangbrug tussen Fürgangen en Mühlebach in Zwitserland

In de zomer van 2015 opende een spectaculaire hangbrug in het Zwitserse Fürgangen. De zogenaamde 'Goms Bridge' is maar liefst 280 meter lang en 1,40 meter breed en maakt de oversteek naar het dorpje Mühlebach aan de andere kant van het dal mogelijk. 

Over de hangbrug tussen Fürgangen en Mühlebach

In 2010 ontstond het idee om de brug te bouwen zodat de moeilijke weg door het dal omzeild kon worden. Uiteindelijk begon de bouw van de spectaculaire oversteek in september 2014. 

Dankzij de hangbrug hoog boven de rivier de Rotten, ook wel bekend als de Rhône, wandel je gemakkelijk van Fürgangen naar het dorp Mühlebach. De brug hangt maar liefst 92 meter boven de grond, beweegt behoorlijk als je er overheen wandelt én bestaat uit losse plakjes en daarom is deze wandeling alleen geschikt voor de avonturier zonder hoogtevrees. Echter hoef je niet bang te zijn dat de brug breekt, want dankzij drie sterke draagkabels heeft de brug een draagvermogen van maar liefst 57 ton! Verder is er voor de veiligheid van de wandelaar een ketenlink hek met een stalen kabel als leuning ontworpen. Je kunt dus niet gemakkelijk van de brug vallen. 

De wandeling over de hangbrug is erg spectaculair

Mijn ervaring met het wandelen over de hangbrug

Ik vond het best een beetje spannend! De brug beweegt behoorlijk als je er overheen wandelt, zeker als er nog meer mensen op de brug staan. Verder is de brug maar 1,40 meter breed en moet je dus aan de zijkant van de planken lopen als je een tegenligger passeert. Ook bestaat de brug uit losse planken en kijk je dus zo het ravijn in! Uiteindelijk vond ik het niet eng om over de brug te lopen, omdat hij stevig aanvoelt onder je voeten. Je voelt dat de brug beweegt, maar het voelt niet onstabiel aan. Verder is de oversteek gewoonweg een ontzettend toffe ervaring én is het zicht op de rivier vanaf de brug waanzinnig. 

Praktische informatie

Toegankelijkheid

De hangbrug is toegankelijk voor wandelaars, maar ook kunnen rolstoelgebruikers de oversteek maken. Verder is het toegestaan om met de fiets aan de hand over de brug te wandelen. Je kunt de brug gratis oversteken.

Locatie


Bereikbaarheid

In Fürgangen is een klein parkeerterrein voor 19 auto's waar je betaald kunt parkeren (€6 voor 24 uur). Via een kort tunneltje onder de weg door kom je vervolgens bij het beginpunt van de hangbrug. Daarnaast is er een halte van de Furkatrein in Fürgangen.

Hangbrug Fürgangen-Mühlebach
Fürgangen
3997 Bellwald, 
Zwitserland