3X de mooiste uitzichtpunten van Hong Kong

Hong Kong: een wereldstad met wolkenkrabbers, tempels, ruim 7 miljoen inwoners, markten en neon reclameborden. Mijn favoriete plekjes waar je het mooiste uitzicht op deze bruisende stad hebt, deel ik graag met je!

Sky100 Hong Kong observation deck

Op de 100e verdieping van het International Commerce Centre in West Kowloon vind je een 360 graden indoor observatiedek. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op Hong Kong Island, Victoria Harbour, het Kowloon-schiereiland en Tai mo Shan. De lift brengt je in 1 minuut naar het observatiedek dat op bijna 400 meter boven zeeniveau ligt. Heb je last van hoogtevrees? Dan kun je dit uitzichtpunt in het hoogste gebouw van Hong Kong beter overslaan! Een kaartje kost je HK$188 (ongeveer €22) per persoon.

International Commerce Centre (ICC)
1 Austin Rd W, West Kowloon, Hong Kong

De Sky100 is onvoorstelbaar hoog!

Victoria peak

Hét bekendste uitzichtpunt van Hong Kong, met ruim zeven miljoen bezoekers per jaar, is Victoria Peak. Deze berg bevindt zich in het westelijke deel van Hong Kong Island en vormt met een hoogte van 552 meter het hoogste punt van dit eiland. Rondom de top van de berg bevindt zich een vrij toegangelijk park, dat een prachtig uitzicht biedt over de haven, de omliggende eilanden en de stad. 

De leukste manier om op Victoria Peak te komen, is met de Peak tram. Tijdens het zeven minuten durende ritje heb je een geweldig uitzicht over de stad. Een retourtje kost je HK$99 (ongeveer €11) per persoon. Mijn tip: bemachtig op de heenweg een plekje rechts bij het raam voor het mooiste zicht! Daarnaast kun je ook met CityBus route 15 gemakkelijk op de Peak komen. Dit kost je ongeveer €1.

Het beste uitzicht op de stad heb je tijdens de Circle Walk op Victoria Peak. Deze 3,5 kilometer wandeling brengt je langs een paar mooie uitzichtpunten. Aanrader!

Peak Tram Lower Terminus
33 Garden Road, Central, Hong Kong


Uitzicht tijdens de Victoria Peak Circle walk

Kowloon public pier

Vanaf het zuidelijkste deel van Kowloon heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Hong Kong Island. 's Avonds is er op deze skyline het zogenaamde Symphony of Lights te zien. Vanaf 20.00 uur geniet je 10 minuten lang van een geweldige lichtshow op de gebouwen van Hong Kong Island en Kowloon. Dit mag je niet missen tijdens jouw stedentrip naar Hong Kong!

Kowloon public pier
Tsim Sha Tsui, Hong Kong


Symphony of Lights bewonder je vanaf 20.00 uur

In het kaartje hieronder vind je de locaties van mijn favoriete uitzichtpunten! Linksboven vind je de Sky100, in het midden de Kowloon Public Pier en de meest zuidelijke pin is Victoria Peak.Wil jij ook op reis naar Hong Kong?