Fietsen in Bangkok met Co van Kessel: ga op zoek naar de onontdekte plekjes

Waarschijnlijk heb je ze wel eens voorbij zien komen: de knalgele fietsen van Co van Kessel! Het lijkt wel of iedere toerist een fietstocht door Bangkok bij Co van Kessel boekt en dat is niet voor niets. Met een lokale en Engelse sprekende gids verken je de stad namelijk pas écht goed. Ik sprong ook op een van de gele fietsen en croste 3 uur lang met mijn gids Lilly door het bruisende Bangkok.

Ik maakte tijdens mijn stedentrip Bangkok een fietstocht met Co van Kessel

Over Co van Kessel

De Nederlandse Co van Kessel begon al meer dan 30 jaar geleden met organiseren van fietstochten door de Thaise hoofdstad. Hij merkte dat er meer fileverkeer ontstond, betonnen torens uit de grond gestampt werden en verstikkende vervuiling een alledaags fenomeen werd waardoor het traditionele Bangkok steeds meer naar de achtergrond verdween. En daar ontstond het idee om het echte Bangkok zichtbaar te maken door middel van fietstochten. Co besteedde duizenden uren op zijn mountainbike om het doolhof van straten, steegjes, voetpaden en kanalen te leren kennen. Het resultaat? Hij ontdekte een verstopte wereld waarin het decennia oude traditionele Thaise leven voort bestond. 

Helaas is Co in 2012 overleden, maar het Co van Kessel team dat hij verzamelde zet zijn tochten voort. Zo krijg ook jij de kans om de kleurrijke bezienswaardigheden en de geuren van de lokale markten te ervaren!

Tijdens de tours ontdek je het traditionele Thaise leven

De verschillende fietstochten

Er zijn bij Co van Kessel verschillende fiets- en boottochten te boeken:

Co Classical - fietstocht (3 uur)

De Co Classical fietstocht is de populairste tour. In 3 uur tijd ontdek je namelijk de smalle straatjes van China Town, de bruisende en geurende lokale markten en het gemoedelijke gedeelte van de stad 'Thonburi'. 

Duur: 3 uur
Prijs: €25,85 
Afstand: 12 kilometer
Vertrektijden: 8.00 uur en 14.00 uur

Co Combo - fiets- en boottocht (5 uur)

Tijdens deze tocht ontdek je de verschillende gezichten van Bangkok: van het drukke Chinatown tot de groene, vergeten plantages. Tussendoor verken je het 'Venetië van Bangkok' met een authentieke long-tail boot en krijg je een heerlijke Thaise maaltijd voorgeschoteld. 

Duur: 5 uur
Prijs: €50,34
Afstand: 15 kilometer
Vertrektijden: 7.00 uur en 13.00 uur

Co By Night - avondfietstocht (3 uur)

Met deze fietstocht zie je de Thaise hoofdstad in een ander licht. Traditionele straatlantaarns,  felgekleurde uithangborden en drukbezochte eetstalletjes zullen een magisch decor bieden voor deze tocht in het donker! 

Duur: 3 uur
Prijs: €25,85
Afstand: 14 kilometer
Vertrektijd: 18.00 uur

Co All Day - fiets-, boot- en treintocht (9 uur)

Wil je zeker zijn dat je niets mist van Bangkok? Dan is deze dagtocht iets voor jou! Met een trein vertrek je naar de rand van de stad waar je je voor een tijdje op het platteland van Thailand waant. Vervolgens zet je de tocht per authentieke long-tail boot voort en verken je de kanalen van Bangkok.

Duur: 9 uur
Prijs €62,58
Afstand: 25 kilometer
Vertrektijd: 9.00 uur

's Avonds sieren ontelbare lichtjes het straatbeeld in de stad

Mijn ervaring met de Co Classical fietstocht

Ik had maar 2 dagen de tijd om Bangkok te verkennen en besloot daarom om de Co Classical tour van 3 uur te boeken. Iets voor 8.00 werd ik door de taxi afgezet bij het Co van Kessel kantoor. Mijn gezelschap bestond uit 5 personen en er waren nog 9  andere mensen die de fietstocht geboekt hadden. De groep werd daarom in tweeën gesplitst: mijn gezelschap van 5 werd als één groep aangewezen waardoor we dus een privé gids hadden!

Ik fietste dwars door overdekte markten

Ik vond de tour echt waanzinnig! Ik stapte om 8.00 uur op de fiets en al snel reed ik door kleine steegjes en smalle straatjes van het bruisende Chinatown. Mijn lieve gids Lilly reed voorop en leidde me dwars door overdekte markten en langs de mooiste bezienswaardigheden. Drie uur lang croste ik langs de verborgen plekjes van Bangkok en zag ik met eigen ogen hoe het leven van de lokale bevolking eruit ziet.

Onderweg passeerde ik een bloemenmarkt, een fruitmarkt, een vismarkt, een groente- en fruitmarkt én een marktje waar ze ontzettend veel pluche knuffels verkochten. Lokale bevolking deed de dagelijkse boodschappen en ik reed dwars door de markten heen. Verder bezocht ik een aantal mooie tempels én stak ik samen met Lilly wierook aan. 

Tijdens de fietstocht rijd je door smalle straatjes en over voetpaden. Je komt dus niet in aanraking met het drukke verkeer op de grotere wegen. Ik heb me tijdens de fietstocht geen één keer onveilig gevoeld in het verkeer!

Onderweg kocht Lilly allerlei Thaise snacks voor ons

Een van de allerleukste dingen aan de tour vond ik dat Lilly af en toe een authentieke Thaise snack voor ons kocht. Zo proefde ik voor het eerst een verse mango sticky rice, at ik een lekker cakeje, kreeg ik een bolletje van kokos en ook nog eens een zeewierkoekje! 

Na 3 uur fietsen door smalle steegjes, wandelen over markten en prachtige tempels bezoeken kwam de tour alweer tot een einde. Middels een ferry boot kwamen we weer terug bij het Co van Kessel kantoor! Wat mij betreft is de Co Classical tocht een absolute aanrader. Ondanks dat ik maar 2 dagen in Bangkok was, heb ik het gevoel dat ik de stad wel écht ervaren heb. 


Praktische informatie

Overnachten in Bangkok

Ik verbleef tijdens mijn bezoek aan Bangkok in Tara Place: een fijn en betaalbaar hotel en ideaal gelegen. Liever een hostel of een luxere accommodatie? Die vind je gemakkelijk op Booking.com.

Prijzen van de tours

De prijzen van de verschillende tochten variëren €25 tot €63, afhankelijk van de duur van de tocht.

Een tour reserveren

Je kunt de door jou gewenste tocht het beste van tevoren reserveren, zodat je zeker bent van een plekje tijdens jouw bezoek aan Bangkok. Reserveren kan gemakkelijk via deze website.

Locatie


Bereikbaarheid Co van Kessel

Er zijn verschillende manieren om naar het kantoor van Co van Kessel af te reizen. Allereerst kun je de taxi nemen. Ga je liever met het openbaar vervoer? Het station Saphan Taksin van de BTS Skytrain, het bus- en metrostation Hua Lamphong én de Si Phraya Express boot pier N3 bevinden zich op een paar minuutjes van het Co van Kessel kantoor vandaan.

Co van Kessel
River City Bangkok
Charoen Krung Road, Soi 24
Bangkok, 10100

Meer weten over de tours van Co van Kessel? Bezoek dan de Nederlandstalige website

Dit artikel bevat affiliate links