Uniek uitje: varen langs de enorme containerschepen op de Maasvlakte

Dat Rotterdam een grote haven heeft, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar ben je in dat westelijke stukje Nederland wel eens geweest? Ik tot voor kort niet! Ik had geen idee wat er zich in de wereld van onze internationale haven allemaal afspeelde. Daarom boekte ik een rondvaart.

Over Maasvlakte 1 en 2

Eerst even in het kort: hoe zit de Rotterdamse haven nou precies in elkaar? In de jaren zestig is in de monding van de Maas de Maasvlakte aangelegd. Dit deel noemen we Maasvlakte 1 of de Eerste Maasvlakte. Later, in 2009, is men gestart met de aanleg van een nieuw deel van de Maasvlakte. Dit deel wordt Maasvlakte 2, ofwel de Tweede Maasvlakte genoemd. In Maasvlakte 2 vind je een van de modernste containerterminals ter wereld, en ook de allergrootste containerschepen!

Wist je dat? De Rotterdamse haven is de grootste van Europa!

De containerschepen zijn onvoorstelbaar groot

Leer meer over de Maasvlakte in FutureLand

FutureLand is het bezoekerscentrum van de Maasvlakte. Je kunt dit bezoekerscentrum gratis bezoeken en meer leren over de aanleg van de Maasvlakte.

Bizar! Containerschepen die in de Rotterdamse haven liggen kunnen wel 300 meter lang zijn!

Maak een rondvaart op de Maasvlakte

Om de containerschepen en -terminals van dichtbij te zien, boekte ik een rondvaart door Maasvlakte 1 en 2. Met een ruime rondvaartboot, waar je zowel binnen als buiten kon zitten, ging ik 1,5 uur lang op pad. Een gids vertelde non-stop over alle terminals en schepen en dus leerde ik ontzettend veel over hoe de haven nou precies werkt.

Tip! Neem warme kleding mee, want je zit vol in de wind op het dek van de rondvaartboot.

Op het dek van de rondvaartboot heb je het beste uitzicht

Locatie FutureLand

De ferry's vertrekken vanuit de haven bij het bezoekerscentrum Futureland. Je kunt hier ook gratis parkeren op het grote parkeerterrein. 


Tarieven rondvaart Maasvlakte 1 en 2

Er zijn verschillende soorten tours te boeken. Ik deed een rondvaart over Maasvlakte 1 en 2 (1,5 uur). Deze kost €15,50 per persoon. Kijk hier voor een overzicht van alle tours.

Meer lezen over leuke uitjes?