Review | Het boek Nederland - eropuit in elk seizoen van team REiSREPORT

Nog niet zo heel lang geleden schreef ik over het nieuwste boek van team REiSREPORT: Nederland - vakantie in eigen land. Een unieke reisgids bomvol tips met de mooiste en rustigste plekjes in Nederland en prachtige foto's. Daarom was ik super verbaasd toen 2 weken terug opnieuw een boek van team REiSREPORT op de deurmat viel. Direct na het exemplaar over rust en ruimte in Nederland, hebben Marlou en Godfried de pen weer opgepakt met als resultaat: Nederland - eropuit in elk seizoen!

Op de cover staat een prachtige foto van Appingedam

Marlou en Godfried over Nederland - eropuit ik elk seizoen: "Ontdek 20 kleinere historische stadjes en hun omgeving. Voor bijzondere dagtrips of weekenden weg, het hele jaar door.

Met veel achtergrondinformatie leiden we je rond. We vertellen je wat er te zien en te beleven is, zowel in de stad als daarbuiten.

Met dit boek vol historische achtergrondverhalen en unieke foto's, begint je reis al thuis op de bank. Interessante stadswandelingen voeren je langs historische panden, verrassende musea en gezellige pleinen. Ook geven we je een tientallen mooie wandel- en fietsroutes om de omgeving te ontdekken. Koffietentjes, restaurants en bijzondere slaapadressen... Geen zorgen, we zijn overal geweest en hebben het voor je uitgezocht."

Elk hoofdstuk begint met een grote foto van de bijbehorende stad

Mijn review

Nederland - eropuit in elk seizoen neemt je mee langs 20 kleinere en niet zulke bekende steden en hun omgeving. Stuk voor stuk karakteristieke plekken, maar nog niet overgenomen door het massatoerisme! Zo komen bijvoorbeeld Gorinchem, Ootmarsum, Buren en nog 17 andere steden uitgebreid aan bod.

De 251 pagina's tellende paperback is, zoals we gewend zijn van de ervaren reisgidsmakers, prachtig vormgegeven: grote en vooral veel (drone)foto's, een mosterdgele accentkleur en kaartjes die de tekst ondersteunen. Maar naast de vormgeving is de gids inhoudelijk ook erg uitgebreid. Je leest achtergrondverhalen over de steden, komt te weten wat de leuke plekjes zijn en ook geven Marlou en Godfried je tips voor een knus logeeradresje. Verder staan er vele wandel- en fietsroutes in Nederland - erop uit in elk seizoen, zodat je ook de omgeving van de steden kunt ontdekken!

In de gids staan vele achtergrondverhalen en foto's

Kortom: een fantastisch boek om inspiratie mee op te doen voor je volgende dag- of weekendtrip in Nederland. Met Nederland - eropuit in elk seizoen vind je hoe dan ook een originele bestemming!

Wil jij ook inspiratie opdoen met deze fijne reisgids? Je shopt 'm voor €20 gemakkelijk via Bol.com.

Meer lezen over toffe reisproducten?